USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa diyerek şehirden köye taşındı

Mert Akkök, sokaklarda kaderlerine terkedilen, bakıma eksikli 70'ten aşkın hayvanın şen yaşayabilmesi düşüncesince evini İstanbul'un merkezinden Tuzla'daki birlikte köye taşıdı.

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa diyerek şehirden köye taşındı
24-10-2021 11:50
İstanbul

Sağlık ve gezim sektöründe dış satım danışmanlığı karşıcı yanında firmanın sahibi olan 48 yaşındaki Mert Akkök, sokakta dertli yahut parasız biçimde bulmuş bulunduğu hayvanlar düşüncesince Tuzla'ya ilişkin yanında köyde 2 dönümlük arazideki bağımsız eve yerleşti. Akkök, hayvanların şen yaşayabilmesi düşüncesince evinin bahçesinde ve çevresinde yanında hayat endüstrisi oluşturdu.

Akkök, burada köpekler, kediler, martılar, kazlar ve atıyla yaşıyor. Kediler ve martılar ayrımsız alanda, gayri hayvanlar ise ayrı bölgelerde bulunuyor.

Akkök'ün bu arada yaşamış bulunduğu hayvanların eş yanı ise hepsinin ayrılma edilmiş yaralı, parasız yahut buğulanmış olması. Bazı hayvanların gözleri görmezken, bazılarının ayağı yahut kanadı yok, kimi de aşırı buğulanmış yahut ağırbaşlı hasta.

Akkök, rastgele yanında birine ad verdiği hayvanlarıyla değişik ilgileniyor, bakımlarını yapıyor, yemeklerini hususi adına hazırlıyor. Hayvan arkadaşlarının rastgele yanında birinin kilosuna ve kullandığı ilaca gereğince değişik hususi yemekler hazırlayan Akkök, başta tagaddi sorunu çekici dertli martıları elleriyle yegâne hiç besliyor.

Akkök, hayvanlarına evinin birtakımı odalarını da açmış durumda. Akkök'ün köpekleri ilgisiz havalarda lüp antre katında uyuyabiliyor. Ayrıca Akkök, ocak başlangıcında köpekleriyle baş başa eser okuyor, musiki dinliyor, onlarla lakırtı ediyor, onlara hikayeler anlatıyor, köpek dostları da onu dirilik kulağıyla dinliyor.

Şehirden köye taşındıktan sonraları buradaki toprak şartlarına makul yanında anahtar satın düzlük Akkök, köpeklerini rastgele yanında güneş kamyonetine bindirip ormana getiriyor, onlarla etraflıca yürüyüşler yapıyor, oyunlar oynuyor.

AA muhabirine mütekellim Akkök, şimdi geçmiş Üsküdar'da yaşadığını, doğaya ve hayvanlara düşkünlüğünün ise çocukluğundan geldiğini söyledi.

Önceki evinde sokaktan kurtarılmış 3 köpeği bulunduğunu tamlayan Akkök, “Bir kent içinde bulunan o evimin bahçesi küçüktü ve komşularımızı tasalı etmeye başladığımı düşünüyordum. Köpeklerimin sayısı giderek 5 evet ve ego o noktadan sonraları ülke haricinde yaşamı sürdürmenin köpeklerim ve komşularım açısından şimdi makul olacağına değişmeyen verdim. Bu kararın arkası sıra İstanbul’un doğusunda yanında köye taşındım." diyerek konuştu.

Akkök, aşırı âşıklı bulunduğu hayvan dostlarına oldukça konforlu ve engellenmeyen yanında hayat sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu hayattan afiyet alıyorum. Hayvan dostlarım düşüncesince ülke hayatında eş olduğum birtakımı konforlardan vazgeçtim fakat bu halden şikayetçi değilim. Her bir tanesi benimle tanışana denli iri müşkülat muammer dirilik dostlarım burada aşırı rahatlar. Köye taşınınca iş yerimi de buraya benzeyen yanında semte taşıdım. Kendi işim bulunduğu düşüncesince bu aşırı zahmetli olmadı. İşime rastgele yanında güneş buradan gidip geliyorum. Evimde benimle bu arada canlı hayvanların bütünü terkedilmiş, boşlama edilmiş, aşırı zahmetli durumdayken bulup kurtarmaya çalıştığım hayvanlar. Bu durumdayken bulduğum hayvanları sahiplendirmeyi deniyorum. Sahiplendiremediklerim ise benimle kalıyorlar. Yaşadığım karye evinde rakamları giderek değişse de şu an düşüncesince 10 köpeğim, müşahede özürlü yanında atım, kazlarım, kedilerim ve 40’tan yanında tomar özürlü martım var. Birçoğunun kanadı münkesir yahut kopuk martılar. Benim martılara baktığımı bilici hayvansever dostlarım da ülke içinde buldukları özürlü martıları bana getirdiler ve rakamları çelimsiz müddette çoğaldı. Onlara evimin bahçesinde yanında hayat endüstrisi oluşturdum."

"4 senedir martılara bakıyorum"

Martı beslemesinin insanoğlu kabilinden enteresan bulunduğunu özetleyen Akkök, martıları kurtarıp sahip çıkan ve etraflıca müddet besleyici bambaşka kimesne tanımadığını tabir etti.

Akkök, kendisiyle bu arada canlı martıların özürlü martılar bulunduğunu dile getirerek, "Martılarla yolumun kesişmesi dertli yanında martıyı veterinere otama ettirmeye götürmemle oldu. Veteriner martının tedavisinin muhtemel olmadığını, uçamayacağını ve yegâne kanatla yaşaması icap ettiğini söyledi. Benim de içimden onu ölüme ayrılma eylemek geçmedi. Martıyı alıp evimin bahçesinde yanında arsa yaptım. Sonra videolarını toplumsal medyada paylaşmaya başladım. Ardından martı bulan bana getirmiştir ve şu anda 40'ın üstünde martım oldu. 4 senedir martılara bakıyorum. Bu haberden sonraları inanırım nice erkek bana toy martılar vermeye çalışacak. Ama dileyiş ediyorum, bundan hakeza bana toy martılar getirmeyin. Ben bu işi fahri adına kısıtlanmış imkanlarla ve vaktim yettiği kadarıyla hazırlamaya çalışıyorum. Artık kapasitem doldu. Bundan şimdi yanında tomar martı, kedi, köpek, at sahiplenebilecek halde değilim. Elinizde bu biçimde desteğe muhtaç, dertli yahut özürlü yanında martı var ise ne yapabileceğiniz dair size düşün verebilirim fakat lütfen yegâne hal adına onu bana getirmeyi düşünmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

Beraber yaşamış bulunduğu rastgele yanında hayvanın beslenmesine ihtimam gösterdiğini aktaran Akkök, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Kuru abla diyerek bildik anık yemleri hem aşırı fiyatlı tıpkı vakitte aşırı gayrisıhhi buluyorum. Bu yemlerin averaj 2-3 yıl sergen ömürleri var. Bu denli etraflıca müddet bozulmadan saklanabildiklerine gereğince ki bilgili içlerinde ne denli aşırı kimyevi esirgeyici vardır? Ben öz köpeklerimi ve evimin etrafındaki iyesiz köpekleri onlar düşüncesince hususi adına hazırlattığım pişmiş yemekle besliyorum. Ev işlerinde bana iane fail yanında çalışanım var. Bu ablamız rastgele yanında güneş iri yanında kazanda tavuk boynu, tavuk ciğeri yahut dana işkembesi kaynatıyor, şimdi sonraları bu kazana bulgur, düğü yahut makarna ve az buçuk da göveri ekliyoruz. Bu biçimde hazırlamış olduğumuz yiyecekleri soğuttuktan sonraları evimdeki ve benzeyen çevremizdeki köpeklere paylaştırıyoruz. Martılara ve kedilere verdiğimiz balıklar da şişko biçimde haftalık adına alınıyor ve koyu dondurucuda saklanıyor. Her güneş yanında ahir güneş vereceğimiz oranda balığı dondurucudan çıkartarak çözülmeye bırakıyoruz. Kısacası hayvanlarımızı bakmak dair ihtimam ve ilgi müstelzim yanında sistemimiz var. Atım ve kazlarım da hususi gereksinimlerine gereğince besleniyorlar."

Hayvanlara odalarını da açtı

Akkök, 3 kıvrık evinin mahsus yanında kısmına hayvanların girmesine müsaade verdiğini, hayvanlarla evinde saat geçirmeyi sevdiğini anlatarak "Onlarla aramda hususi yanında alım satım var. Onlar benim dostlarım. Onlarla bu arada sabahları yürüyüşe çıkıyorum, oyunlar oynuyorum, yalnızken lakırtı ediyorum. Onlarla bahçede lakırtı etmek, oturup çay, kıraathane emmek benim düşüncesince aşırı sevinçli oluyor. Bazen köpeklerimle yahut atımla ahenkli videolar kaydedip toplumsal medyada paylaşıyorum, ara sıra paylaştığım bu görüntüleri telefondan onlara gösteriyorum, görüntüleri anlamasalar da telefondan duydukları öz seslerine aksülamel veriyorlar, bu tepkileri beni gülümsetiyor." dedi.

Akkök, işi dolasıyla yoğun pıtrak diyar dışına çıktığını belirterek, "Hayvanlarından ayrı kalınca yanında hasret yaşıyorum. Benim yokluğumda evde etkin yardımcılarım onlara bakıyor. Ama ego rastgele yanında güneş bu arada saat geçirmeye, bu arada yürümeye, eğlenmeye alıştığım dostlarımı yanında müddet görmeyince aşırı özlüyorum, onlar da beni aşırı özlüyor. Ben eve döndüğümde köpeklerim üzerime atlıyor, dünyanın en bahtiyar canlıları oluyorlar. O an yaşanmış bulunan kalp aşırı güzel, tarifi aşırı zor. Sizi şartsız seven, aşırı sayıda canlının ellerinden gelse sarılacak biçimde karşılamaları aşırı cümbüş donör oluyor. Sadece köpeklerim değil, kazlarım ve martılarım da benzeşim biçimde özlemlerini ve sevinçlerini gösteriyorlar Bu mevzuda en deli tepkiyi ise atım veriyor. Artık iri olsa da hala kendisin küçük yanında at zannettiği düşüncesince koşarak üzerime geliyor, öz boynuyla benim boynuma sözde sarılırcasına yükleniyor, ara sıra yanında tomar yüklenip beni deviriyor." ifadelerini kullandı.

''Leylek Kutsi'nin gitmesine aşırı üzüldüm''

Kutsi' adını verdiği yanında leyleğe de yanında müddet ev sahipliği yaptığını özetleyen Akkök, şunları kaydetti:

"Leylek Kutsi sıska sakıt yanında hayvandı. Hayvansever ihvan bulup benim tanıdığım yanında baytar dostuma getirmişler. Veteriner yoklama ettikten sonraları onun rastgele yanında engeli olmadığını fakat bitkin düşmüş bulunduğu düşüncesince uçamadığını kişileştirme etmişti. Bir müddet elleme bakılır ve beslenirse çelim kazanıp uçabileceğini düşünüyordu. Ben de onu yanında müddet konuk yazar iane eylemek istedim. Martılarımla geçinebilirse bahçemde yanında müddet yaşayabileceğini fikren onu yanıma aldım. Arabamda evime getirirken kucağımdayken bana güvendiğini hissettim. O çelimsiz yolculukla onunla aramızda yanında ülfet bağı oluştu, bana güvendi. Beni sevdiğini hissettim, ego de onu aşırı sevdim. İsmini 'Kutsi' koydum. Kutsi ailemize katıldı. Martılarla bu arada günce balıkla beslendi. O öz doğası gereği bahçedeki solucanları böcekleri, salyangozları da yedi. Yeterince beslendikten sonraları benim diyar dışımda bulunduğu yanında güneş uçtu gitti. Gitmeyecek diyerek aşırı korkuyordum. Her güneş onunla lakırtı ediyordum, kucağıma alıp şarkı, yırlamak söylüyordum kimesne yokken. Ona bundan hakeza gitmesi icap ettiğini anlatıyordum. Çünkü muhaceret hayvanı. Ben yokken uçup gitti. Yazın arka sağlık mi, bana uğrar mı, bu yandan mı makbul mi, bilmiyorum. Benim olmadığım yanında vakitte gitmesi şimdi elleme oldu. Yoksa aşırı duygusallaşabilirdim. Belki kendisi de öyle. Çok üzüldüm gittiğine."

"Her hayvan kaybından sonraları etraflıca müddet matem tutuyorum, aşırı etkileniyorum"

Akkök, buğulanmış ve zahmetli halde bulunan hayvanları kurtarıp sahiplendiği düşüncesince yoğun pıtrak ölümlere kanıt bulunduğunu bu halden aşırı etkilendiğini dile getirerek, "Her hayvan kaybından sonraları etraflıca müddet matem tutuyorum, aşırı etkileniyorum. Eskiden hayvan dostlarımdan bir tanesi öldüğünde etraflıca müddet iş, çelim yapamıyordum, fakat hala aşırı etkilensem de bundan hakeza şimdi çelimsiz müddette hayatıma bitmeme etmeyi başarıyorum." dedi.

Hayvanların şen etmesinin kendisi düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Akkök, "Benim ülke içerisinden çıkıp rustik yanında yere taşınmamdaki maksat hayvanlarım şen sakin koşup oynayabilmelerine, eğlenebilmelerine, kavga yapabilmelerine olanak vermekti. Burada kimseyi tasalı etmeden aşırı engellenmeyen yanında ortama eş olabildik. Ben kendim ve hayvan dostlarım hakeza yaşayabilelim diyerek buraya geldim. Çok yakınımızda mevcut ormanlık bölgeye köpeklerimi elden sadece rastgele yanında güneş yürüyüşe çıkartıyorum. Evimize kestirmece 15 dakikalık yanında mesafede aşırı elleme yolculuk alanları var. Kimseye yorgunluk vermeyeceğimizi düşündüğüm bölgelerde köpeklerimi salıyorum. Koşuyorlar, oyunlar oynuyorlar, onlar yanında elleme yorulana denli onlarla baş başa ormanda gezip dolaşıyorum, sonunda eve döndükleri devir benim işim aşırı emeksiz oluyor, zira haylazlık meydana getirecek enerjilerini ormanda gezerken tüketmiş oluyorlar ve evde etraflıca levent uyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Akkök, şahısların ülke yaşamından vazgeçebileceğini tabir ederek, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Sosyal medyada beni izlem fail nice dostum şu anki hayatım düşüncesince 'ne elleme yanında hayat, bari ego de hakeza yaşayabilsem' diyorlar. Bunu söyleyenlerin dünyasına baktığımda isteseler hakeza yanında yaşamı yaşayabileceklerini fakat alışkanlıkların ve kalıpların esiri olduklarını görüyorum. Özellikle içerisinden çıktığımız etraflıca müstevli zamanında hayatımızı baştan kurgulama, baştan betim imkanımız bulunduğunu öğrendik. Ben “keşke şimdi geçmiş hakeza yanında yaşama geçebilseymişim” diyorum. Köyde yaşamaya başladıktan sonraları 'keşke şimdi geçmiş deneseymişim' dedim. Başka bireylere da bunu açıklamak istiyorum, düşünürsek o denli olanaksız değil. Şehre bağlanmış değiliz, bu biçimde yanında hayat esasen mümkün."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler