USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Tunus'ta evsizlerin hamam aşındırmak kaynağı: Sevgi Lokantası

Tunus'ta evsiz bireylere hamam kemirmek realizasyon fail "Sevgi Lokantası", gelişigüzel güneş gerekseme sahibi yüzlerce insana misyon veriyor.

Tunus'ta evsizlerin hamam aşındırmak kaynağı: Sevgi Lokantası
23-01-2023 16:10
Tunus

Evsizlere hamam kemirmek bildirmek benzeri 2014 senesinde kurulan İnsanlık İçin Birlik Derneği'nin başşehir Tunus'ta açmış olduğu "Sevgi Lokantası" gündüzleri ücretli kullanıcılarını ağırlarken akşam olunca ise gerekseme sahiplerine parasız kemirmek dağıtımı yapıyor.

Kurulduğu önceki senelerde evlerde hazırlanmakta bulunan yiyecekleri gerekseme sahiplerine dağıtmakla işe başlamış bulunan dernek, bugün kısaca 200 nefis fahri keder ile başşehir sokaklarında canlı yüzlerce gerekseme malikine Sevgi Lokantası'nda hazırlanmakta bulunan hamam yiyecekleri ulaştırıyor.

Ücretli satışlardan elde edilmiş geliri gine gerekseme malikleri düşüncesince kullanan dernek, bu kişilere elden kemirmek ulaştırmakla kalmıyor, onların başka gereksinimlerini karşılamalarına da araştırma görevlisi oluyor.

Tunus'ta gerekseme sahiplerine günce kemirmek sağlayıcı önceki dernek

İnsanlık İçin Birlik Derneği Başkanı Nizar Hazari, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, ülkede gerekseme sahiplerine günce hamam kemirmek sağlayıcı önceki topluluk olduklarını söyledi.

Ülkedeki başka insani yardım kuruluşlarından çıkarlarını ayıran en ehemmiyetli özelliğin "bir pres açarak gerekseme sahiplerine ulaştırdıkları hamam yemeğe eşme sağlamak" bulunduğunu vurgulayan Hazari, "Sevgi Lokantası, bizim en ehemmiyetli yardım programımız. Başkent Tunus'ta gerekseme sahiplerine ve evsizlere günce kemirmek sağlayıcı önceki toplumsal ve insani yardım lokantası. Lokanta gelirinin, insani yardım çalışmalarına tahsis edildiğini kasten mevrut kişilerin toplandığı müşterek yardım yuvası." dedi.

Sevgi Lokantası'nı topluluk üyelerinin desteği ile açtıklarını tamlayan Hazari, "Derneğimizin kuruluşunun peşi sıra 8 sene boyunca evlerde yahut bürolarda hazırlamış olduğumuz yiyecekleri gerekseme sahiplerine ulaştırdık. Bazı bağışçılarımız illet bunu müşterek lokantanın çatısı altında yapmadığımızı sormaya başladı ve bu biçimde insani yardım faaliyetlerini yürütebileceğimiz müşterek aşevi açım düşüncesi oluştu." ifadelerini kullandı.

"Günlük derneşik kendisine kemirmek ulaştırdığımız aileler var"

Gündüz lokantanın alışılagelen işletmeler kabilinden çalıştığını ve ücretli kemirmek satışı yaptığını aktaran Hazari, "Gündüz meydana getirilen satıştan elde edilmiş hasılatla şeb ezanı saatlerinde gerekseme sahiplerine ulaştıracağımız yiyecekleri hazırlıyoruz. Günlük derneşik kendisine kemirmek ulaştırdığımız aileler ve evsizler var. Artık müşterek fasile kabilinden gördüğümüz bu insanlarla devir içinde ülfet ilişkileri de geliştirdik." diyerek konuştu.

Yemek yardımında bulundukları kullanmakta olanları bundan sonra baş döndürücü yakından tanıdıklarını nedeniyle herhangi müşterek birinin öyküsünü baş döndürücü dobra bildiklerini özetleyen Hazari, hedeflerinin elden gerekseme sahiplerine kemirmek ulaştırmakla hudutlu olmadığını bu kişilere yaşadıkları başka zorlukları aşmalarında da dayanaklık etmek özgülemek istediklerini kaydetti.

Derneğin gönüllüleri ortada doktor, toplumsal hizmetler uzmanı, psikiyatrist ve hemşirelerin de bulunduğunu kaydeden Hazari, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Sosyal İşler Bakanlığı ile koordineli çalışıyoruz. Yardım ulaştırdığımız gerekseme sahiplerinden ailelerini kaybedenlerin ailelerini bulmalarına, yaşadıkları çetin vaziyetten kurtulmaları düşüncesince lüzumlu yardımların ulaştırılmasına ara bulucu oluyoruz. Çalışacak halde bulunan ve idman isteyenlere ise iş bulmaları düşüncesince gönüllülerimiz herhangi müşterek muhtelif desteği sağlıyor."

"Derneğimiz, gönüllüler ile gerekseme malikleri ortada müşterek köprü"

Derneğin Genel Sekreteri Hiba eş-Şahid ise yardım kurumlarında fahri çalışmanın evsiz kişilere dirlik hata algıyı ve negatif önyargıyı değiştirdiğine dikkati çekti.

Dernekte kısaca 200 gönüllünün fariza aldığına ayraç fail Şahid, "Derneğimiz, gönüllüler ile gerekseme malikleri ortada müşterek güreşçi köprüsü vazifesi görüyor. Yardım derneklerinden, elden gerekseme malikleri değil gönüllüler de yararlanma ediyor. İnsani yardım emek harcamaları bana baş döndürücü araştırma görevlisi oldu, kişiliğimin müspet yönde gelişmesini sağladı. Evsizlerin yaşamına girerek onların çetin şartlar altında elbette yaşadıklarını öğrendim. Bu yaşadıklarımın bütünü onlarla yakınlaşmamı sağladı." biçiminde konuştu.

İhtiyaç sahipleriyle bulunan ilişkilerinin yardım verici ve yardım meydan arasındaki ilişkiyle hudutlu olmadığını vurgulayan Şahid, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Dernek olarak, fasile desteğini kaybetmiş, evsiz yahut gerekseme sahibi ailelere parasız hamam kemirmek sağlıyoruz. Yemek götürdüğümüz gerekseme sahiplerinin hepsini bundan sonra ismen tanıyorum. Onların yanından elden yiyeceklerini ulaştırıp ayrılmıyoruz. Onlarla tanışıyoruz, görüşüyoruz ailenin müşterek ferdi kendisine görüyoruz. Her devir kemirmek hazırlarken kendimi sözde ailemin müşterek ferdine kemirmek hazırlıyormuşum kabilinden hissediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler