USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Terim: “Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı evveliyat icra ettiği açıklamada, "Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız" dedi.

Terim: “Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız”
08-12-2021 22:49

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndan şef çıkan ekibi atama edecek bulunan Lazio maçı evveliyat Roma Olimpiyat Stadyumu'nda matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. Terim, “İstanbul'daki geçmiş maçtan evvela hoppadak beraberinde futbolsever olsam, karşılaşma programlarına baksam stabil bu maçı seçerim demiştim. Doğru. Burada Lazio'ya duyduğum hürmet kadar, takımıma bulunan güvenimin de ifadesiydi. Bu gruptaki serüvenimiz gösterdi ki Galatasaray oynadığı kadem topu ve vaat etmiş bulunduğu gelecekle baş başa Avrupa standardını yükselten beraberinde takım. Bu nedenden Marsilya ile oynadığımız maç, benim düşüncesince Avrupa Ligi'nde o gecenin maçıydı. Tarafsız şekilde yarınki karşılaşma programına bakılmış bulunduğu devir da Lazio maçının o gündüz dediğim mevzuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray'ın bu mevsim UEFA Avrupa Ligi'nde başardığı şeylerden sonraları erte beraberinde play-off maçı oynayacak gibiyiz. Biz buraya rastgele beraberinde başağrısı olmaksızın da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maatteessüf baş döndürücü beraberinde tomar goller kaçırdık. Çok da biçimsiz beraberinde gol yedik. Yoksa liderliği garantilemiştik. Lazio bire beraberinde grupta toprak aldığımız, baş döndürücü başlıca gol pozisyonlarına giren ve bitiricilik seviyesi faziletkâr bulunan beraberinde takım. Böyle beraberinde rakibe huzur oynayacağız” dedi.

“Gecenin maçı olacak"

Tecrübeli uygulayım adam, Avrupa Ligi'nde Lazio karşılaşmasının gecenin maçı olacağını vurgulayarak, "Bir play-off maçı kabilinden bire beraberinde sürede küçük ay ayındaki maçı oynuyor gibiyiz. Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın Lazio ile baş başa bire beraberinde grupta bulunduğu torbadan ahir düşüncelerim bire beraberinde halde bitmeme ediyor. Şampiyonlar Ligi grubuna benzetmiştim. Ona akla yatkın savaşım ettik. Ne bahtiyar ki buraya geçmiş ikiyi garantilemiş, lider, yenik olgunlaşmamış ve dışarıda tek gol yememiş beraberinde kadro şekilde geldik. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli veriler. Galatasaray Roma'dan puanla dönmesi biçiminde grubu şef tamamlayacak. Bu takımın uygulayım direktörü şekilde oyuncularımla alım çalım duyuyorum. Lazio'ya şişman hürmet duyuyorum. Çok ciddi, ehemmiyetli beraberinde takım. Meslektaşım Sarri'nin oynatmaya çalışmış bulunduğu futbolun değme sabık gündüz oturduğunu görüyorum. Çok ehemmiyetli oyunculara sahipler. Dikkat etmemiz gerekecek. Şampiyon karakteri haiz dü takımdan bahsediyoruz. Dolayısıyla dobra beraberinde karşılaşma olacak” ifadelerini kullandı.

"Çok şükür iyiyim"

Sağlık vaziyeti huzur da açıklamalarda mevcut Terim, laflarını şu halde sürdürdü:
“Pazartesi başlamış bulunan ağrılarım işkembe ve bumbar sistemindeki dert şikayetlerim elan sonraları beraberinde rahatsızlığa dönüştü. Geceyi hastanede kılmak mecburiyetinde kaldım. Kimseyi telaşlandırmak ve endişelendirmek istemedim. Onun düşüncesince rastgele beraberinde paylaşımda ve bilgilendirme yapmayı baş döndürücü er gördüm. Tetkikler bitmeme ediyordu. Daha sonraları birtakım harekât ihtimalinin bulunduğu masaya konunca esasen konuştuk. Doktorlarımızdan mukteza izinleri alarak cemaziyelevvel antrenmana gittim. Sonra hastaneye arka döndüm. Şimdi de takımımla beraberim. Ondan ötürü baş döndürücü mutluyum. Buradan canan Dursun Buğra Hoca'mın gözetiminde üç gündüz süresince benimle ilgilenen doktorlara baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Arayan, soran, ilgilenen, paylaşan, elleme dileklerde mevcut her insana teşekkürname ediyorum. Çok şükür iyiyim. Burada olmaktan da akıbet adım mutluyum. Onlarla kesim edilmez zorla katışıksız olsunlar bana müsaade verdiler. Allah'a şükür iyiyim. İlginize teşekkürname ederim.”

"İtalya'da olmaktan ötürü akıbet adım mutluyum

Bir devre uygulayım yönetmenlik meydana getirdiği İtalya'yı baş döndürücü sevdiğini ve burada olmaktan talih duyduğunu dile getiren uygulayım yönetmen Fatih Terim, “İtalya'da olmaktan ötürü akıbet adım mutluyum. Her devir dediğim kabilinden İtalya benim ikinci vatanım. Burada baş döndürücü bahtiyar günlerim oldu. Hala da baş döndürücü elleme ilişkilerim, arkadaşlarım var. Çok sevdiğim beraberinde ülke. Aşağı üst değme hafta sonu Serie A'dan beraberinde karşılaşma izliyorum. Özellikle akıbet zamanlarda kadem topu kalitesinin esasen artmasıyla dehşetli beraberinde klasman olmaya başladı İtalya Ligi. Şampiyon karakterini haiz baş döndürücü kadro olması da İtalyan ligini elan seyredilir, beğenilen ve fırtınalı bir duruma getiriyor. İtalya ligine ecnebi değilim. Çok yakından bilici biriyim. İtalya'da olmaktan akıbet adım mutluyum. Kendimi evimde hissediyorum. Bu genişliğinde sene geçmiş olmasına karşın İtalya'ya kadem bastığım havalimanından şu anne genişliğinde bulunan kısımda bana bulunan sevgiyi, saygıyı gördükçe baş döndürücü elan bahtiyar oluyorum ve alım çalım duyuyorum. Hangi takımdan bulunduğu ehemmiyetli değil. Terim adını görmelerinin onlar düşüncesince yetiyor olması beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Bu her insana kader olacak beraberinde obje değil. Yaşamak lazım. O nedenden İtalya'da ballanmak benim düşüncesince değme devir baş döndürücü güzel” yorumunda bulundu.

"Umarım erte geçmiş tedaviyi maçtan sonraları onlar bana yapmış olur"

Futbolcuların dobra beraberinde kâr alarak namına ve Galatasaray camiasına armağan vereceklerine inandığını anlatım fail sarı-kırmızılı takımın uygulayım patronu, “Oyuncularım inşallah beraberinde armağan verirler. Onlar da üzüldüler. Çok derinlemesine uygulayım insanlık yıllarımda beraberinde defa egzersiz kaçırmadım. Gittim, çıkamadım geçmiş gün. Onlar da duydular. Oyuncularım benimle baş başa Galatasaray camiasına da beraberinde armağan verecekler. Onların niyetlerinin bu bulunduğunu biliyorum. Onlarla alım çalım duyuyorum. Umarım erte geçmiş tedaviyi maçtan sonraları onlar bana yapmış olur” şeklinde konuştu.

“Dünyada bu genişliğinde emeksiz ve derinlemesine devamlı ukubet verilmiyor"

Marsilya maçındaki yargıcı yönetiminden övgüyle bahsetmesi ve Türkiye'deki gidişat huzur görüşü sorulan Terim, şu cevabı verdi:
“Marsilya maçından evvela hakemlerle ait konuşmam anlamında ümit vardı. O gündüz saha dışındaki konuların devir mücadelemizin önüne geçmesini istemediğim düşüncesince etraflıca yorumlarda bulunmadım. Bugün geçmiş dü tam toprak edinmeyi garantiledik; fakat önümüzde baş döndürücü başlıca birincilik amacı var. Buradan şef çıkmanın kulübümüz için, iklim futbolu için, iklim puanına yardım sağlaması için, saygınlık açısından ve hesaplı anlamda baş döndürücü elan ehemmiyetli neticeleri olacağına inanıyorum. Bu beraberinde alan okumanın beraberinde arka dönüşü. Benden bu mevzular huzur konuşmam anlamında beklentiler bulunduğunu biliyorum. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Dünyanın tek durumunda bu oyunun en şişman aktörlerinden biri bulunan uygulayım direktörlere bu genişliğinde emeksiz ve derinlemesine devamlı ukubet verilmedi. Bu genişliğinde başlıca men cezaları çıkmıyor. Daha ayrı ayrı oluyor. Ben de arsıulusal beraberinde platformda olduğum düşüncesince bunları söylüyorum.”

“Kimsenin ukubet aldığını görmüyoruz"

Geçen haftalarda İngiltere'deki şişman maçlarda hocalar ortada kavgalar ve atışmaların bulunduğunu anlatım fail Terim, "Araya girenler oldu. Birkaç dakika sürdü. Kimsenin ukubet aldığını görmüyoruz. Çünkü kimesne ukubet hasretmek düşüncesince yaklaşmıyor. Burada olsaydık, onlar bizde olsaydı 5-6 maçtan aşağılık ukubet olmazdı. İkisi de oyunu vazgeçme ederlerdi. Bir de absürt akkuş beraberinde kalça elan var. Derbi oynuyorsunuz. Atılırsanız 50 bin isim rakibin içinde seyredeceksiniz. Yoksa 4 karşılaşma ukubet yersiniz. Saçma akkuş beraberinde madde. Orada hakeza cezalar görmüyorum 10'ar, 8'er maçlık Şöyle beraberinde kusur anlaşılma çıkmasın. Biz kimsenin hoşgörü görmesini, yaptıklarının namevcut sayılmasını istemiyoruz. Bir olayın kararına bakarken, o olayın oralara menşe geldiğini de elleme aşina ballanmak lazım. Son atıldığım maçta alkıştan atıldım. evvel çizgiye bastım, sonraları alkışladığım düşüncesince atıldım. 15-20 isim bizim köşe atışı çizgisinde sahaya girdi. Sen orada olacağına buradasın Hakemin teatral yeteneği de yüksek. İki insana solgun kartpostal gösteriyorsun. Aklımızla küçümseme mı ediyorsun? Hayatım süresince yaşadığım tek şeyi kimseden gizlemedim. Son 50 yıldır herkesin, milyonların gözü uğrunda yaşıyorum. Gizli hafi beraberinde şeyim yok. Yaptığım beraberinde şeyi de yaptım diyorum” açıklamasında bulundu.

“Her dakika bizlere kalça anlatıyorlar"

“Karagümrük maçında bana ukubet verici temsilciyi Hatay maçına gönderiyorsunuz" diyen Terim laflarını şu halde sürdürdü: "O da yetmiyor Fenerbahçe maçına gönderiyorsunuz. Refik Emre sanarak bir tanesi Abdurrahman Arıcı'ya yoklamak lazım. Başka kimesne namevcut mu? Galatasaray'ın akıbet üç maçında üç VAR hakemine bakın. Yaşar Kemal Uğurlu, umut Öztürk, Bahattin Şimşek Hiç hiç kimseye hakeza üçlü denktaş mevrut midir? Artık şaşırdık. Sanki kuralı bilmiyoruz. Her dakika bizlere kalça anlatılıyor. VAR, hataları azaltın sanarak geldi. 6 insana çıktınız, birbirinizle anlaşamıyorsunuz. En kolayı ego yapmadım, kusur anlaşıldım demek. Biz anca de demiyoruz. Yaptık diyoruz. Ben bunu filhakika yapamam. Hepsinin bedelini öderim. Ödüyorum da; fakat hiçbirini ve tek şeyi unutmam.”

“Onlar menşe izah yapmıyor?"

Fatih Terim, Marsilya karşılaşmasında hakemin yönetimi ve iletişiminin dehşetli bulunduğunu dediğini belirterek, "Marsilya'da aleyhimize maruz ukubet vuruşu mıydı? Hayır. Kerem dokunmamış caba Hiçbir obje söyledik mi? Yoksa noktayı ulaşınca onlara da söylüyoruz. Herkese söylüyoruz. Neden? Onların sizin görüşlerinizi dinleyip size bedel vermesi yüzünden. mühim bulunan bu. Yoksa hacısı hocası günah yapıyor. Orada beraberinde başağrısı yok. Marsilya maçının geçmiş devresindeki gol pozisyonunda Alex'in uğrunda durdu. Yüzde beniz gol pozisyonu. Doğal şekilde hakeme bizler yüzdelik beniz golümüzü önledin dedik. Üzgünüm, biçimsiz beraberinde şanstı sanarak cevap verdi. Bu kadar. Ne kabul edebilirsiniz bunun üzerine. Biz de beraberinde obje söylemedik. İnsan apayrı beraberinde his içine giremiyor zaten. İletişimden, uygulayım adamlarla, futbolcularla konuşmaktan korkmayın. Konuştuğunuz devir filhakika infial, fenomen aşağıya iner. Biz uygulayım direktörler ve futbolcular, dirim kalitesi 90 dakikada çizilen insanlarız. Belki kaderlerimiz 90 dakikada çiziliyor. Her maçın arkası sıra o terle, heyecanla ve stres ile sorularınızı cevaplıyoruz. Cevaplamak zorundayız. Bütün televizyonlara, gazeteci arkadaşlarımıza cevap veriyoruz. Belki de hepsi bu konuşmaları yaparken cezanın sınırında geziyoruz. Yine ukubet yemeyelim sanarak titiz olmamız gerekiyor. Neden milyonlarca ferdin cevap beklediği insanlar, milyonlarca yaşamı etkileyen kararları tek halde açıklamıyorlar? Biz çıkıp sorduğunuz sorulara açıkça yürekle cevap veriyoruz. Aslan kabilinden de stadyumdan ayrılıyoruz. Onlar bu sorulara cevap vermediği kabilinden stadyumdan da sezdirmeden ayrılıyorlar. Ne devir sorsak kalça değişiyor. Ne sorsak özellikle ki beraberinde şeyler değişiyor. Belki kalça değişmiştir ve bizi kandırma ederler ve insanoğlu onları DOĞRU bulur. Bunu da beraberinde düşünün artık” sanarak konuştu.

“Beraberlik düşüncesiyle kabarmak bizlere kaybettirir"

Lazio karşısında beraberlik yetse de bu düşünceyle sahaya çıkmayacaklarını ve tipik oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağımızı anlatım fail Terim, laflarını şu halde noktaladı:

“Beraberlik bizlere yetiyor; zorla o felsefeyle çıkmayacağız. Belki Lazio arka çekilmemize etken olabilir. Yoğun presle başlayacaklarını düşünüyorum. Oyun içinde doğrultmak düşüncesince oynayacağız. Benim karakterimi elleme belirleme etmişsiniz. Her yerde doğrultmak isterim. Oyun önceden beraberliği kafasına koyan beraberinde kadro olamayız. Öyle olursa kaybederiz. Muhakkak savunmalı önlemlerimizi alacağız. Oyunun dü kısmını elleme oynamaya çalışacağız; zorla beraberinde benek bizlere yetiyor düşüncesiyle sahaya kabarmak bizlere kaybettirir. Lazio atağı dost ve bunu elleme karşılayıcı beraberinde takım. Bunu dikkate almamız lazım. Her an değme şeyi meydana getirecek beraberinde takım.”

Burak Ortahamamcılar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler