USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk mühendislerin geliştirdiği metaverse projesi 'Metapotamians' tanıtıldı

Türk mühendislerin geliştirdiği, BTCBAM'ın mali hal iş ortağı bulunduğu ve Gamerpear'in teşrikimesai ile yaşama geçirilen Metapotamians projesi kullanıcılarına mevhum parsel alımı ile beraberce NFT alıp satabilecekleri müşterek NFT market deneyimi sunacak.

Türk mühendislerin geliştirdiği metaverse projesi 'Metapotamians' tanıtıldı
08-02-2022 11:36
İstanbul

Türk mühendislerin geliştirdiği, dünyanın ehemmiyetli saklı yazı marketlerinde listelenen BTCBAM'ın mali hal iş ortağı bulunduğu ve Gamerpear'in teşrikimesai ile yaşama geçirilen Metapotamians projesi, kullanıcılarına mevhum parsel alımı ile beraberce NFT alıp satabilecekleri müşterek NFT market deneyimi sunacak.

Türkiye'nin ilk metaverse projesi Metapotamians'ın tanıtımı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Verilen bilgiye göre, Metapotamians, "medeniyetler arası metaverse köprüsü" sloganıyla blockchain yaşamına aşama attı. Medeniyetler arası müşterek meta güreşçi köprüsü olma iddiasıyla yaşama geçirilen proje, her insana yeni müşterek metaverse evreni ile tanışmayı vadediyor.

Erc-20 tabanlı müşterek metaverse projesi bulunan Metapotamians, kullanıcılarına mevhum parsel alımı ile beraberce NFT'leri alıp satabilecekleri müşterek NFT market deneyimi sunuyor. Ayrıca, VR çözümleri ile gelişecek proje; baş başa alıntı satım imkanı, zanaat gösterileri, konserler, derinti ve iş görüşmeleri kabil uygulamaları AR aldatmaca deneyimi ile bütünleşmiş ederek yevmi yaşamı da bütünleşmiş edecek.

Şu anne denli 1,2 milyon dolar envestisman meydan ve 21 şahsiyet müşterek ekibin 8 ay fiilen yaşama geçirdiği Metapotamians projesinin amacı, esbak değerleri geleceğe uygun olmak adına belirlendi.

İlk Türk metaverse aldatmaca projesi Metapotamians, bahis konusu amaçları yaşama etmek az daha özlük proje fikirlerini yaşama etmek arzu edenler ve aldatmaca geliştiricilerine de kapılarını açtı.

Metaverse emlakçılık

Metapotamians projesi içinde arazi meydan evrendeki arsaların alıntı satımları düşüncesince sadakatli dünyada taşınmaz sektöründe servet yayınlayan taşınmazlar firmaları ile teşrikimesai anlaşması imzalanacak. Böylece sayısal dünyada arazi meydan arsaların alım-satımı, endamsız müşterek müddet sonradan sadakatli dünyada taşınmazlar sektöründe gır sahibi bulunan şirketler üstünden gerçekleştirilebilecek.

TÜMMİAD ile meydana getirilen anlaşmaya göre, Metapotamians metaverse evreni, hem mali bununla beraber teknolojik adına gençlere dayanaklık etmek olacak. Her ay derneşik adına gerçekleştirilecek buluşmalarda proje ve efkâr değerlendirilerek, muktezi destek sunar sağlanarak Türkiye'nin metaverse dalında kılavuz gemisi müşterek iklim bulunmasına dayanaklık etmek sağlanmış olacak.

Projenin tanıtımında mütekellim TÜMMİAD Başkanı Bülent Kavaklı, metaversenin akıbet yıllarda baş döndürücü müşterek tomar duyulmaya başlandığını, seneler ilkin mevcud müşterek değişen teknolojinin ambalajlı halinin esasen duyulduğunu söyledi.

Kavaklı, "Bazı teknolojiler yaşamımıza tahavvül etmek düşüncesince muhtemelen vakte gerekseme duyar. Metaverse teknolojisi de onlardan müşterek tanesiydi. Teknolojinin hala gelişmeye başladığı dönemdeyiz." dedi.

Çok ehemmiyetli markaların metaverse dünyasında mevcut olmaya çalıştığına ayraç fail Kavaklı, "Her yeni değişen teknolojinin yaşamımıza girmiş bulunduğu kabil bu alemden yeni aleme geçişinin tahminî 5-6 sene sürmesini bekliyorum. Eskiye uyarınca değişen teknolojinin evrilme süresi henüz kısa. O sebeple az buçuk henüz aceleci olması umuyorum." niteleyerek konuştu.

"Oyun geliştiricilere parasız meydan sağlayarak özlük projelerini geliştirmelerine dayanaklık etmek sağlayacağız"

Metapotamians Teknolojiden Sorumlu Direktörü (CTO) Buğrahan Çakır da projede NFT market, AR ve VR çözümlerinin olacağını bildirdi.

Çakır, "Sistemimiz içinde esenlik sektörü, zanaat piyasası ve metaverse taşınmazlar piyasası müşterek arada bulunacağı düşüncesince kişilerin hukuk, esenlik ve gayrı alanda, alışılagelen yaşamda yaşadıklarını metaverseye taşıyarak çıkar sağlayabilecekleri müşterek meydan hedeflemeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kullandıkları değişen teknolojinin Erc-20 bulunduğunu bildiren Çakır, "Projemizin adını sebep Metapotamians bulunduğu esasta baş döndürücü önemli. Mezopotamya ve metaverse birleşimi adına bakıyoruz kılıç bu olaya. İlk medeniyetlerin kurulduğu yerden, Mezopotamya'dan yola çıkarak ilerlemeye çalışıyoruz." dedi.

Oyun geliştiricilere parasız meydan sağlayarak özlük projelerini geliştirmelerine dayanaklık etmek sağlayacaklarını kaydeden Çakır, buradan mevrut fonlarla hem startuplara hem aldatmaca geliştiricilere ve özlük teknolojilerini geliştirmeye dayanaklık etmek sağlayacaklarını söyledi.

"Sanal dünyayla esas dünyanın bütünleşmiş bulunduğu müşterek yapıyı görüyor olacaksınız"

BTCBAM Mali İşler Direktörü (CFO) Serkan Yorulmaz ise metaverse evrenine akıbet devirde baş döndürücü ağır dikkat olduğunu, bunun Türk girişimcileri baş döndürücü heyecanlandırdığını tabir etti.

Metapotamians projesinde artık yapılacaklar ve sefer haritasında atılacak adımların baş döndürücü altın bulunduğunu tamlayan Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Metaverse, esasasında şahıslara mevhum dünya kabil geliyor. Ama gelecekte mevhum dünyayla esas dünyanın bütünleşmiş bulunduğu müşterek yapıyı görüyor olacaksınız. Metapotamians projesinin de rüçhan hedefi, bu aradaki bağı kurabilmek ve bunu oldukça aceleci müşterek biçimde gerçekleştirmek. Özellikle gailesiz girişimciler ve gailesiz aldatmaca yazarları, NFT yaratıcılarına bu projenin içinde geliştirebilecekleri alanları kişilerin zevkine sunabilecekleri müşterek punt sunabilmek önemli."

Yorulmaz, Türkiye'de gençlerin teknolojiyle baş döndürücü ilgilendiren bulunduğunu tabir ederek, "Özellikle Cumhurbaşkanımızın da baş döndürücü ağır bedel verdiğinin farkındayız. Dolayısıyla bizim ikinci gayemiz de gençlerin bu proje içinde dört başı mamur girişimlerini, teknolojilerini yaşama geçirebilecekleri fırsatları sunmaya çalışmak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler