USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sumudica: "Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum"

Spor Toto Süper Lig'de yukarı üstüne üstlük 3 kaybetme düzlük Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, kendisinden önceki meydana getirilen transfer politikasını eleştirerek, "6-7 oyuncumuzun kalitesi Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hacısı hocası biliyor. Ben demin

Sumudica:
24-11-2021 17:05

Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdüren Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, kendisinden ilkin meydana getirilen transferlerin kusur bulunduğunu söyleyerek, ilkin yarının bitimini beklediklerini belirtti.
Antrenman evveliyat matbuat çalışanlarının sorularını cevaplayan Rumen fen adam, geride artan Giresunspor mağlubiyeti ile ilişik oyuncularının eksikliğinden içki vurdu. Takımda sakatlıkları mevcut oyuncuların baş döndürücü bulunduğunu tamlayan Sumudica, maçın hakemi Cüneyt Çakır'a da sitem etti. Türkiye'nin en güzel hakemlerinden bir tanesi yerine yayınlanan Cüneyt Çakır'ın kendilerine gönül ferahlığı tek biçimde adil davrandığını düşündüğünü tamlayan Sumudica, “Bizim yandan kimesne bunun gönül ferahlığı konuşmadı. Tamam Karim Hafez'in icra ettiği penaltıydı ancak Miraç'ı yere düşürdüler, birlikte firikik pozisyonumuz vardı, Adem'e meydana getirilen birlikte faul vardı. Kimse konuşmadı. Malatyaspor önemsiz birlikte ekipman değil, hacısı hocası önemsiz birlikte ekipman gibi görüyor. Anadolu ekibi olabiliriz ancak kimesne Malatya'yı önemsiz görmesin. Bir Galatasaray müsabakasını haftalarca konuşulabiliyorsa Malatya'yı 10 dakika üstelik konuşmadan geçebiliyorlar. Ben buna karşıyım. Biz de iri ekipler gibi değme devir buraya geliyoruz, futbolcularımız da değme devir onların futbolcusu gibi çalışıyor. Buradaki personel de onlarınki gibi çalışıyor, hacısı hocası atlatmak parası düşüncesince buraya geliyor. Burada futbolcularımız arak döküyor, günlerce, haftalarca idman yapıyor ancak sunulan kusur birlikte karardan çevre kaybedince bu can sıkıcı oluyor" niteleyerek konuştu.

Futbolda hak olmasını istediğini tabir fail Sumudica, bu hafta alanlarında oynayacakları Galatasaray maçında değme dü tarafın da futbolu ile konuşulmasını istediğini dile getirdi.

Kendisinden ilkin meydana getirilen transfer çalışmalarına da göndermede mevcut Sumudica, "Ben Adana Demirspor ve Altay maçında kusursuz ekipman ile çıktım. Daha sonraları beş altı oyuncunun sakatlanması ve ulusal takıma gitmesiyle anlaşılan gerçeklerle yüzleştim. Bu bizim gizliliğimiz, mahremimiz baş döndürücü da bahsetmek istemiyorum ancak şurası beyan etmek istiyorum. Bazı yerlerde Sumudica'nın kalitesi gönül ferahlığı konuşuluyor. Bu benim kalitem değil, oyuncularımı da alıcı uğrunda kötülemedim halen de kötülemeyeceğim ancak birtakımı gerçekleri de görmemiz lazım. 6-7 oyuncumuzun kalitesi Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hacısı hocası biliyor. Ben demin ne ayrım yapacağım, ne oyuncumu rotasyona götüreceğim, dinlendireceğim? Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 aktör transfer edeceğiz. Daha sonraları Malatya yukarılara oynayacak" halinde konuştu.

Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile de bunları danışma ettiklerini dile getiren Sumudica, şunları söyledi:
"2. Lig, 3. Lig'deki aktörleri buraya getirerek Süper Lig'de rastgele birlikte nitelik beklenemez. Tabi ki Malatyaspor da gençleri kullanmak, nasip hasretmek arzuladı ihtimal ancak bence seçimlerinde yanıldılar. Ama bunu düzelteceğiz, hocanın rolü bunları düzeltmektir. Bunları danışma ederiz başkanla. Gerçekleri de beyan etmek lazım, değme şeyi saklayamayız elden gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Bizim Süper Lig'de eğleşmek düşüncesince minimum 8 oyuncuya ihtiyacımız var. Ben ferahlığı dost birlikte öğretmen değilim, buraya da dünyalık düşüncesince gelmedim. Bu kulübü kurtarmak, asistan iktisap etmek düşüncesince geldim. Benim 20 salname kariyerime bakarsanız tek devir grup düşmeye oynamadım. Burada yaşananları aldığımız sonuçların da bana yüklenilmesini istemem, bundan dolayı bunları açıkladım. Ocak ayından sonraları yapacağım transferler ile çirkin neticeler alırsam o devir karşıma gelin, değme şeyi söyleyin. Ama şu anda ego elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyorum. Giresun maçında 5-6 oyuncum yoktu, elan sonraları çalıştığımız organizasyonları sahaya yansıtamadık. Onlar birlikte ceza vuruşu ile maçı kazandılar. Yani elimde gereç namevcut ancak ego takımıma kemirmek gerçekleştirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ki?"

Nurettin Soykan Tesisleri'nde bitmeme fail antrenmanlarda güzeşte hafta sakatlığı dolayısıyla biçim giyemeyen Tetteh takımdan ayrı çalışmalara başlarken, futbolcular bu hafta alanlarında Galatasaray'a gönül ferahlığı galip gelmiş şekilde çirkin gidişata dur eyitmek istiyor.

Erdal Akbuğa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler