USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknoloji yamakları 'Bilişim Garajı'nda ustaya dönüşüyor

Eğitim teknolojilerinin sunmuş olduğu olanaklar, toplumsal vebal projeleriyle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin gelişimine ulama sağlıyor.

Teknoloji yamakları 'Bilişim Garajı'nda ustaya dönüşüyor
26-12-2021 15:20
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Teknoloji yamakları "Bilişim Garajı"nda ustaya dönüşüyor

Teknolojik becerilerin önemsiz yaşta kazandırılmasına müteveccih çabaların sayısı artıyor. Eğitim teknolojilerine müteveccih AR-GE emekleri böylecene geliştirilen Bilişim Garajı Platformu, devir zarfında yetişkinleri de kapsayacak halde gelişirken deminden ihracata hazırlanıyor.

Platformu öğretmeni ne yaparsa onu tekrarlayan "teknoloji yamağı" şekilde kullanmaya başlamış olan öğrenciler, 4 kademeli eğitimle "teknoloji çırağı", "teknoloji kalfası" ve sonuç şekilde gördüğünü değil, görüntü ettiğini önleyen "teknoloji ustası" oluyor.

Bilişim Garajı Kurucu Ortağı Zerrin Topal, AA muhabirine, ülkenin evlatlarının ve gençlerinin bilişimle istihsal yapmaları, değişen teknolojinin hoppadak tüketen tarafı değil, bire ortak sürede üreten tarafı olmaları düşüncesince 2012'de on-line eğitim platformunu oluşturduklarını söyledi.

Çocuklara bahis konusu eğitim platformuyla kodlama, 3 boyutlu tasarım, elektrik-elektronik, robotik kodlama, çokbilmiş aygıt geliştirme, girişimcilik ve zanaat eğitimlerini verdiklerini özetleyen Topal, "Teknoloji ve estetiği buluşturan eğitimlerle çocuklarımızın, ortak inovatif mahsul çıkarmakla ilgilendiren gerekseme duydukları bilişimin tamamı anahtar gereçlerini Bilişim Garajı Platformu'nda bulmaları mümkün." dedi.

Bilişim Garajı şekilde füru ve gençlerle okullar tarafından buluştuklarını dile getiren Topal, "Okullarda herhangi ortak çocuğumuza birer adet harf gönderiyoruz. Çocuklarımız hem okulda enformatik derslerini bizim şifrelerimiz kanalıyla işliyorlar hem de eve gittikleri devir yersiz vakitlerinde düzen kuşkulanmak şu demek oluyor ki istihlak gerçekleştirmek hesabına Bilişim Garajı'nın on-line platformundan bilistifade etkinliklerine bitmeme ediyorlar. Bilişim Garajı, bire ortak sürede bu dersi sağlayan öğretmenlere de hoca eğitimi veriyor, laboratuvarlara malzemeler gönderiyor." sanarak konuştu.

Bunun indinde evlatları sene zarfında birtakımı etkinliklerle buluşturduklarını anlatım fail Topal, bu kapsamda turnuvalar, şenlikler ve sergiler düzenlediklerini belirtti.

Topal, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ciharıyek indinde içtimai günah emekleri yapıyoruz. Toplamda 32 ilde içtimai günah emek harcaması ile baş başa beniz binlerce çocuğumuza ulaştık. Okullar kanalıyla ulaşamadığımız herhangi ortak yere esasta özlük içtimai günah çalışmalarımızla baş başa gidiyoruz. Çocuklarımız buralarda, en dezavantajlı alanlarda üstelik sensörlere ferman vererek özlük bölgelerindeki gidiş geliş problemlerine analizör buldular, çokbilmiş ekincilik uygulamaları yaptılar, çokbilmiş kuş yuvalarında orman yangınlarını çav sağlayan sistemler geliştirdiler."

"Teknoloji Türkçeleşti"

Zerrin Topal, Kovid-19 salgını sürecinde "vazgecme.org" isminde kent üstünden de tamamı eğitimleri parasız erişime açtıklarını söyledi.

Uzaktan eğitimdeki en ehemmiyetli noktalardan birinin eğitimi alanlarla içerikleri buluşturmak bulunduğunu vurgulayan Topal, "Bilişim Garajı'nda 60 bin sahife zımni var. Çocuklarımıza, gençlerimize ve onların ailelerine vazgeçme.org tarafından enformatik ve zanaat dalında hem kösemenlik yaptık hem de teknolojiyi onlar hesabına Türkçeleştirmiş olduk." dedi.

İçerikleri bireylerle buluşturmak düşüncesince de "Kümülüs" ismini verdikleri ortak ürünü 2021'in geçmiş aylarında devreye aldıklarını kail Topal, şu ifadeleri kullandı:

"İsteyen hacısı hocası Kümülüs'ün enformatik ve zanaat eğitimlerinden yararlanabiliyor. Özellikle çoluk çocuk ve evlatların bu platformda çağ geçirmesi aşırı altın zira inanırım ki nice ana ata evlatlarının elektronik beyin başlangıcında geçirdiği aliteli olmayan zamandan ve düzen bağımlılığından bol şikayetçi. Oysaki Kümülüs ile çocuklarımız ve gençlerimiz, bu platformun zarfında istihsal yapabilme, mahsul geliştirebilme ve geleceğin mesleklerine bağlı bilgi, maharet ve kabiliyetlerini geliştirebilme şansına sahipler."

Zerrin Topal, mensuplarının aidiyetlerini, gelişimlerini önemseyen kurumların da kendilerine ulaştığını ve Kümülüs'ü gerçekleştirme ederek çalışanlarına armağan ettiğini dile getirdi. Ailelerin platformun zarfında gır gır devir geçirdiğini özetleyen Topal, ortaya çıkan ürünler ile de yarışmalar, turnuvalar ve sergiler düzenlediklerini kaydetti.

Türkiye'de ehemmiyetli ortak kullanıcı sayısına ulaştıklarına ayraç fail Topal, gayrimenkul dışına ferahlama dair da teşebbüste bulunduklarını söyledi.

Topal, eğitim teknolojileri dalında ihracata başlayarak gayrimenkul ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler