USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Suudi Arabistan'daki ezan yarışması birincisi Muhsin Kara, başarısının gizemini anlattı

Suudi Arabistan'da planlı Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın ezan branşında birincisi Şarkışla Ravza Cami İmam Hatibi Muhsin Kara, başarısının sırrının dua, tevekkül ve azim bulunduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'daki ezan yarışması birincisi Muhsin Kara, başarısının gizemini anlattı
02-05-2022 15:07
Sivas

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Ravza Camisi'nde fariza özne Muhsin Kara, başarısının sırlarını ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ortak numara olduktan sonraları yaşamındaki değişimleri AA muhabirine anlattı.

Yarışmaya katılmadan önce, "Allah'ım, nimeti sağlayan sensin, bu nimeti senin uğrunda kullanabilecek imkanları bana sun." niteleyerek afsun ettiğini özetleyen Kara, başarısının arkası sıra davetlere yetişmekte zorlandığını söyledi.

İnsanların bu konkur ile "Ezan-ı Muhammediye" ile evren çapında ortak aşama alınabileceğini, Ezan-ı Muhammediye'nin ortak insanoğlunun hayatında nice değişikliğe punt olabileceğini gördüğünü tamlayan Kara, şunları kaydetti:

"Özellikle gençlerden 'Hocam, kendimizi ne geliştirebiliriz, neler yapabiliriz?' niteleyerek baş döndürücü dip ortak biçimde mesajlar alıyorum. Bu benim amacımdı, en iri fark bu beli diyebilirim. Bunun altında yatan biricik ortak illet var. Birincisi dua, ikincisi tevekkül, üçüncüsü azim. Bu üçünü birleştirip saf ortak niyetle yaptığınız gelişigüzel ahacık kalburüstü olursunuz. Bir insanoğlu ne işle çalışır olursa olsun, yaptığı işi kâfi ki ihlaslı, içten ortak biçimde çalışma vererek yapsın, Allah'u Teala'nın vermeyeceği ihsan yoktur."

Kara, Türkiye çapında da derecesi bulunduğunu, evvela el evren birinciliği kazandığını dile getirerek, "Bu da diyar gündemine ramazan ayında girip eko bulunca kişilerin açılım da buna gereğince değişti. Yoksa benim ezan okuyuş şeklim değişmedi veya Kur'an-ı Kerim kıraat şeklim değişmedi. Sadece kişilerin bu iyi kazanımdan ötürü duymuş oldukları mevki var." dedi.

"İnsanlardan baş döndürücü ağır hazzetme alıyorum"

Karşılaştığı insanlardan teşekkürname aldığını özetleyen Kara, "Her aldığım teşekkürname sonrası, 'Allah'ım, sana hamdediyorum.' diyorum. Elhamdülillah ki bana böylesine ortak gururu baht ettin. Ülkemize, vatanımıza, milletimize bu gururu yaşattın diye. Yani insanlardan baş döndürücü ağır ortak hazzetme alıyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu'yu baş döndürücü sevdiğini dile getiren Kara, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Her ne genişliğinde Cumhurbaşkanımıza 'hanım köylü' olduğumu tabir etsem de işin esası Anadolu'ya bulunan muhabbetten geliyor. Burada bu dinginlik, sakinlik, istediğim devir baş dinleyeceğim alanların mevcut olması ve yakınımda olması... Sonra baş döndürücü içten insanlarla Sivaslılar ile bu arada kazanmak beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Buradan boşanmak istemem. Yarışma öncesinde de gine İstanbul, Ankara üzere yerlerden öneri mevrut olsa da ego daim oyumu buradan yana kullandım. Sivas'ta kalmaya bitmeme edeceğim. Bunun düşüncesince ne gerekiyorsa yapacağım. Ama yayıncı büyüklerimiz ne buyururlarsa onlara da söyleyecek baş döndürücü ortak sözüm yok. Açıkçası onları aracısız Vali Bey ile muhatap eylemek istiyorum. Çünkü Vali Bey'e ortak sözüm var. Vanlıyım lakin Sivas'ta eğleşme ediyorum. 33 yaşındayım. Allah'ın ortak yerde muvaffak kılacağına müşterilerini kandırmak beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Bazen diyorlar, 'Hocam tığ köyün başındayız, ne yapabiliriz?' Ama yapabiliriz, bugün içtimai iletişim araçları dediğimiz yatak her insanoğlunun telefonunda var. Azimle, gayretle yapılamayacak göz boncuğu işin olmadığını söyleyebilirim."

Yarışmada ortak numara olmanın kendisini değiştirmeyeceğini vurgulayan Kara, laflarını şöyleki tamamladı:

"Hakk dostunun iyi ortak ifadesi vardır. 'Efendim bu tevazuyu ne elde ettiniz?' niteleyerek sorulur kendisine, o da şu yanıtı verir; 'Öleceğim gerçeğini göz boncuğu devir unutmadım. Yani ferdin evveliyatı ve ahiri. Bu benim düşüncesince yarışmadan evvela de böyleydi, yarışmadan sonraları da hakeza olacak. Bütün başarıların altında yatanın da esas bu olduğuna eminim. Kişinin niyetine gereğince Allah kapıları açabiliyor. Bunu şahsen yaşadım. Bu şöhretin bizde biricik değiştirdiği bilinçlilik kişilerin yolda görüp de 'Hocam foto çekinebilir miyiz?' niteleyerek yansıması oldu. Onun haricinde benim düşüncesince baş döndürücü bilinçlilik değişmedi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler