USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST KARADENİZ Giresun yarışmaları başladı

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında Giresun'da 4 dalda planlı yarışmalar başladı.

TEKNOFEST KARADENİZ Giresun yarışmaları başladı
22-07-2022 20:08
Giresun

Karadeniz memleketlerini karış karış gezecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin geçmiş durağı Giresun oldu.

Çotanak Spor Kompleksi'nde örgütlü edilen TEKONFEST kapsamında, TÜBİTAK katkılarıyla ortaöğretim öğrencileri ortada "İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması" ve "Kutup Araştırma Projeleri Yarışması" ile darülfünun öğrencileri ortada "Araştırma Proje Yarışması", ASELSAN'ın katkılarıyla ise "İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması" yapılıyor.

Söz konusu yarışmalarda geçmiş üçe girecek öğrenciler Samsun'da 30 Ağustos- 4 Eylül 2022 tarihleri ortada TEKNOFEST 2022 kapsamında yapılacak sergiye katılacak ve bu sergilerin arkası sıra gerçekleşecek törende ödüllerini alacak.

Açılış programına eklenmiş bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, meydana getirdiği konuşmada, bu sene 5'incisi planlı TEKNOFEST'i Karadeniz'e getirmekten şişman alım çalım ve sevinme duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda güvenli adımlarla ilerlediğini tabir fail Kacır, bugünün Türkiye'sinin erdemli değişen teknolojinin tüketicisi, alıcısı bulunan ortak Türkiye değil, kişi yetenekleriyle kişi olanaklarıyla teknolojiyi geliştiren ve dünyaya ihraç edebilen ortak yurt bulunduğunu dile getirdi.

Kacır, bugünün Türkiye'sinin geliştirdiği ulusal uygulayım bilimi ürünleriyle dünyada kendiliğinden gır ettiren, omurga baş döndürücü ülkenin imren ile bazı bazı de kıskançlıkla strateji etmiş olduğu ortak yurt bulunduğunu vurgulayarak, "Bugünün Türkiye'si bundan sonra geliştirdiği ulusal defans uran ürünleriyle dünyada harp paradigmasını, defans paradigmasını köklü değiştirmiş ortak ülke." dedi.

Daha meydana getirecek baş döndürücü iş bulunduğunu tamlayan Kacır, şöyleki bitmeme etti:

"Milli Teknoloji Hamlesi defans piyasasından ibaret değil. Milli Teknoloji Hamlesi, defans sanayisinde elde ettiğimiz başarıları sahasının ve değişen teknolojinin tamamı sahalarına çabucak yaygınlaştırmamızla gerçekleşecek ve bu süreçte en şişman gücümüz, en şişman güç çarpanımız buradaki gençlerimiz olacak. Gençlerimizin meydana getirdiği işler, geliştirdiği planlar Türkiye'yi bugünkünden baş döndürücü şimdi gelecek noktalara, baş döndürücü şimdi aydın geleceklere inşallah taşıyor olacak. İşte TEKNOFEST'i bu tatlılıkla 5 senedir düzenliyoruz."

Kacır, Karadeniz'in saf güzellikleriyle parlak şehirlere eş ortak semt olduğuna ayraç ederek, TEKNOFEST'i Samsun merkezli adına Karadeniz'de düzenlediklerini fakat arzularının bu coşkunun tamamı Karadeniz şehirlerine yayılması bulunduğunu kaydetti.

Giresun Valisi Enver meşhur ise TEKNOFEST'in gençlerin baş döndürücü hudutlu imkanlarla neler yapabileceğini göstereceği ehemmiyetli ve ağır ortak ortam olduğuna dikkati çekerek, "Teknoloji ve bilime müteveccih toplumda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'mizin bilgi ve mühendislik sahalarında yetişkin insanoğlu kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerimizin geleceğin teknolojileri üstünde çalışmalarını sübvanse etmek düşüncesince roketlerden, özerk sürüş sistemlerine, insansız iklim araçlarından su altı cihazlarına genişliğinde değişen teknolojinin omurga baş döndürücü dalında planlı yarışmalarla alım çalım kaynağımız reşit durumdadır." ifadelerini kullandı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da Giresun'un TEKNOFEST ile şimdi da güzelleştiğini dile getirerek, müsabakanın kentin tanıtımına ulama yaptığını aktardı.

Teknoloji ve havacılığa nazarıitibar duyan tamamı Giresunlulardan TEKNOFEST'i görüşme etmelerini talip Şenlikoğlu, "TEKNOFEST'in Anadolu'ya ferahlama sonucu ne genişliğinde baş döndürücü kalburüstü ve kıymetliyse Anadolu'yu ayağa kaldırmak, bununla ilerletmek akıbet aşama önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde evvela millet, evvela şehir niteleyerek daima beraberce yola bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Açılış programına AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Kadir Aydın, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, politik öğür ve çıplak maşer örgütü temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

SOLOTÜRK tanıtım gösterisi uçuşu yaptı

Öte taraftan TEKNOFEST kapsamında Türk Hava Kuvvetleri cambazlık timi SOLOTÜRK, Giresun semalarında tanıtım gösterisi uçuşu yaptı.

Botanik Park'ta birleşen vatandaşlar, SOLOTÜRK'ün gösterisini heyecanla strateji etti.

Sahili dolduranlara elleme ortak devir yaşatan SOLOTÜRK, 30 dakikalık tanıtım gösterisi uçuşunun arkası sıra vatandaşları selamladı.

SOLOTÜRK'ü şimdi elleme izleyebilmek düşüncesince bina, yukarı geçit, yapı sert ve Giresun Kalesi'ni yeğleme edenler ise alandaki heyecana alkışlarla dayanaklık etmek verdi.

Toplamda 270 projenin sahibi 551 öğrencinin katılacağı TEKNOFEST, 24 Temmuz Pazar haset sona erecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler