USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk bilgelik insanlarından evcil ve ulusal nanoteknolojik malzemeler düşüncesince kuvvet birliği

TÜBİTAK desteği ile kurulan Bilkent UNAM liderliğinde 20 ortağın toprak almış olduğu A1 platformu, "milli uçak", "yüksek kalitede ekranlar" kabilinden yurt düşüncesince ciddi ciddiyete erbap 60 değişik nanoteknoloji tabanlı malzemenin geliştirilmesi düşüncesince göreve baş

Türk bilgelik insanlarından evcil ve ulusal nanoteknolojik malzemeler düşüncesince kuvvet birliği
08-12-2021 13:25
Ankara

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Direktörü Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Bilkent UNAM liderliğinde, TÜBİTAK kabilinden ciddi efdal teknolojilerin kazandırılması amacıyla desteklenen TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında, 60 milyon liranın dair kuma kaynak ile düzentileme yürüttüklerini tabir etti.

Bu fonu kullanarak, dünya düşüncesince ciddi teknolojiler imar etmek amacıyla Bilkent Üniversitesi UNAM liderliğinde, Türkiye'nin en ehemmiyetli lokomatif uran kuruluşları bulunan TUSAŞ, Vestel ve Şişecam ile Bilkent, Eskişehir Teknik, Abdullah Gül (AGÜ) ve TOBB ETÜ üniversiteleri ile şişman kuma grup bulunan A1-Platformu'nu kurduklarını özetleyen Demir, takımda başkaca Ar-Ge eşkin şirketleri ile 20'ye DOĞRU hissedar kurumla kuma çalıştıklarını belirtti.

Ekiplerinin, "nanomalzemeler", "şeffaflar", "yapısallar", "aviyonik ekranlar" ve "ileri cıncık teknolojileri" kazanmak kıl payı birbirini besleyici 5 dalda icraat yürüttüğünü aktaran Demir, "Bu programın tetiklediği nihai, taraf ve aralık kazanmak kıl payı 60'ın dair ürünün teknolojisi geliştirilecek. Buradan muhtemel ülkemize eklenmiş kıymeti enine boyuna efdal gereç teknolojilerini sağlamak. Bunun değişik buluş belgesi uygulamaları olacak ve nedeniyle buluş belgesi portföyü ile bu arada ülkemize özlük dallarında lokomatif bulunan bu şirketlerimize ciddi teknolojileri kazandırmış olacağız." dedi.

Demir, "Dört sene zarfında A1 ekibi paydaşlarıyla TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı'nda kazandırılan aşırı sayıda uygulayım bilimi ilkin defans sanayi, dayanabilen istihlak ürünleri, elektronik, cıncık kazanmak kıl payı muhtelif sektörlerde eklenmiş kıymetli efdal uygulayım bilimi ürünleri namına dirilik bulurken dünya ekonomisine direkt yardım yaratacak." bilgisini verdi.

Hilmi Volkan Demir, platformun, dünya ekonomisine milyarlarca dolar yardım vermesinin beklendiğini tabir etti.

Kokpitler içindeki mekanik bileşenlerden transparan malzemelere

Milli uçakta da kullanılacak, kokpiti muhasır asetat bina kanopilerin dair evcil ve ulusal özellikler vermek düşüncesince geliştirileceğini tamlayan Demir, "yapısallar" ismini verdikleri hususi nanokompozit gereç grubunda ise kokpitler içindeki değişik mekanik bileşenlere müteveccih düzentileme yürütüldüğünü, bunun düşüncesince TUSAŞ ve UNAM'ın DOĞRU teşrikimesai içre çalıştığını bildirdi.

Nanokristallerin evcil ve ulusal üretimi geliştirildi

Prof. Dr. Demir, iletişim, navigasyon, ansızın kuma tomar sistemin görüntülenmesi ve yönetimi ve ferdî işlevleri yapmak düşüncesince uçaklara takılan yüzlerce manzume anlamına gelebilecek "aviyonik" ekranların, gine kokpitler düşüncesince ciddi bulunduğunu dile getirerek, şu detayları verdi:

"Bu sonuç teknolojik noktaya giderken kez dair ıvır zıvır boyut ekran, televizyon, dijital amblem paneli, makine paneli kadar değişik çıktılarıyla ve en böylecene da aviyonik uygulamaya mevzun bulunan nanokristal nitelik teknolojisinin hususi görüntülük teknolojilerini imar etmek kıl payı çalışıyoruz. Ekranların içine nitelik standardını arttırmak düşüncesince nitelik transformatör namına nanokristaller yerleştiriyoruz. Normalde bu nanokristaller, gayrimenkul dışından satın alınıyor. Platform namına görüntülük teknolojileri ile mevzun bulunan nanokristalleri geliştiriyoruz. Bu altyapıdan yaptığımız filmleri kuma göstergeç ekranının arkasına yerleştirdiğimizde seyircilere aşırı henüz aktif elvan sunabiliyoruz."

Yüksek teknolojili ekranlar düşüncesince geliştirdikleri yarıiletken nanokristallerin AGÜ ve UNAM iş donanmasında ticari sürece ulaştığına ayraç fail Demir, "Şu an bu teknolojiyi, şişman ölçekli namına üretebiliyoruz. Bir litre bünyesinde 50 gr. nanokristal nitelik transformatör elde ediyoruz. Bu kısaca 50 televizyonda nitelik transformatör namına kullanabiliyor. Böylece kuantum gereç teknolojileriyle hem görüntülük uygulamaları düşüncesince hem gayrı dayanabilen istihlak icraat düşüncesince girdi sunabiliyoruz." sanarak konuştu.

"Aviyonik" görüntülük teknolojisinin sanayiye çevrik uygulaması düşüncesince AGÜ'de Doç. Dr. Evren Mutlugün ile, Nanome adlı eşkin firmanın kurulduğunu aktaran Demir, bu mevzuda Vestel ile de DOĞRU iş birlikleri kurduklarını anlattı.

Demir, platformda görüntülük uygulamaları düşüncesince geliştirdikleri nanokristal nitelik teknolojisinin, Türk Patent ve Marka Kurumu kabilinden komünist madalya ile ödüllendirildiğini de bildirdi.

"Nitelikli Ar-Ge gücü yaratılıyor"

Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir, yürüttükleri çalışmalara bağlı şu detayları verdi:

"Türkiye'nin etki-değeri efdal bilim, eklenmiş kıymeti efdal uygulayım bilimi ve kâmilen ölçüde inovasyon düşüncesince yarayışlı ve kıymetli bilim imal ederek kompetitif olmasını, çabucak kazançlı değil, bire kuma sürede türkiye düşüncesince içtimai yarar ve kalifiye Ar-Ge iş gücü yaratmayı, üniversite-sanayi iş birliğinin de kuvvetiyle yoğun uygulayım bilimi imar etmek düşüncesince 'kar topu' tesiri tetiklemeyi ve arsıulusal ölçüde rakiplik fail kâmilen ürünleşme düşüncesince lazım yeteneği geliştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'ye 4 sene içre 5 değişik dalda ciddi gereç teknolojilerini vermek düşüncesince çalışıyoruz.

Dört sene sürecek izlence zarfında uygulayım bilimi tedarik seviyesi 3, 4, 5 namına sınıflandırılan teknolojilerin 6, 7, 8, 9 seviyelerine çıkartılması ve bu biçimde katma-değerli efdal bu teknolojilerin evcil ve ulusal üretimi gayeli ülkemize kazandırılmasını hedefliyoruz. Bunlarla birlikte, programa müdahale bulunan tamamı kurumların özlük sektörlerindeki ibdai mamüllerin geliştirilmesi düşüncesince teknolojik kazanımlarının değme etapta kuma ve aşırı taraflı yarar sağlamasını amaçlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler