USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türk Dışişlerine gönderilen herhangi bir postada 'Sadık Ahmet'in adı' yazılı

Batı Trakya Türklerinin adalet mücadelesinin bayrak adı Dr. Sadık Ahmet'in adı, Dışişleri Bakanlığının bulunmuş olduğu caddede yaşatılıyor.

Türk Dışişlerine gönderilen  herhangi bir postada 'Sadık Ahmet'in adı' yazılı
06-01-2022 12:24
Ankara

Batı Trakya Türklerinin adalet mücadelesinin bayrak adı Dr. Sadık Ahmet'in adı, Türkiye'de nice sokak, meydan, otopark ve okulun birlikte Dışişleri Bakanlığının bulunmuş olduğu caddede yaşatılıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AA muhabirine, Ahmet'in Batı Trakya Türkleri ve Türkiye düşüncesince önemini anlattı.

Ahmet'in Türkiye ve Batı Trakya Türkleri düşüncesince önemine ayraç fail Bilgiç, "Özellikle Batı Trakya Türkleri düşüncesince ehemmiyetli birlikte büyüklük adamı ve siyasetçiydi. Batı Trakya Türk azınlığının insanoğlu hakları sorunları ve demokratlık problemlerini topu topu arsıulusal platformlarda en faziletli sesle haykırmış aşırı ehemmiyetli birlikte siyasetçi." dedi.

Bilgiç, kesinleşmemiş birlikte kazada yaşamını kaybeden Ahmet'in yaşasaydı 75 yaşlarında olacağını belirterek Yunanistan'daki Türklerin haklarını arsıulusal platformlarda korumak için çaba sarfeden Ahmet'in bu yüzden Türk Dışişleri Bakanlığı ve topu topu Türkler düşüncesince ehemmiyetli birlikte eş bulunduğunu vurguladı.

Bakanlığın bulunmuş olduğu caddeye Ahmet'in isminin verilmesinin simgesel birlikte manası da olduğuna dikkati çekici Bilgiç, "Dünyanın rastgele birlikte yerindesiniz. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına birlikte name göndereceksiniz. Adrese bakmış olduğunuzda Dr. Sadık Ahmet'in adını göreceksiniz. Böylece Dr. Sadık Ahmet'in adı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı adresinde sonsuza denli böylecene muammer olacak." diyerek konuştu.

Bilgiç, Ahmet'in hatırasının Türkiye'de nice noktada yaşatıldığının da altını çizdi.

"En şişman sorun, Yunan makamların Türk azınlığı bulunmayan sayması"

Batı Trakya Türklerinin nice sorunla dirlik karşıya olduğuna ayraç fail Bilgiç, "Bu hastalıkların esasta en büyüğü, Yunan makamlarının Türk azınlığını bulunmayan saymaları. 'Batı Trakya'da tek halde Türk yaşamıyor, Müslüman yaşıyor' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Bilgiç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de bu mevzuda ihlal sonucu verdiğini anımsatarak Yunanistan'daki Türklerin birlikte öbür ehemmiyetli problemi kendisine ise terbiye alanındaki sorunları saydı.

Batı Trakya'da Türklerin terbiye görebileceği ehliyetli oranda meslek bulunmadığını tamlayan Bilgiç, "Özellikle ilkokullar sonuç 25 yılda ağırbaşlı halde azaldı. talebe azlığını öne sürerek Yunan makamlar, bu okulları kapatıyor." dedi.

Çift dilde terbiye sağlayan ekalliyet anaokulu bulunmadığını kail Bilgiç, sadece dü Türk ekalliyet lisesi olduğuna da dikkati çekti.

Bilgiç, sarıklı sayılarında da yaşanmış bulunan engellemeler bulunduğunu belirterek, ilmek ve perestiş özgürlüğünde yaşanmış bulunan kısıtlamalara aksan yaptı.

"Batı Trakya Türklerinin problemlerini arsıulusal platformlarda duyuracağız"

Batı Trakya Türklerinin zat dini liderlerini seçemediğini, seçtiklerinin ise Yunan makamlarınca onama edilmediğini anlatım fail Bilgiç, "Burada tayin edilmiş ve seçme dini liderler var. Bu da ilmek ve perestiş özgürlüğünün önündeki en şişman engellerden birlikte tanesini yapılanma ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgiç, Yunanistan vatandaşlığından çıkarılan Türklere bağlı de sorunlara yer vererek şunları kaydetti:

"Bunların rakamları da aşırı fazla. Yunanlar birlikte oldubittiyle vatandaşlıktan attıkları Türkleri esasen vatandaşlığa almıyorlar. Bunun haricinde kazançlı ve toplumsal mesail var. Batı Trakya Türk azınlığının vakıflarının yaşadıkları mesail var. Bu vakıflar, birlikte halde ilkin mevhibe borçları çerçevesinde işleyişi tutulmuş vaziyette."

Ahmet'in bu sorunları dünyaya yansıtma açısından ehemmiyetli birlikte figür bulunduğunun altını çizen Bilgiç, "Biz de Dışişleri Bakanlığı kendisine Sadık Ahmet'in adını yaşatacağız ve Batı Trakya'da canlı Türklerin sorunlarını, hüzünlerini gelişigüzel devir arsıulusal platformlarda duyuracağız ve takip edeni olacağız." diyerek konuştu.

Ahmet'in adı, Türkiye'deki nice yerde yaşatılıyor

Batı Trakya Türklerinin Yunan parlamentosuna yollamış olduğu önceki Türk saylav bulunan Ahmet, Türk azınlığın önceki politik partisi Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisinin (DEB) de kurucusu.

Doktor kendisine fariza icra ettiği ülkede, Türklerin haklarına müteveccih savaşı nedeniyle cezaevi cezası da düzlük Ahmet, Lozan Anlaşması'nın 72. senesinde 24 Temmuz 1995'te birlikte gidiş geliş kazasında yaşamını kaybetti.

Bugün hala çirkin mevcut gidiş geliş kazasında yaşamını kaybeden Ahmet'in adı, Türkiye'deki nice sokak, cadde, okul, saha ve parkta yaşatılıyor. Bu noktalardan bir tanesi de Dışişleri Bakanlığının bulunmuş olduğu cadde. Dünyanın neresinden bakanlığa birlikte kez gönderilse müşteri kısmında Ahmet'in adı yazıyor.

Sadık Ahmet doğumunun 75. senesinde muhtelif etkinliklerle anılacak

Ahmet, doğumunun 75. senesinde Türkiye'de de muhtelif etkinliklerle anılacak. Bu etkinliklerden bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) 7 Ocak'ta düzenlenecek etkinliğe, Ahmet'in ailesinin birlikte aşırı sayıda fevk dozaj iştirak olacak.

Anma etkinliğinde, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Korosu da Sadık Ahmet'in sevilmiş olduğu türküleri seslendirecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler