USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri düşüncesince başvurular başladı

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) doktora tezlerini taltif etmek üzere kurma etmiş olduğu bu yılki "TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri" düşüncesince 4 Mart'a derece başvuruda bulunulabilecek.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri düşüncesince başvurular başladı
11-01-2022 09:54
Ankara

TEKNOFEST'in 2019'dan beri paydaşlarından bir tanesi bulunan Akademi, dinç nesiller ortada bilgi insanlığını özendirmeyi ve heveslendirme etmeyi TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri ile de sürdürüyor.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, icra ettiği bağlanmış açıklamada, sabık sene 125 doktora tezinin yarıştığı ihsanıhümayun programına alakanın "Milli Teknoloji Hamlesi"nin ilmî literatüre tesirini göstermesi açısından ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

Ödüle yavuklu doktora tezlerinin hasep namına aşırı güzel müşterek noktada bulunmasının istimara süreçlerini zorlaştırmasına karşın yayınlanan ilgiden mutlu olduklarını vurgulayan Şeker, dinç bilgi insanlarının herhangi müşterek devir birlikte olduklarını bildirdi.

Şeker, sabık sene ödüllerin sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden arz edildiğini anımsatarak, şu bilgiyi verdi:

"Akademi namına programlarımızı, çalışmalarımızı ülkemizin ilmî önceliklerini saptayarak sürdürüyoruz. TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri'ni bu öncelikleri gözeterek oluşturduk. Misyonumuz doğrultusunda, bilimin öneminin türkiye kamuoyunca ölçüm ve kabulünü gelmek ve bilgi insanlığını isteklendirmek kıl payı çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz."

İlk üçe giren tezlerin yazarlarına ihsanıhümayun verilecek

Ödüller düşüncesince müracaatlar 4 Mart'ta derece sürecek. TEKNOFEST yarış sahalarına müteveccih TÜBA kabilinden herhangi müşterek sene açıklayan tematik özellik başlıklarını içeren YÖK doktora tezlerinin yazarları yarışmaya ferdî namına başvurma edebilecek. Başvurular başkaca TÜBA üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve darülfünun rektörlükleri kabilinden da önerilebilecek.

Dijital namına yapılacak ihsanıhümayun başvurularının 2019-2020-2021 yıllarında yapılmış, ibdai tematik mevzulara müteveccih doktora tezlerinden oluşması gerekiyor. 2019'daki tezleriyle müracaatta bulunmuş bilgi kullanmakta olanları bu sene düşüncesince baştan danışma gerçekleştirebilecek.

Ödül programı kapsamında TEKNOFEST'in rüçhan alanları ortada aziz mevzularda meydana getirilen doktora tezleri ilmî istimara süreçleri sonucunda, müşterek numara bulunan çabuk yazarına 30 bin lira, ikinciye 25 bin liralık ve üçüncüye 20 bin liralık ihsanıhümayun verilecek.

Adaylar, danışma formu, danışma gerekçesi, Türkçe özgeçmişleri, millî ve arsıulusal ilmî faaliyetleri, tezin dört dörtlük sureti, YÖKSİS yük detayları ve tezden çıkan yayınların listesiyle amacı, ilmî ahlak bilimi bilimi izni, yöntemi, paydaşları, tezin yürütülmüş olduğu enstitü detayları (tezin Türkiye'deki kurumlarda çalışıldığına ve yürüttüğüne ilişikli belgelendirme) ile müracaatta bulunacak.

Başvuru yapılabilecek doktora tezi mevzuları şu alanlardan olabilecek:

"Teknoloji ve Tasarım (Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Otonom Sistemler, Robotik ve Mekatronik Sistemler, Modelleme ve Simülasyon Teknolojileri, Enerji, Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Hava, Uzay ve İnsansız Sualtı Sistemlerine Yönelik Teknolojiler), Bilgi ve İletişim Teknolojileri (Siber Güvenlik ve Kriptoloji dahil) Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi'nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları mevzularını içeren Sosyal Bilimler."

Ödüllere bağlı ayrıntılı bilgilere www.tuba.gov.tr adresinden de ulaşılabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler