USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Togg, ABD'de evren sahnesine çıktı

Türkiye’nin mobilite dalında görev verici toptan uygulayım bilimi markası Togg, dünyanın en şişman Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de yeniliklerini ve ilklerini evren kamuoyuyla paylaştı.

Togg, ABD'de evren sahnesine çıktı
06-01-2022 00:19
Istanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}TOGG, arsıulusal sahnede

Togg’dan meydana getirilen açıklamaya göre, düşüncesi ve endüstriyel mülkiyeti yüzdelik 100 Türkiye'ye ilgili kürevi müşterek bellik ortaya boşaltmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini kurmak bu şeklinde kurulan Togg, uygulayım bilimi dünyasının ehemmiyetli telaki noktası CES 2022’de evren bellik lansmanını gerçekleştirdi.

ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri ortada planlı CES'e manzara arabasıyla dahil bulunan Togg, yeniliklerini ve ilklerini müşterek matbuat toplantısıyla evren kamuoyuna duyurdu.

Küresel yerine tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility terimi ile "Veri Bazlı İş Modelleri", "Yeni Mobilite Servisleri", "Akıllı Yaşam" ve "Akıllı Şarj" kabilinden teknolojik çözümlerini paylaşan Togg, geleceğe bakışını vurgulayan "Transition Concept Smart Device" ismini verdiği kavram arabasını de tanıttı.

"Klasik müşterek araba firması değiliz"

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına toprak maruz Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, alışılmış müşterek araba firması olmadıklarını belirterek, "Kendimizi müşterek uygulayım bilimi firması yerine tanımlıyoruz. O sebeple teknolojideki en sonuç yeniliklerin ve ilklerin telaki noktası bulunan CES’teyiz. Doğu ile Batı’nın, bellek ve duygunun buluşmuş bulunduğu müşterek coğrafyada kurulmuş, mobilite dalında çalışkanlık yayınlayan müşterek uygulayım bilimi şirketiyiz. Otomotiv endüstrisinin çabucak mobilite ekosistemine dönüştüğü toy dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak, mobilite çözümleri üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Otomotiv endüstrisinin iri müşterek çabucak mobilite ekosistemine dönüştüğünü aktaran Karakaş, "Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanmış bulunan dönüşüm, çağ otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte iri bulunan değil elan çevik, yaratıcı, iş donanmasına açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar güzel olacak. Bu alandaki yarışma da hâlâ başlıyor ve bu yarışın zarfında tığ de varız. Üstelik avantajlıyız zira tığ bu dünyanın içerisine doğduk." açıklamasında bulundu.

Togg’u ağız ağıza kullanıcı odaklı müşterek yaklaşımla oluşturduklarını tamlayan Gürcan Karakaş, önceliklendirdikleri konseptlere ilişkin yerine müşterek "Kullanıcı Yolculuğu Haritası" çıkardıklarını dile getirdi.

"Konforlu müşterek mobilite deneyimi yaşatacak analizör üstünde çalışıyoruz"

"Togg Akıllı Yaşam" ismini verdikleri hizmetlerle tümden irtibatlı müşterek arabadan baş döndürücü elan fazlasını sunduklarını ve Togg'u ağız ağıza kullanıcı odaklı müşterek yaklaşımla oluşturduklarını bildiren Karakaş, şunları aktardı:

"Geliştirdiğiniz müşterek mahsul enerjisini kullanıcıdan almıyor ise bu mahsul ve fariza ölmeye mahkumdur. Kullanıcıyı odağa aldığımız ve data üstüne düz yazı ettiğimiz iş modelimizle mobilite çözümleri üretiyoruz. Akıllı cihazımızın çevresinde oluşan ekosistemle konforlu müşterek mobilite deneyimi yaşatacak analizör üstünde çalışıyoruz. Akıllı erke çözümleri, zeki vilayetlerde zeki dirim çözümleri ve toy mobilite hizmetleri geliştiriyoruz. Farasis Energy ortaklığıyla kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketiyle bataryamızı kendimiz üreteceğiz. İş planımız zarfında pil Ar-Ge’si yapıp, kimya yükseltmek de var. Mevcut ve geliştirilecek bulunan pil mahsul gamı ile hem değme çeşit elektrikli taşıt düşüncesince pil gerçekleştirme etmeyi hem de otomotiv dışı sektörlerde de ehemmiyetli müşterek batarya, erke ambarlama sistemleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz."

"Logo tasarımındaki dü ok, Doğu ve Batı'nın müşterek araya gelmesini simgeliyor"

Togg logosunun seçme sürecine de yer veren Karakaş, kürevi müşterek bellik oluştururken mevlit yerinin Türkiye bulunduğu bilinciyle akım ettiklerini belirterek, "Logo tasarımındaki dü ok, ortasında kalburüstü taş yolunu oluşturacak biçimde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın müşterek araya gelmesini simgeliyor. Markamız 'duygusal' Doğu ve 'rasyonel' Batı kültürlerinin harmanlanmasını özümleme ediyor, Doğu ve Batı’nın kesişim noktasında Togg var. Logomuzdaki dualite teması hem aut hem de iç tasarımda Doğu ve Batı ortada hesaplı ve birey müşterek balans yaratış fikrini besliyor. Logomuz bire müşterek sürede Togg’un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri yardımıyla teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında müşterek araya getiren müşterek uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Togg'un manzara arabası devim bilimi ve yenilikçi müşterek fastback

Öte yandan, Togg’un CES 2022’de dünyaya tanıttığı Transition Concept Smart Device yerine bilinen manzara otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina izlemsel ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirildi.

Ziyaretçilerin iri nazarıitibar gösterdiği otomobil, Togg DNA'sında mevcut anlatım bilimi özelliklerin korunduğu, devim bilimi ve yenilikçi müşterek fastback (bir beden tipi) yerine görülüyor.

Togg'un zeki alet yerine tanımladığı arabanın biçem konseptinin temelini, gelişmiş geri tasar çizim ve ön farlardan başlayıp zeki cihazın profilini güçlendirerek arkaya denli uzayan dal çizgisi oluşturuyor. Bu modele katışıksız müşterek tasar çizim ayrıcalığı yerine taşıt üstünde mevcut aydınlatmalı Togg logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor. Otomobildeki ön cam, çırılçıplak elektrikli mimariyle mevzun olacak biçimde az elan yeniden tasarlanırken, jantlar Togg DNA'sına ilgili baş döndürücü kollu stilize edilmiş lale hususi durumunu taşımaya bitmeme ediyor.

İç tasarımda da kullanıcı deneyimi fevk seviyeye taşındı

Pininfarina, aut tasarımın yanı esna iç dizaynı ve yolcuların kabine deneyimini de müşterek fevk seviyeye taşıyor. Otomobilin zarfında C SUV’un iç tasarımına sadakatli müşterek yaklaşım izlenmesine karşın yönelteç simidi, sportif ve albenili müşterek tasarımla yeniden yaratılmış durumda. İç mekanlarda bütünleşmiş itimat kemerlerine erbap 4 sayı tekli aşağı mahalle toprak almaktadır ve mutedil sütunu ortadan kaldıran tasarımla kapılar müşterek iz kabilinden açılıyor. Otomobil menekşe ve çivit mavisinin karışımına arakçı madensel boz renkte tasarlandı.

Ön koltuklarda bariz nitelik cilt kullanılırken, geri koltuklarda derin nitelik tercihi hücre çarpıyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlüğü vurgulamak düşüncesince bariz gökçe nitelik tercihi dikkati çekiyor.

Mobilite ekosisteminin 4 asliye taşı ekranlardan yansıtıldı

CES'teki standın girişinde Togg logosu biçiminde yerleştirilen 4 ekrandan, firmanın gösterimi da yansıtıldı. Her müşterek ekranda Togg ekosistemini meydana getiren asliye özelliklere aksan yapıldı.

Togg’un veriye mebni iş modeli, müşterek uygulayım bilimi firması yerine geliştirdiği mobilite çözümleri, zeki erke ve zeki dirim çözümleri alanındaki yenilikleri, hikayesiyle baş başa ekranlardan ziyaretçilerle paylaşıldı.

Togg teknolojileri Güvenç Özel’le sanata dönüştü

Diğer yandan, "ABD’de Yaşayan En Etkili Türkler" ortada yayınlanan adlı sanlı mimar, tasar çizimci ve artist Güvenç Özel, CES kapsamında Togg düşüncesince sentetik zeka ile sanatı müşterek araya getirdi.

Özel’in, "Kelimelerin Anlamlarının Görselleştirilmesi" temasıyla icra ettiği sayısal çalışma, insanoğlu ve teknolojiyi merkeze aldı.

Ekibe Arzu Kaprol dokunuşu

Moda ve uygulayım bilimi birlikteliğini yansıtan planlara imza atan dünyaca adlı sanlı tasar çizimci Arzu Kaprol ise Togg kadrosunun giysilerini tasarladı.

Togg düşüncesince sürdürülebilir tasar çizim ve istihsal yöntemleriyle hazırlanmakta bulunan koleksiyon, Arzu Kaprol çeşidinden toy çul kodlarına akıllıca biçimde tasar çizim edildi.

Tamamı Türkiye'de imal edilen kumaşlardan tasarlanarak imal edilen giysilerde Togg mavisi ön plana çıkarıldı. Koleksiyonda toprak meydan unisex yaklaşımlarla kadın-erkek eşitliği vurgulanırken, sürdürülebilirlik yaklaşımı Togg’un doğacak vizyonunu yansıttı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler