USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Soğuktan kurtarılan pisik Bilgi Evi'nin maskotu oldu

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde donmaktan kurtarılan ve "Kekik" adı sunulan kedi, Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Bilgi Evi'nde öğrencilerin gözbebeği oldu.

Soğuktan kurtarılan pisik Bilgi Evi'nin maskotu oldu
19-01-2022 13:04
İstanbul

Bağcılar Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, 15 Temmuz Mahallesi'nde mevcut Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Bilgi Evi öğretmenleri, bahçede soğuktan üşüyen müşterek kediyi ayırt etti. Donmak az daha bulunan kedi, hamam müşterek ortama alındıktan sonraları abla verilerek karnı doyuruldu.

Kısa müddette öğrencilerin de sevgisini ele geçiren kediye "Kekik" adı verildi. Sevimli kedi, iş ve aşıları yapıldıktan sonraları bilim evinde yaşamaya başladı.

Bir kutu süresince yuvası mevcut Kekik, devir öğrencilerle derse giriyor. Ders esnasında sıraların karşı çıkan, cana yakın hareketlerle dikkati çekmeye etkin Kekik, öğrencilerle baş başa dersi dinliyor. Zil çaldığında da hızlıca hariç koşan kedi, teneffüsü de çocuklarla geçiriyor.

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan levha öğretmeni Nurgül Kahrıman, Bilgi Evi personellerinin ve öğrencilerin Kekik'e alıştığını, kedinin de bundan sonraları Bilgi Evi ailesinin müşterek parçası durumuna geldiğini belirtti.

Herkesin Kekik'i baş döndürücü sevdiğini aktaran Kahrıman, "Bir mektepli kadar derslere giriyor, teneffüste hariç çıkıyor lakin zil sesini duyar duymaz koşup sınıfa geliyor. Kekik yardımıyla evlatların efsanevi sevgisi de gelişiyor." ifadelerini kullandı.

Bilgi Evi'nin ziyaretçileri de Kekik ile foto çektirmeyi boşlama etmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler