USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Trabzon'da sanatçılar doğayla birlikte değişik asar üretti

Tılsım Uluslararası Sanat Derneğinin organizasyonuyla Maçka'da ortak araya mevrut 20 artist ebru, fotoğraf, çini, tezhip, üç buutlu şekillendirme, baskı, keçe, filografi ve foto emek vermesi yaptı.

Trabzon'da sanatçılar doğayla birlikte değişik asar üretti
06-07-2022 13:04
Trabzon

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğüne ilişkin Trabzon Şube Müdürlüğü ile Tılsım Uluslararası Sanat Derneği, Maçka ilçesinde "Tabiat Turizmi Etkinlikleri" düzenledi.

Etkinlik kapsamında il genelinde ebru, fotoğraf, çini, tezhip, üç buutlu şekillendirme, baskı, keçe, filografi ve safiha ile ilgilenen 20 artist eş araya gelmiş şekilde alanı gezdi.

Şube Müdürü Akif Ümüzer ve ekibinden, Altındere Vadisi Milli Parkı'na yaptırılan ilerleyiş terasları huzur bilim meydan sanatçılar, workshop etkinliği gerçekleştirdi.

Ressamlar, Türkiye'nin ehemmiyetli erkincilik merkezlerinden birisi bulunan Sümela Manastırı'nı manzaraya huzur tuvale yansıtırken, ışık sanatçıları da en iyi kareleri belirlemek düşüncesince mesai harcadı. Diğer sanatçılar ise Milli Parklar'a ilişik tesislerde sanatlarını yürütme etti.

Sanatçılar elan sonraları Altındere Vadisi Milli Parkı'ndaki İdari Ziyaretçi Merkezi'nde eserlerini sergilendi. Ümüzer de sanatçıların eserlerini inceledi.

Tılsım Uluslararası Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Natık Aydın, AA muhabirine, derneğin değişik zanaat dallarını eş arada bulundurduğunu belirterek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Trabzon Şube Müdürlüğü ile iyi eş aktiflik düzenlediklerini söyledi.

Şube müdürlüğü ile kuma icraat yaptıklarını anlatım fail Aydın, "Çiniden semiz boya safiha çalışmasına, keçeden donama sanatına genişliğinde nice değişik zanaat dalını yürütme fail arkadaşlarımızla eş araya geldik." dedi.

Aydın, zanaat ve doğayı iç içe yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Milli parkların tesislerini dolaşarak icra ettikleri icraat huzur bilim aldık. Sanatçılar yerine en iri sıkıntımız, insanlarımız salonlarda sanata aşırı eş tomar istek etmiyorlar, elan aşırı sanatla ilgilenen insanlarımız geliyorlar. Biz de zanaat ile doğayı buluşturup eserlerimizi de sergileyerek kişilerin beğenisini çekmeye çalıştık. Hem sanatı elan ön plana çıkararak kişilere söylemeye çalışıyoruz aynı zamanda doğayla iç içe oluyoruz. Çok dörtköşe icraat ortaya çıkıyor, atölyelerde çalışmaktan elan leziz vakitler geçiriyoruz."

Daha ilk de Trabzon Müze Müdürlüğü ile baş başa çalıştıklarını özetleyen Aydın, "Tomara Şelalesi ve Uzungöl'de de ayrışık etkinlikler gerçekleştirdik. Bu biçimde resmi ve hususi kurumlarla kuma icraat yapıyoruz. Kurumların tanıtımını yapıyor, faaliyetleri huzur bilim ediniyoruz, başkaca elan aşırı kişiye ulaşabilmeyi amaçlıyoruz." niteleyerek konuştu.

Aydın, Sümela Manastırı'nın önemine ayraç ederek alanda en aşırı görüşme edilen Sümela'yı da eserleriyle tanıttıklarını söyledi.

"Sümela Manastırı ve bizlerin icra ettiği sanat içerikli icraat kültürel mirastır"

Etkinliğe eklenen Karadeniz Teknik Üniversitesi talebesi Filistinli Shahd Alzatari de 4 senedir terbiye düşüncesince Trabzon'da bulunduğunu belirterek, "Geçtiğimiz sene ebru sanatı ile muarefe fırsatım oldu. Çok iyi eş güneş geçirdik, değişik sanatlar ve sanatçılarla tanıştık. Sümela Manastırı'na da gitme fırsatım oldu. Ortam mükemmel, tabiatın ortasında aşırı iyi eş aktiflik gerçekleştirildi." dedi.

Çini sanatçısı Pembe Gül İşgüzar Karagöz ise sanatı rastgele dalda ve rastgele yerde yürütme etmekten aşırı bahtiyar olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Buradan ayrı eş beğeni aldık. Doğada yeşillik, çiçekler, sanatımızla ve değişik sanatlarla iç içeyiz. Hep baş başa olmanın mutluluğu içindeyiz. Sümela Manastırı ve bizlerin icra ettiği sanat içerikli icraat kültürel mirastır. İki mirasın buluşması da içimizdeki coşkuyu artırdı, o sebepten de sanatımıza katkı, coşkumuza da heyecan verdi."

Ressam Mustafa Arslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Trabzon Şube Müdürlüğü ile aşırı yararlı icraat yaptıklarını anlatım ederek, "Karadeniz'de fotoğrafhane yahut ressam edinmek ağır eş nesne değil zira natür muhteşem. Hele de içinde keşişhane kabil önde mevrut varlığımız bulunmuş olduğu sürece idman bizim düşüncesince aşırı elan dörtköşe ve heyecanlı." ifadelerini kullandı.

Altındere Vadisi'nin yeşilin rastgele tonunu barındığını vurgulayan Arslan, "Görseli muhteşem, onun düşüncesince burada olmaktan akıbet basamak memnunuz. Sanatçı arkadaşlarımızla değişik icraat yaptık. Şube Müdürü Akif Bey de topluluk yerine bizlere desteklerini esirgemiyor. Bu çeşit çalışmalarla sanatçıların yüreklerine değinmek icap ettiğini düşünüyorum." niteleyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler