USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Togg 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinde üretime geçmeye hazırlanıyor

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylelikle sınama üretimlerine başlayacağız. 2022 böylelikle da önce dizi istihsal aracımızı banttan indireceğiz." dedi.

Togg 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinde üretime geçmeye hazırlanıyor
27-12-2021 15:59
Istanbul

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, projeler dahilinde hedeflere ağır ağır yaklaştıklarını belirterek, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylelikle tecrübe üretimlerine başlayacağız. 2022 böylelikle da önceki hızlı istihsal aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının arkası sıra da 2023 yılının önceki çeyreğinde C segmentindeki önceki aracımız SUV pazara çıkacak." dedi.

Togg, 27 Aralık 2019'da gerçekleştirdiği "Yeniliğe Yolculuk" buluşmasından buyana almış olduğu mesafeyi ve 2022 yılı hedeflerini Bursa'nın Gemlik ilçesindeki tesisinde planlı görüşmede paylaştı. Toplantı, Gemlik tesislerinde istihsal hattı kurulumu emek harcamaları süregelen beden binasında gerçekleşti.

Togg CEO'su Karakaş, görüşmede icra ettiği konuşmada, Gemlik tesisini lansmandan buyana sabık müddet içinde sıfırdan ağır ağır meydana getirmeye başladıklarını ve sert inşaatların bittiğini bildirdi.

Tesisteki ekipmanların da yerleşmeye başladığını aktaran Karakaş, "Boyahanesinden ve bazısı robot hatlarına derece yerleşmeye başladı. Bu yılın böylelikle istediğimiz yerde miyiz? Evet. Önümüzdeki sene ortasında tesisin ekipmanlarının kurulumu tamamlanacak. Ağustosta tecrübe üretimleri başlayacak. Deneme üretimlerinden sonradan son teşrin başlangıcında bizim süreçlerin verifikasyonu niteleyerek fehva ettiğimiz, sağlanması ve dondurulması süreci yaşanacak. Onlar da sertifikasyonumuz yapılmasından sonradan 2023'ün önceki çeyreğini bekliyoruz. Ondan sonradan da satışa başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Mühendislik çeşidinden bakılınca da bundan böyle hoppadak ortak arabadan bahsedilmediğini tamlayan Karakaş, "Otomobilin kurnaz maşa tarafını geliştirmeye başladık. Tedarikçilerimizi seçtik. Tedarikçilerimizin yüzdelik 75'i ülkemizden. Yüzde 51'lik esas manada yerlilik sağlayabilecek ortak biçimde yolun kökeninden itibaren çalıştık ve bunu yaşama geçiriyoruz. Şu an cenk testlerini, metanet testleri, başarım testlerini yapıyoruz. Mühendislik ihya süreçleri içindeki süreçleri ağır ağır meraklı ortak biçimde uyguluyoruz." niteleyerek konuştu.

Gemlik'te Avrupa'nın en parlak tesislerini kurduklarını fehva fail Karakaş, tesislere start tarihinde taaccüp olmadığını, projeler çerçevesinde ilerlediklerini ve acemi yılın önceki haftalarında rakamları 240'a ulaşacak teknik adam ve cerrah ihtiyacını bölgeden sağladıklarını aktardı.

"Akıllı cihazlarla bakım ve bedel yaratacağımızı ifşa etmek istiyoruz"

Gürcan Karakaş, arabanın satışa çıkmasından evvela çalışmış oldukları start-up'larla beraberce ayrımlı ortak ürünü tüketicilerle buluşturabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"226 start-up ile görüştük. Bunların içinde 25 tanesiyle ayrıntı boyutta çalışıyoruz. 10 tanesiyle el sıkıştık ve onlarla bu arada arabanın lansmanından evvela ortak şaşırtı yapabiliriz. Çünkü amacımız, gene uygulayım bilimi firması olduğumuzun altını çizerken, öteki yandan size arabadan ziyadesiyle kurnaz cihazlarla bakım ve bedel yaratacağımızı ifşa etmek olacak."

"Hızlı ve yayılmış enfrastrüktür oluşumuna dayanak noktası düşüncesince hazırlıklara başladık"

Togg CEO'su Karakaş, pil mevzusundaki gelişmelere ilişkin, "'2022 böylelikle bataryamız yerli olacak' dedik. Farasis ortaklığında Siro'yu kurduk. Geçtiğimiz sene birlik bu zamanda, 'Ekim 2021'de takım kurulumuna başlayacağız' dedik, başladık. Hızlı ve yayılmış enfrastrüktür oluşumuna dayanak noktası düşüncesince Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri AŞ ile hazırlıklara başladık." ifadelerini kullandı.

Togg ve Farasis Energy ortaklığında erke ambarlama çözümleri yükseltmek neredeyse kurulan Siro'nun yerli pil hücresi, modülü ve paketi üretilmesinde kılavuz kaptan olacağını fehva fail Karakaş, Siro'nun Türkiye'yle beraberce yer devletlerde de otomotiv ve otomotiv dışı sektörlerde iş ortağı olacağını söyledi.

"Blok zinciri ve bireşimli zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak"

Mobilite çözümleri, iri veri, siber güvenlik, fintek, blok zinciri, oyunlaştırma, kurnaz şebekeler ve mobilite servisleri kabil mühim alanlar üstünde yoğunlaştıklarını özetleyen Karakaş, şöyleki bitmeme etti:

"Blok zinciri teknolojisi giderek vasıtaların üstünde birer sayısal cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük data dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blok zinciri olacak. Dijitalize edilmiş data ve gayrı yaratıklar blok zinciri eliyle emin halde saklanıp para aktarımı edilebilecek. Bu sebeple blok zinciri ve bireşimli zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak."

Gemlik tesisinde robotlar fariza başında

"Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği bulunan Togg Gemlik tesislerinde inşaatın başladığı 18 Temmuz 2020'den itibaren ilk evvela mefruşat ihya emek harcamaları yapıldığını aktaran Karakaş, bütün 1 milyon 200 bin metrekare açıkça düzlük üstünde düz yazı edilen tesislerin bütün 44 bin sayı mefruşat ihya kolonu üstünde düz yazı edildiğini bildirdi.

Yaklaşık 2 bin bireyin fariza icra ettiği şantiyedeki istihsal birimlerine bağlı çalışmaların Mayıs 2022'de tamamlanmasının planlandığını, şu an bakımından 62 robotun kurulumuna başlandığını tamlayan Karakaş, şunları kaydetti:

"Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylelikle tecrübe üretimlerine başlayacağız. 2022 böylelikle da önceki hızlı istihsal aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının arkası sıra da 2023 yılının önceki çeyreğinde C segmentindeki önceki aracımız SUV pazara çıkacak. Akıllı cihazımız tüketicilere çıktığında, Avrupa kıtasında alışılmış sıfır ortak bellik çeşidinden imal edilmiş önceki anadan doğma elektrikli SUV olacak. Ardından da gene C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri istihsal sırasına girecek."

Markamızın DNA'sında yer düzlük dualite ve uygulayım bilimi acemi logomuzda buluşuyor

Gürcan Karakaş, 19 Aralık'ta duyurusunu bitirdikleri acemi Togg logosunu da değerlendirdi.

Kullanıcı markası tekvin dönemini tamamlamaktan devlet duyduklarını ve acemi logonun maşrık ile batının dü yönünün de özümleme ettiğini fehva fail Karakaş, "Logomuz, Togg'un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sebebiyle teknolojiyi ve insanı, bugünün ve yarının kesişim noktasında ortak araya getiren ortak uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor. Logomuzdaki dualite teması ise maşrık ve gün batısı kültürlerinin hesaplı ve romanesk dünyalarını harmanlayarak farklılaşmamızın aslını oluşturuyor." dedi.

"Fiyatlar teklifsizce yanmalı C segment SUV ile kompetitif olacak"

Karakaş, Togg'un fiyatına bağlı ortak istifham üstünde şunları kaydetti:

"Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023'te pazara girdiğimizde devletimizde en çok satılan C segment SUV'ların elektrikli taşıt olamayacağını düşündüğümüzden ötürü teklifsizce yanmalı araçlardan alışveriş oranı almamız icap ettiğini kasten herhangi ortak şeyi planladık. Dolayısıyla 'günümüzde şayet C segmentinde ortak SUV'un rekabetçiliğiyle rakiplik edebilir misiniz' niteleyerek sorsanız 'evet, rakiplik edebiliriz.'"

Bir uygulayım bilimi firması namına otomotiv fuarlarına katılmadıklarını tamlayan Karakaş, 5-8 Ocak'ta, dünyanın en iri Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de (Consumer Electronics Show) yer alacaklarını da bildirdi.

Gazeteciler tesisi gezdi

Öte yandan, Togg'un "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği bulunan Gemlik tesisinin inşaatında çabucak sona yaklaşılırken, boyahane ve beden bölümlerinin güzergâh kurulumu ile robotik istihsal bütünleşme çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Toplantı kapsamında, gazetecilere bünye turu yaptırılarak, icraat karşı bilgelik verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler