USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına bağlı standartlar belirlendi

Türk Standardları Enstitüsü kabilinden "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı" hazırlandı.

TOGG'un elektrik şarj istasyonlarına bağlı standartlar belirlendi
04-11-2021 16:17
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın hazırlandığını duyurduğu elektrikli araç şarj üniteleri ve istasyonları meselesi için dü standardın bilgileri muhtemelen oldu. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) çeşidinden hazırlanmakta olan "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı"nda, şarj üniteleri ve istasyonların kurulumu düşüncesince elektriksel gerekler, ünitelerin yerleştirilecekleri yerlerle ilgilendiren konum, şarj yönteminin seçimi, ünitelerin montaj yapılması ile ilgilendiren öneriler ve imleme gerekleri arazi alıyor.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Türkiye'nin Otomobili planlanan takvim doğrultusunda ilerlerken, Bakanlık da lazım enfrastrüktür hazırlıklarını yapıyor.

TOGG, istihsal bandından indiğinde, şarj altyapısının Türkiye genelinde elektrik araç kullanımını destek sunar ölçüde olması düşüncesince icraat bitmeme ediyor. 2030 yılına denli TOGG özellikle kazanmak az daha 2 milyondan indinde tomar elektrikli otomobilin yollarda olabileceği öngörülüyor. Artan elektrikli araç kullanımına koşut kendisine 250 binden indinde tomar kamuya bariz şarj noktasına gerekseme duyulacağı anlatım ediliyor. Böylece doğacak senelerde elektrikli araçlarla beraberce şarj altyapısının da aşırı aceleci biçimde büyümesi bekleniyor.

Bu kapsamda şarj ekosistemini endamsız sürede matlup seviyeye duyurmak amacıyla beceri standartlar, mevzuat düzenlemeleri ve envestisman destekleri kabil ehemmiyetli başlıklarda atılacak adımlar yaşama geçirilmeye başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda "Elektrikli araç şarj üniteleri ve istasyonları karşı 2 ehemmiyetli ölçün yayımladık" niteleyerek anlatım etmiş olduğu standardın bilgileri oluşturuldu.

İlke ve öneriler arazi alıyor

Elektrik şarj istasyonlarının emin kurulumları düşüncesince beceri kriterleri içeren "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri" standardı TSE çeşidinden hazırlandı. Standart, şarj üniteleri ve istasyonların kurulumu düşüncesince elektriksel gerekleri, ünitelerin yerleştirilecekleri yerlerle ilgilendiren konumu, şarj yönteminin seçimini, ünitelerin montaj yapılması ile ilgilendiren tavsiyeleri ve imleme gereklerini içeriyor.

Standart, şarj sistemlerinin, şebekeye bağlanmasını sağlayıcı elektrik tesislerinin tasarımı, kurulumu, kurup takma edilmesi, doğrulanması ve asayiş gereklerini kapsıyor. Şarj yöntemleri, vaziyet tarzı kabil mürşit gemisi bilgiler de standardın muhteviyatında arazi alıyor. Standart, şarj ünitelerinin yerleştirilecekleri bölgeler ile ilgilendiren gerekleri, prensipleri ve tavsiyeleri de barındırıyor.

Mayıs ayında da elektrikli vasıtalar ve şarj sistemleri ile ilgilendiren üreticiler, tüketiciler ve mevzuat yapıcıları düşüncesince kuma indinde kıstak oluşumuna yardım iletmek düşüncesince esas terimleri ve tanımları havi "Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri-Temel Terimler ve Tanımlar" standardı TSE çeşidinden hazırlanmıştı.

"Gerekli enfrastrüktür hazırlıklarını yapıyoruz"

Bakan Varank, mevzuya bağlı icra ettiği değerlendirmede, "Türkiye’nin Otomobili'nin sınav süreçleri planlanan takvim doğrultusunda ilerliyor. Bakanlık kendisine biz de lazım enfrastrüktür hazırlıklarını yapıyoruz. TOGG, istihsal bandından indiğinde, şarj altyapısının Türkiye genelinde elektrik araç kullanımını destek sunar ölçüde olması düşüncesince çalışmalarımız akıbet hızlılık bitmeme ediyor. Bu gaye doğrultusunda hazırlanmakta olan standartlar, elektrikli araçlara ilişikli indinde ekosistem ile enfrastrüktür ve taraf sanayisinin aceleci indinde biçimde oluşumuna yardım sunacak." ifadelerini kullandı.

TSE'nin hazırladığı ulusal standartların ekosisteme bazısı kolaylıklar getireceğini bildiren Varank, "Öncelikle devletimizde hepsi paydaşların bire indinde dili kullanmaları sağlanarak beceri düzenlemelerde kuma kıstak oluşumuna yardım sunuldu. Şimdi Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı ile de elektrikli araç şarj istasyonlarının arsıulusal standartlara uygun, kullanıcı açısından güvenli, üreticiler açısından da çalışan biçimde kurulumunun sağlanması realizasyon edilecek." değerlendirmesinde bulundu.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler