USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tamer Tuna: 'Bursaspor’u yüz üstü bırakıp gidemem'

Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, kavi müşterek süreçten geçtiklerini belirterek, “Bursaspor'u yüz üstü bırakıp gidemeyiz. Futbolcularımızın ahir süreçte karşı karşıya geldiğimizde bunun hesabını veremem. Süreci bekliyoruz. Transfer tahtasını açılırsa ekibe enge

Tamer Tuna: 'Bursaspor’u yüz üstü bırakıp gidemem'
04-02-2022 17:45
Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Timsah Park'ta matbuat toplantısı düzenledi. Tecrübeli beceri adam, “Bursaspor'u hastalık yeğleme ettiğimizle ilgili ve bugüne derece mevrut süreçle ilgilendiren bahsetmek istiyorum. Yaşadığımız topu topu vakaları bildirmek istiyorum. Aynı sürede yarınki Altınordu maçı ve yönetimsel, sportif açıdan yaşadıklarımızı bildirmek istedim. Şehrimizin bu menfi günlerdeki desteklerini de bahsetmek ve lakırtı kılmak istedim. Bu toplantının ortak numara mevzuları bunlar Kamp sürecinde aşırı ağır ortak değişimle karşılaştık. İlk çağ sebebi ile esaslı değişimler oldu. Bursaspor'a imza attığımız günden itibaren, ideallerimizle ve Bursaspor'un olması müstelzim yerle ilgilendiren icraat yaptık. Sözleşme şartlarını içeren ve mal aktarımı planlarını içeren ortak geçim yaptık ve göreve başladım. Hem Bursaspor bununla beraber özlük misyonumuz düşüncesince iri savaş olacağını biliyordum. İmza sürecine vürut sürecine gelinceye derece yaşadıklarımız da önemliydi. Böyle ortak süreçte Bursaspor beceri direktörü peyda kılmak aşırı önemliydi” dedi.

“Şampiyon takımın futbolcuları kabil davranmalıyız”

Tamer Tuna, şöyleki bitmeme etti: “Takımın zarfında bulunmuş yer aldığı topu topu yapıyla ilgili, futbolcuların yaşadıkları olumsuzlukları, mal aktarımı edilmiş oyuncularla ilgilendiren topu topu bilgilere bilgili yerine çalışmalara başladık. Şampiyon takımın, şampiyona düşüncesince savaşacağını bildiğimizden çevre bu halde adımlar attık. Ona gereğince projeler yaptık. Ancak yaşanmış bulunan iletişimler Bursaspor'un yer aldığı konumun hastalık bulunduğunu anladık. Biz de zarfında arazi alınca hâlâ dobra anladık. Biz futbolcuları sahaya odaklamak düşüncesince çalıştık. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Kendimizi sahaya verirken, futbolculara da böke takımın futbolcuları kabil davranmalıyız dedik. Küme düşersiniz ve küllerinizden doğabilirsiniz lakin stratejilerinizi, prensiplerinizi baş başa yaşamadığınız sürece olmaz. Sezona başlarken, o bütçeleri eleştirmeyip, neticelerini görür görmez tenkit kılmak de olmaz. Yeni hile olabilir, Emin Adanur'un da açıklamalarını okudum Neler olacağını bilmiyorum.”

“Bursaspor'u yüz üstü bırakıp gidemem”

“Bursaspor'u yüz üstü bırakıp gidemem” diyen gailesiz beceri adam, “Bursaspor taraftarı, Türkiye'nin mahdut taraftarıdır. Bursa kenti de aşırı güçlü. Büyük kaynaklar oluşturulabiliyor. Ve bundan ötürü de ağır düyun oluyor. Bu neticeler ortaya çıkmadan bunların adımları atılmalı. Hem basının bununla beraber taraftarın enerjisini bu yönde kullanımı gerekiyor. Benim söylemeye çalıştığım mal aktarımı tahtasının açılıp açılmaması değil. 5-6 milyon TL lazım. Bunla ilgilendiren görüşmeler de yapıldı. Planlamalar yaptık. Eyüpspor maçı öncesi, sonrası yapacağımız transferleri konuştuk. Bu adların ekibe katılmasıyla da taraftarın beğeni alacağı ortak hile olacak. Tahta konusunu kampta konuştuktan sonraları ağır ortak dayanak oldu.

Şu anda burada olmam gerekiyor. Ama hakeza ortak çağda Bursaspor'u yüz üstü bırakıp revan ortak beceri eş olmayacağım. Çalışmadığım tek günün parasını istem etmeyeceğim. Lige gereğince de ağır mal alıyoruz. Oyuncuların topu topu borçları da kapatılacaktı. Bana hakeza söylendi. Ama olmadı. Transfer tahtasına değindiğimde de şurası söyledim. 5-6 milyon TL beli iri mal lakin Bursaspor'un imajına yakışmayacak rakamlar bunlar. Bunları benim söylemem caba bana yakışmıyor. Yeni hile gelene derece buradayım.” İfadelerini kullandı.

“Profesyonel sağgörü olmadıkça muvaffakiyet zor”

“Ani istifa söylentilerini bugün bloke kılmak istiyorum” niteleyerek laflarını sürdüren Tamer Tuna, “Transfer yapmamız gerekiyor. Bu kesinlikle gerekli. Ama bundan sonraları işimize odaklanmalıyız. Üstümüze sakıt sorumlulukla ilgili, tığ yapayalnızız. Kulüp zarfında evcil ve ecnebi oyuncularımızla ilgilendiren mesail yaşıyoruz. Yanlış pozisyonlara da düşürüldük. Tesis zarfında de emniyetsiz hadisat yaşayabiliyoruz. Çok girintisiz çıkıntısız mevzularda caba meraklı anlayışın kaybolduğu ortak Bursaspor var. Bursaspor'da minimum eleştirilmesi gerekenler oyunculardır. Bursaspor'un bu sene olmasa da seneye Süper Lig'de olmasını amaçlıyoruz. Ki Süper Lig'e çıkacağımıza da inanıyorum. Ama bu meraklı sağgörü olmadıkça aşırı zor. Profesyonel sıfır ortak binanın içindeyiz. Teknik direktörüm evet, lakin ehven işler yaşıyoruz maalesef. Burada olmam ve savaş ika arzum da ondan. Biz Bursaspor'u yönetenlerin vizyonlu adlar olmasını istiyoruz. Biz çalışırız çalışmayız onu bilemiyorum lakin olması müstelzim bu” ifadelerini kullandı.

“Bursaspor menajerlere doğrulama edilmiş”

“Bursaspor menajerlere doğrulama edilmiş” diyen Tuna, “Transfer edilen futbolcular lehtar önüne atılmış. Performansları yanlış yansıtılmış. Bu takımın istikrarından da gır edilemez. Kadro oluştururken bunları yaşıyoruz. Sportif Direktörümüz kesiksiz oyuncuların menajerleriyle konuşuyor ve daima sorunla karşılaşıyoruz. Benden geçmiş beceri adamlara da hürmet duyuyorum. Hepsi himmet vermiş. Ama bu mesail bitmeme ediyor. Biz Antalya kampına gitti ve istifalarla karşılaştık. Biz hakeza hallerde neler yapabileceğimizi düşünebiliyoruz. Ben de aşırı vebal yaptım lakin öğüt çıkardım. Şu andan itibaren bu mevzuya da hazırız. Zor ortak fikstür mevcut önümüzde. Bize cemaat çıkan topluluk var. Ama bizlerden geçmiş bu oyunculara cemaat çıkılması lazım. Biz bugün varız erte yokuz. Ama Bursaspor değme devir olacak. Bu şartlara karşın millî ve evren basınında arazi meydan ortak pakt burası” biçiminde konuştu.

“Bu husus ne çözülemiyor anlamıyorum!”

Transfer süreci ile ilgilendiren de mütekellim Tamer Tuna, “4 aktör ile anlaşmıştık. Bir aktör neşet kılmak istemiyor lakin ortak aktör neşet kılmak istiyor. Biz hazırız yapacağımız transferlerden. Pazartesi haset takıma müdahale olabilirler. Ama bu husus Bursa'da ne çözülemiyor anlamıyorum. Bu beni üzüyor. Biz değme mevzuya hazırız. Eksik miyiz? Evet eksiğiz. Ama bunun da üstesinden gelebiliriz. Yarın aşırı ehemmiyetli ortak pik çıkacağız. Bursaspor taraftarının enerjisini aşırı dobra biliyorum. Yanımızda göreceğimize inanıyorum. O ruhu hissedeceğimizi düşünüyorum. Futbolcuları da 90 dakika destekleyeceklerini biliyorum. Oyuncularımızın yüzdelik 100'ü ile sahada olacaklarına inanın. Biz burada yokken bu gidişat bahis konusu değildi. Güzel ortak takımımız var. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Sonuna derece bu oyuncuların peşinde durun. Neler yaşadıklarını bilmiyorsunuz. En bigünah o futbolcular bulunduğunu bilin isterim” laflarını sarfetti.

“Bursaspor'un ortak futbolcuya 900 bin Euro ödeme hakkı yok”

Tamer Tuna şöyleki bitmeme etti: “Emin Adanur istifa etti ve ayrıldılar. Bazı planlarımız vardı. Ama konuştuğumuz şeyler o şerait altında gelişmedi. Giden oyuncular olabilir vs. Oyuncularla da anlaşıyoruz. İki kıymetli oyuncuyla da anlaştık. O adlar de gitti bu durumda. Biz etraflı sezonun planlamasını konuştuk. Kişisel yalanlarda değilim. Mesele Bursaspor. Sahip çıkılmaya çalışılıyor. Divan Kurulumuz da değme devir yanımızda. ‘Yalanlarını anladık' dediğimizde yalancılıkla da itham etmek istemedik. Takımı yüz üstü tutmak önemli. Ben gitmem bu şekilde. Gelecekteki alacaklarımı da almam. Ben bu kent ayrılma ettiğimde o futbolcularla bambaşka yerde karşılaştığımda yüzleşemem. Bugün Emin Adanur'un açıklamasını da anca anladım. Yüzleşme yerinde dolayı” “Bursaspor'un ortak oyuncuya 900 bin Euro ödeme hakkı yok” diyen Tamer Tuna ayrıca, “Bir oyuncuya 500 bin Euro da veremez. Bu sorumluluklar aşırı önemli. Bursaspor'a dokunca verecek mal aktarımı yaptırmam. Burada olduğum sürece bu olmayacak. Şu anda yaparsak da olmayacak. Böyle ortak camiada bunları konuşuyor peyda kılmak caba üzücü. Bugün ortak milat olmalı. Çıkış süreci düşüncesince ortak etap yerine düşünmenizi istiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Geldikten sonraları da şerait değişti”

Sözleşmesiyle ilgilendiren de mütekellim Tamer Tuna, “2,5 sene kemiksiz kontrat ile ego Bursaspor'la anlaştık. Maliyeti de 10'larca milyon TL. Ben bu ekibi 1,5 sene zarfında Süper Lig'e çıkartamazsam, ahir sene feshi hakkı tanıdım kulübe. Sözleşmemi namevcut sayabilirsiniz niteleyerek bu detayı kendim koydurttum. Yine hile bilmiyordu. Sezon bu senenin böylecene bile feshi hakkı tanıdım. Geldikten sonraları bile şerait değişti. Bursaspor'a ve yönetime bulunan güvenimden çevre bunlar ayrımlı gelişti. Başarılı olacağımı düşünerek, değme şeyi namevcut saydım. Bu takımda ortak kuru var. Transfer tahtası olsa da olmasa da, ulusal kadro sürecine derece bekliyorum. Alacaklarımı Mayıs'a derece erteleyip bitmeme edebilirim. Çünkü dünkü yönetimin geçmiş oyuncuların ödemelerini yapması en iri arzum. Önümüzü görmemiz lazım. Gelen yönetimin de bizle çalışıp meslek vermemesi önemli. Ama ego topu topu sorumlulukları almaya hazırım” biçiminde konuştu.

“Batuhan Kör ve Kerem neşeli bizde oynayacaktı”

Trabzonspor'a mal aktarımı bulunan Batuhan Kör ve Kerem Şen'le ilgilendiren de mütekellim Tuna, “Batuhan Kör ve Kerem Şen, bizle Antalya'da antrenmana da çıktı. Onlar Bursaspor'da sallanmak istiyorlardı. Onlara da aşırı yükleniyorlardı. Gerek yoktu bence. Ama ortak baktık kontratları 1,5 milyon TL'den kontrat yapılmış. Onlara da ego karışamam sonuçta. Çocukların menajerleri bu paraları istiyor. En günahsız oyuncularken, kampın 2. haset müdahale olup 3. haset boşanmak mecburiyetinde kaldılar. Olay, mal aktarımı tahtasına bağladı. Doğru değildi bu. Biz aktörleri oynatacaktık, mevsim böylecene Trabzonspor'a gönderecektik. Ben o menajerlerin adını bilmiyorum. Menajerler de beni sevmez.”

Barış Yalım
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler