USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tekvandoda olimpiyatlarda madalya iktisap geleneği sürdü

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, olimpiyatlarda madalya edinim geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Bbaşarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada dil birliği, beraberlik ortamında çalışmalarımız bitmeme edecek." dedi.

Tekvandoda olimpiyatlarda madalya iktisap geleneği sürdü
19-10-2021 15:49
Ankara

Anadolu Ajansı Spor Servisi'ni görüşme fail Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa baştan isteyen bulunduğunu söyledi.

Tekvando Federasyonu Başkanlığı vazifesini 2003'ten beri yürüteç Şahin, "Beraber minval aldığımız, yürüdüğümüz arkadaşlarımız, Türk tekvandosuna iri misyon sağlayan kulüplerimiz, antrenörlerimizle bu arada başarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada lisan birliği, dayanışma zarfında çalışmalarımız bitmeme edecek. Hizmeti bulunan halis muhlis kulüplerimize, çalıştırıcı kardeşlerimize, hakemlerimize buradan şükranlarımızı sunuyorum." niteleyerek konuştu.

Şahin, Türkiye'deki en etkin federasyonlardan birisi olduklarına ayraç ederek, şu halde bitmeme etti:

"Türkiye'nin 81 ilinde misyon sağlayan kulüplerimiz, lisanslı antrenörlerimiz var. Bir ad tekvando gerçekleştirmek istediğinde öz ili zarfında hususi kulüplere Gençlik İl Müdürlükleri yoluyla ulaşabilir. Tekvando ulaşılabilir hissedar spor dalı. Biz de bunu gelmek hesabına iri dayanaklık etmek veriyoruz. Geçmişten bugüne baktığımızda 200'lerde bulunan pakt sayımız, şu anda 3 binlere dayanmış durumda. Bu da tekvando ailesinin ne derece özveren çalıştığının ve Türk sporuna misyon ettiğinin hissedar göstergesidir. Bunu baştan sona bu arada başardık. Federasyonumuz, kurulları, kulüplerimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz. Ortaya çıkan neticede aşırı iri muvaffakiyet elde ettik."

"Avrupa'da dünyada ülkemizi gururla özümleme ettik." diyen Şahin, "Bu, Türk tekvando ailesinin başarısıdır. İnşallah baştan sona bu arada birlik, dayanışma zarfında gine bu başarıların devamı düşüncesince yürümeye bitmeme edeceğiz." biçiminde düşünce belirtti.

Tokyo Olimpiyatları'nda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün'ün üçüncü bulunduğunu hatırlatan Şahin, sonunda ulusal sporcuların tekvando dalının arazi almış bulunduğu 6. olimpiyatta da madalya iktisap geleneğini sürdürdüğünün altını çizdi.

Tekvandoda Çin, Güney Kore kabil aşırı çelimli devletlerin bulunduğuna ayraç fail Şahin, "Bütün olimpiyatlarda madalya edinmeyi başardık. Paralimpik oyunlarına evvel el tekvando karışma edildi. Burada da federasyonumuz dü madalya alarak iri hissedar muvaffakiyet elde etti." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, başarıda istikrarı yakaladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ekolun giriş yıllarından itibaren bitmeme fail süreçte ağız ağıza akla dayanan, bilimsel, halis muhlis beceri kurullarla bu arada oluşturmuş olduğumuz performansın artırılmasına müteveccih gayrı çalışmalarla bu noktaya geldiğimize inanıyorum. Federasyon yönetimi şekilde ayrımsız halde bu yeri bitmeme ettirme noktasında ısrarla başarının stabil hissedar halde olmasını destekledik. Gelinen noktada dünyanın en çelimli ülkelerinin uğrunda arazi aldık. Bu da Türk tekvando ekolünün ağır hissedar göstergesidir. Başarıda en ehemmiyetli obje istikrardır. Bu ekolün devamını baştan sona bu arada sağlayacağız."

Hem eş tıpkı zamanda avrat ulusal takımın kalburüstü bulunduğunu kail Şahin, "Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül'ü Tekvando Erkek Milli Takımı'nın başına getirdik. Servet hissedar marka, ulusal takıma aşırı iri bedel katıyor. Elde ettiği tecrübeyle çocuklarımız yönlendiriyoruz. Kadın takımımızda da Ali (Şahin) öğretmen var. Dünyadaki beceri astronomi şekilde da en kalburüstü beceri heyetleri içimizde barındırıyoruz. Servet'in çalıştırıcı şekilde katılmış bulunduğu evvel olimpiyatta öz kilosundaki hissedar sporcuyla madalya alması DOĞRU değildir." görüşünü paylaştı.

2024 Paris Olimpiyatları'nın çalışmalarına şimdiden başladıklarını tamlayan Şahin, "Bir olimpiyat bittiğinde apayrı hissedar olimpiyat başlar. Çalışmalara elden başladık zira 2024'e de aşırı az hissedar müddet var. Çok tez geçer. İnanıyorum ki orada da kılıç hâlâ kalburüstü olacağız. Bakıyorsunuz; hissedar ahir şampiyonada, olimpiyatta değişkin hissedar çocuğumuz böke olabiliyor. Bu da muhik rekabet, doğruluk ortamının sağlanmasından kaynaklı oluyor. İnşallah başarımız bu aşamada artarak bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

Ankara'ya arsıulusal dinlenme kampı terbiye bilimi bilimi merkezi

Metin Şahin, Ankara'ya kazandırılması planlanan tesisle ait de bilgiler verdi. Spor terbiye bilimi bilimi merkezi dair senelerdir özlemlerinin bulunduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Uygun bulunan mekân denktaş gelmemişti ancak güzeşte aylarda Keçiören Belediyemiz bizlere hissedar mekân tahsis etti. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı eliyle kuruluş yapmamız düşüncesince bizlere armağan ettiler. Bu noktada Keçiören Belediye Meclisine ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a teşekkürname ediyorum. İnşallah hissedar arsıulusal dinlenme kampı terbiye bilimi bilimi merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Bununla ait çalışmalara başladık. Yeni çağda bunun hazırlıklarını yapmış olup elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın desteği ile bunu Türk tekvandosuna kazandırmayı düşünüyoruz. Uluslararası dinlenme kampı terbiye bilimi bilimi merkezi, dünyanın rastgele kabilinden sporcuların gelebileceği, kuma antrenmanların yapılabileceği hissedar kuruluş olacak. Bu kimse kampların Türk tekvandosunun gelişimine de iri katkılar sunacağına inanıyorum."

"Büyük ayak topu kulüpleriyle görüşüyoruz"

Farklı planlara de yer veren Şahin, "Büyük ayak topu kulüpleriyle de görüşmelerimiz var. Onların da tekvando değerinin, olimpiyatlarda, dünyada aşırı kalburüstü bulunan değerin zarfında olmasını dilek ediyorum." dedi.

Şahin, Proje Koordinasyon Kurulu oluşturduklarını anlatım ederek, "Türk tekvandosu düşüncesince enerjik hissedar halde çalışıyoruz. Bu başarının devamı noktasında hem kulüplerimize tıpkı zamanda tekvandonun geneline dayanaklık etmek noktasında içerden ve dışardan ayrı ayrı planlar yapıyoruz. Bunun zarfında AB projeleri var, Türkiye zarfında planlar var. Zenginleştirerek bu emek harcamaları bitmeme ettireceğiz." niteleyerek konuştu.

6. el Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçilen Metin Şahin, laflarını şu halde tamamladı:

"Doğru kararların çıkması noktasında arkadaşlarla konuşup dobra şeyler yapabiliyoruz. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliğinde bu gidişat kâr sağlayabiliyor. Maç yapılmaksızın sportmen gelişimi olmaz. Büyük maçlarda, turnuvalarda sporcular menfaatlerini geliştirir. Diğer maçlara tedarikli gider. Dışarıda karşılaşma olması başkaca aşırı masraftır. Yüzlerce insana dışarıda karşılaşma yaptıramazsınız ancak öz ülkenizde düzenlediğiniz organizasyonda başıboş katılımda, 50-60 ülkenin katılmış bulunduğu hissedar şampiyonada kendini deneyebilir. Kaygılarını giderebilir. Bu noktada arsıulusal federasyonda olmanın aşırı iri avantajları var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler