USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

THY ekibi, Afrika’da gündüz kremiyle 'hayat kurtarıyor'

Kabin ve kokpitte işyar çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, akıbet çalışmalarıyla Senegal’in kırsallarında, güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına gündüz kremiyle em oldu.

THY ekibi, Afrika’da gündüz kremiyle 'hayat kurtarıyor'
17-10-2021 12:45
İstanbul

Türk Hava Yolları (THY) kabine ve kokpitte memur çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, Senegal kırsallarında güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına gündüz kremiyle em oldu.

THY Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Senegal seyahatleri esnasında ülkedeki albinoların gölgeden mevrut iane çığlığını işiten "İyilik Dostları" ekibi, Senegal Ulusal Albinizm Derneği ile iletişime geçerek Türkiye çapında yan yana iane kampanyası başlattı.

Kampanyaya mevrut desteklerin peşi sıra tabii gündüz kremleri ve hediyeler ile ülkenin başkenti Dakar’a vasıl THY çalışanları, kısaca 50 albino ve aileleriyle yan yana araya geldi. Türkiye’den mevrut yardımlarla iri büyüklük canlı evlatların heyecanı gözlerine de yansıdı.

"Onları güneşten yan yana nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan iane kampanyasını düzenleyen ekipte mevcut THY Kabin Amiri Yusuf Babür Öztürk, "Biz Türk halkı kendisine mazlum coğrafyalarda beklenen, gelişine sevinilen yan yana milletiz. Bugün bu mutluluğu albino kardeşlerimizin gözlerinde de gördük. Onları güneşten yan yana nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize. İmkânlarımız dâhilinde çalışmaya ve özellikle türkiye iktisap etmek az daha dünyanın neresinde olursa olsun gerekseme sahiplerine iane eli uzatmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Güneş kreminin avlu kurtardığına güvenmek baş döndürücü çetin fakat öyle"

Kabin Amiri Esra Kılıç ise işleri gereği baş döndürücü değişik coğrafyalara gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yolculuklarda Afrika’da açlıktan ölen evlatları da gördük, Nepal’de dilenen evlatları da… Ülkemiz sınırlarında soğukla savaşım fail evlatları da gördük, Senegal’de gündüz kremiyle yaşama tutunan evlatları da. Bugün takım dostlarımla beraberce Dakar’daki albino çocuklarla buluştuk. Güneş kreminin avlu kurtardığına güvenmek baş döndürücü çetin fakat öyle, inşallah annelerine tabii gündüz kremi yapmayı da belletmek istiyoruz, bu bizim hayalimiz."

Kabin Memuru Çağrı Kaya da bu evlatların Afrika’da halihazırda mevcud yokluğun ve çetin şartların ortada albino kendisine dünyaya geldiğini, dünyada onlar denli talihsiz bebek sayısının baş döndürücü az bulunduğunu tabir ederek, "Bunu rastgele düşündüğümde çağ dobra ki buradayım ve dobra ki onlar düşüncesince yan yana şeyler ika çabasına girdim diyorum. Vücuttaki yan yana pigmentin eksikliği yaşamda neleri zorlaştırabilir ve yan yana gündüz kremi bu zorluğa elbette dobra gelebilir, bunu gözle kıymetlendirmek anlatması çetin yan yana his." dedi.

THY ekibini, Senegal’deki yetimhane inşaatında karşılayan Senegal Ulusal Albinizm Derneği Başkanı Mouhamadou Bamba Diop, üç albino bebek babası yan yana albino bulunduğunu tabir ederek şu şekilde bitmeme etti:

"Dünyanın arka kalanı Afrika’daki Albinizmli kullanmakta olanları bilmiyor. Güneş kremi yevmiye hayatımız düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli fakat burada kavuşması ve satın alması yan yana o denli çetin yan yana ürün. Bunun indinde insanlarımız eğitime, keyif çözümlerine en basitinden yemeğe bile ulaşmakta ağırlık çekiyor. Bu coğrafyada albino kendisine doğduğunuzda sizi fantom kendisine görüyorlar. Dünyanın arka kalanını hususi jetlerinin penceresinden aşağıya bakıp Afrika’yı, bizi ayırt etmeye çağırma ediyorum. Bugün buraya mevrut Türk Hava Yolları ailesine ve kâffesi yardımseverlere teşekkürname ediyorum."

Konuya bağlı içtimai iletişim araçları hebasından izah karşıcı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de "Bulutların üstünde günümüzü aydınlatan güneş, Afrika'da avlu karartabiliyor. Arkadaşlarımız ise o hayatlara, albino küçüklere ulaşarak onları güneşten koruyor. Dünyanın yan yana ucunda evlatların yaşamına dokunan, sevecen elleriyle yaralarına em bulunan dostlarım dobra ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Albino rahatsızlığı

Cilde nitelik verici melanin pigmentinin eksikliği nedeniyle, Afrika’da temiz yan yana vücutla dünyaya mevrut albinolar, özellikle deri kanseri ve rüyet bozuklukları iktisap etmek az daha katı baş döndürücü keyif problemininin tehdidi ile yaşıyorlar.

Ancak albinolar düşüncesince Afrika’da doğmanın kanserden henüz iri tehlikeleri de var. Kıtanın genelinde, afsunlu yahut büyülü olduklarına müteveccih mevcud asılsız inançlar zımnında rastgele sene katı baş döndürücü albino saldırıya uğruyor. Albinoların yaşamını yıldırma fail bu inanışlar ile ait rastgele sene ana kara genelinde ve evren çapında farkındalık kampanyaları düzenleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler