USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Turistlere ski garantisi sağlayan Palandöken, sömestir tatilini mahmul geçirecek

Sezonluk depolanan kar ve eğreti karlama sistemiyle misafirlerine aralıktan nisana denli ski garantisi sağlayan Palandöken, nice merkezin sezonu açamaması dolayısıyla sömestir tatilini dört dörtlük dolulukla geçirecek.

Turistlere ski garantisi sağlayan Palandöken, sömestir tatilini mahmul geçirecek
18-01-2023 14:10
Erzurum
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Turistlere ski garantisi sağlayan Palandöken, sömestir tatilini mahmul geçirecek

Büyükşehir Belediyesinin işlettiği şita turizminin ehemmiyetli merkezlerinden Palandöken, değme güzeşte yıl küsurat gezgin sayısıyla kayakseverlerin şita tatili düşüncesince yeğleme etmiş olduğu merkezlerin başlangıcında geliyor.

Kayak, snowboard, kızak, buz duvarı, snow park, dev salıncak, zipline, insanoğlu sapanı ve şeb kayağı ika olanağı verilen merkez, sömestir tatilinde misafirlerini matrak aktivitelerle ağırlayacak.

Havalimanına 20, site merkezine ise 4 kilometre uzaklığıyla ziyaretçilerine emeksiz muvasala ve konaklama olanağı sunmanın indinde nice şita sporunun ferah ferah yapılabildiği ski merkezi, fen altyapısı, ilkokul elbette otelleri, arsıulusal standartlarda etraflıca pistleri, kar kalitesi ve ortak tane doğasıyla da öne çıkıyor.

Pistlere güzeşte yıldan depolanan karların serilmesi ve göletler tarafından eğreti karlama sistemi yardımıyla kısaca ortak mt. sıkıştırılmış kar mevcut Palandöken, bazısı ski merkezlerinin açılamadığı şimdilerde kayakseverlerin merakını çekiyor.

Yarıyıl tatili düşüncesince rezervasyonların sürdüğü Palandöken'de, otellerdeki doluluk yüzdelik 80'lere ulaştı.

Öte taraftan şehirde hâlâ aşırı meraklı kayakçıların yeğleme etmiş olduğu Konaklı Kayak Merkezi'nde de eğreti karlamayla ski sezonu hepsi heyecanıyla bitmeme ediyor.

"Kayak tesisleri ve turizmciler kendisine hazırız"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, AA muhabirine, Palandöken'de kayağın indinde nice aktivitenin de yapılabildiğini söyledi.

Misafirlerin Palandöken'de eğlenceli, dobra ve adrenalin mahmul aralık geçirdiğini anlatım fail Şenol, şunları anlattı:

"Sömestir tatiline ski tesisleri ve turizmciler kendisine müheyya olduğumuzu açıklamak istiyoruz. Palandöken'de sömestir hareketliliği aşırı ağır açıdan görülmektedir. Özellikle ortak numara hafta yüzdelik 80 seviyesine ulaşmış, ikinci hafta ise yüzdelik 70 seviyelerinde ve şu anda hala rezervasyonlarımız bitmeme etmektedir. Bir hafta içinde şehrimize yağan karla pistler aşırı ağır ve nitelikli ortak seviyeye ulaştı. Son ortak haftadır aşırı ağır açıdan sömestirle ilişik rezervasyonlar alınıyor. Özellikle ikinci haftada yüzdelik 70'te bulunan seviyeyi yüzdelik 90 üstünde turizmciler kendisine kapatmayı beklemekteyiz."

Şenol, ski merkezindeki kar seviyesine değinerek, "Şu anda Palandöken, ortak metreye vasıl kar seviyesiyle Türkiye'deki en aşırı ve dip bulunan karla ski meydana getirilen semt unvanını taşımakta. Sezonu hem en er oluşturulan aynı sürede en geç kapanan ski tesisiyiz. Türkiye'deki gayrı merkezlere baktığımızda kar bulunmadığı düşüncesince nitelikli ortak ortamda ski yapılamadığından kişilerin rezervasyonlarını silme yazar kısmını Palandöken'e çevirdiğini görüyoruz." sanarak konuştu.

"12 zaman ski bitmeme ediyor"

Palandöken'deki ortak otelin umumi müdürü Ömer Akça, merkezdeki 80 kilometrelik pistlerin kısaca 50 kilometresinin ski düşüncesince müheyya bulunduğunu aktardı.

Kayağın aydınlatma sistemiyle 12 zaman sürdüğünü tamlayan Akça, "Sömestir yaklaştı, şu anda doluluk oranımız yüzdelik 80'lerde. İnşallah ilkokul altı tarih içinde birlik düzem yapacak. Tatilin ikinci haftası yüzdelik 70'lerde rezervasyonlar yapılmış oldu lakin onu da yüzdelik 90'larda kapatacağımızı biliyoruz. Bütün kayakçıları Palandöken'e kar, tarih ve dobra ortak tatile bekliyoruz. Şu andaki doluluklarımızın yüzdelik 100'e yakını tamamen evcil misafirimiz. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'dan mevrut gruplarımız var." bilgisini verdi.

Kayak merkezindeki ayrıksı ortak otelin umumi müdürü Ali Güney de ara bakımından Palandöken'de ski yapıldığını hatırlattı.

Bazı ski merkezlerinin açılmamasının kendileri düşüncesince yarar olduğuna dikkati çekici Güney, şunları kaydetti:

"Biz Palandöken kendisine hâlâ çalışkan durumdayız. Çünkü bizim pistlerimizin hepsinde eğreti karlamamız ve göletlerimiz var. Biz esbak senelerde da bu yıl da banko kar derdi yaşamadık. Şu anda sömestir tatili yoğunluğumuz yüzdelik 80. Suni karlamamız bitmeme ediyor, pistlerimiz belirgin ve kısaca 1 mt. kar var. Palandöken, Türkiye'nin en etraflıca ski pistine sahip. Aynı sürede çokluk pisti var. Bu da bizi gayrı ski merkezlerinden ön plana çıkarıyor. Sömestir tatilinin de gelmesiyle hepsi misafirleri Erzurum'a bekliyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler