USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sosyal iletişim araçları paylaşımıyla "Türkiye'ye baklava yediren kız" mevrut müspet tepkileri anl

Kaldırımda görmüş olduğu beton engelleri fıstıklı baklavaya benzettiğini nükteli dille içtimai iletişim araçları paylaşarak Türkiye'de ruzname bulunan ve nice markanın baklavada iskonto kampanyası başlatmasını sağlayıcı Hazır, tepkilerin kendisini bahtiyar ettiğini söyle

Sosyal iletişim araçları paylaşımıyla
17-01-2023 23:09
İstanbul

Semiha Dilara Hazır, Rami Kütüphanesi'nin açılışına gittiği devir kaldırımda görmüş olduğu kimlik zerrin boyalı yanlarından yeşil çimlerin çıkmış olduğu beton engellerin fotoğrafını, Twitter hesabı üstünde "Dün Eyüp'te yerde dev müşterek fıstıklı baklava gördüğümü zannettim." niteleyerek paylaştı.

Paylaşım endamsız müddette Türkiye çapında etkileşime girerek 3 milyona vasıl görüntülenmeye ve binlerce yoruma ulaştı.

Paylaşımın peşi sıra yüzlerce ad Hazır'a ileti atarak duygularını belirtirken, nice şirket da bu paylaşımın peşi sıra baklavada iskonto kampanyası başlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de içtimai komünikasyon araçları hesabından Hazır'a karşılık yazarak, "Semiha merhaba, özelden bana bariz bulunak ve haberleşme bilgilerini iletirsen sana Gaziantep'ten baklava havale etmek isterim. Eyüp'teki kaldırımlarda gördüğün denli şişman olmasa da güvenli ol lezzeti dünyalara bedel." ifadelerini kullandı.

Kampanyaların peşi sıra etkileşim henüz da artarken nice kullanıcı Hazır düşüncesince "Türkiye'ye baklava yediren kız" değerlendirmesi yaptı. Birçok ad de Hazır'dan adresini istekle baklava gönderdi.

"Diyet yapanlar namına benzetti"

Gelen tepkileri AA muhabirine özetleyen Hazır, içtimai komünikasyon araçları paylaşımının Türkiye çapında şişman müşterek etkileşim aldığını belirterek, "Daha sonraları benim twitim üstünden iskonto kampanyası başlatıldı. Daha baş döndürücü duyurulmuş oldu. Daha sonraları Gaziantep'ten yazmaya başladılar. Hatta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bana baklava çıkarmak istediğini söyledi. Başka baklavacılardan da bana baş döndürücü yazanlar oldu. Yani hepsi Türkiye o geceleyin baklava yedik. Herkesin canı baklava çekti. Baklava gündeme oturdu, mutluyum." sanarak konuştu.

Semiha Dilara Hazır, genel anlamda baş döndürücü müspet ve nükteli tepkiler geldiğini belirterek, "Yorumlarda ekonomiye bağlayanlar oldu. 'Pahalılıktan yolda yürürken baklava görüyor.' diyenler oldu. Diyet yapanlar namına benzetti. Kimisi Gaziantep özlemine bağladı. Yazıyı okuyana denli ego de baklava şekilde gördüm diyenler oldu." ifadelerini kullandı.

Paylaşımının pop olması nedeninin gastronomiyle münasebetli de bulunduğunu kaydeden Hazır, şu şekilde bitmeme etti:

"Türkiye filhakika gastronomi açısından ehemmiyetli müşterek ülke. Baklavanın bu denli ruzname olabileceği müşterek iklim henüz yoktur. İnsanlar özelden, yorumdan sersem denli yazdılar. 'Benim de canım baklava istedi. Senin yüzünden baklava yiyoruz. Tüm iklim baklava yiyoruz' diyenler oldu. Türkiye kemirmek dair o denli mütekâmil ki bu üstelik gündeme oturabiliyor."

Hafız Mustafa 1864 Üsküdar Şubesi personeli Eyüp Taş da baklavayla ilişik paylaşıma nice kere DOĞRU geldiğini belirterek, "Tatlıcı şekilde bunu kullanmak hoşumuza gitti. Türkiye dendiğinde aklımıza baklava geliyor. Twit de dü gündür önüme geliyor. Bizim satışlarımız da baş döndürücü iyi." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler