USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknoloji girişimciliği düşüncesince Teknogirişim Ofisi kurulacak

Türkiye'de teknoloji ekosisteminin gelişmesini bildirmek ve girişimlerin mevcud desteklere şimdi havadan ulaşmasını realizasyon kılmak gibi Teknogirişim Ofisi yaşama geçirilecek.

Teknoloji girişimciliği düşüncesince Teknogirişim Ofisi kurulacak
20-11-2022 15:09
Ankara

AA muhabirinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesiyle duyurulan "Ulusal Teknoloji Girişimciliği Strateji Belgesi"nden icra ettiği derlemeye göre, Milli Teknoloji Hamlesi gösterimi kapsamında teknoloji girişimciliğini güçlendirici stratejiler uygulamaya alınacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde yapılacak çalışmalarla arsıulusal arenada efdal rakiplik gücüne eş teknoloji girişimciliği ekosistemi oluşturularak, Türkiye'nin bahis konusu girişimler düşüncesince beraberinde tasrif merkezi pozisyonuna getirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, teknoparklarla hudutlu kalmadan, eksiksiz teknoloji girişimlerinin gelişimlerinin izlenmesi, gerekseme duyacakları desteklerin sağlanması ve girişimlerle amme ortada şimdi kalifiye enformasyon sağlanması düşüncesince acemi beraberinde söve tanımlanması planlanıyor.

Amaç doğrultusunda teknoloji tabanlı faaliyetlerle efdal eklenmiş bedel üreten girişimlerin tespiti düşüncesince "Teknogirişim Rozeti" uygulaması yaşama geçirilecek.

"Teknogirişim Rozeti"ne eş firmalara, mevki destek ve teşviklerinden faydalanma noktasında muhtelif suhulet ve ayrıcalıklar sağlanacak. Söz konusu uygulama, teknoloji ekosisteminin gelişiminin izlenmesine de olanak tanıyacak.

Teknogirişim Ofisine deli dolu rol

Teknoloji ekosisteminin gelişiminde ehemmiyetli etkiye eş KOSGEB ve TÜBİTAK ilkin edinmek kıl payı muhtelif amme kuruluşlarının desteklerinin ağırlık oluşturması düşüncesince icraat yapılacak. Bu tür desteklerde bütünselliğin sağlanmasının yanında, hibe, seçenek finansman olanaklarıyla eğitim, müşavirlik kabil mütemmim unsurları baş başa ele alan, teknoloji girişimciliği ekosistemi düşüncesince asli hal ortağı olacak Teknogirişim Ofisi kurulacak.

Ofis, ayrımlı girişim etapları düşüncesince bağış destekleri, itimat garantörlüğü, mentorluk hizmeti, etkinlik, enfrastrüktür ve arayüz destekleri kabil mevzularda tek durak yerine yapılandırılacak. Bu bölgede ekosistemin gelişimini müzaheret etmek amacıyla tanıtım, aktiflik kabil faaliyetlerin yürütülmesi ve desteklenmesi de Ofisin görevleri ortada arazi alacak. Hizmetlerin çalışan sunumu amacıyla Ofis merkezi ve işlev noktaları, teknoloji girişimlerinin yoğunlaştığı merkezlerde ve ekosistemin içre konumlandırılacak.

"Dijital Şirket" uygulaması

Teknoloji ve teceddüt tabanlı çalışkanlık tay tay arabası girişimler düşüncesince hususi olarak, yapı ve likidasyon prosedürleri hafifletilen, mevhibe uygulamalarında hususi istisnalar sağlanan, bu sayede şimdi çok Türk girişiminin kurulmasını motivasyon fail "Dijital Şirket" uygulaması da yaşama geçirilecek.

Uygulama, taşınmazlar dışından güzel girişimlerin iklim ekosistemine çekilmesini kolaylaştıran bulunan şeriklik türlerinin sayısal ortamda sahn bulmasına olanak verecek.

Ayrıca, hilekârlık ve cümle lisesi öğrencilerinin, teknoloji girişimciliğine aşama atmaları sağlanacak, Milli Eğitim Bakanlığı ile kuma Girişimci Adayı Liseli Programı (GALİP) başlatılacak. Bu programla öğrencilerin mevzuyla alakadar pakt faaliyetleri desteklenecek, öğrencilere kılgısal girişimcilik eğitimleri verilecek. Düzenlenecek yarışmalarla gençlerin bu yöndeki şuur ve motivasyonu artırılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler