USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sivil dronelar düşüncesince en önce drone izlem sistemleri ihdas etmek gerekiyor

Kaspersky Anti-Drone İş Geliştirme Müdürü Kleshnin, "Herhangi ortak İHA'nın sapmayla amme güvenliğini tehlikeye atıp atmadığını ispat etmek düşüncesince uçuşa haram yerleri ihlal yazar etmediğini fark edebilmek aşırı önemlidir." dedi.

Sivil dronelar düşüncesince en önce drone izlem sistemleri ihdas etmek gerekiyor
23-12-2022 16:09
İstanbul

Kaspersky Anti-drone İş Geliştirme Müdürü Vladimir Kleshnin, "Düzgün drone strateji sistemleri olmaksızın kanuni ve asayiş problemlerini halletmek imkânsız namına tanımlanıyor. Herhangi ortak İHA'nın sapmayla amme güvenliğini tehlikeye atıp atmadığını yahut tehdidi ruhsuz bir duruma temin etmek ve ortak uçuşun kanun dışılığını ispat yapmak düşüncesince uçuşa haram yerleri ihlal yazar etmediğini fark edebilmek aşırı önemlidir." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Kleshnin, daima büyüyen insansız iklim araçları (İHA) pazarı ve tarımdan tıbba ve üretime denli yaşamın nice dalında geçer not drone'ların fütüristik cihazlar kategorisinden çıkarak yaşamın içerisine bütünleşmiş bulunduğunu söyledi.

Bu sene haziran ayında duyurulan ve etraflıca süredir muhtemel Amazon drone teslimat hizmetinin gizil namına öbür e-ticaret şirketlerinin de önünü açtığına yer veren Kleshnin, "Prime Air'in başarısıyla, öbür firmalar de Amazon'un deneyiminden yararlanacak ve özlük insansız taşımalık hizmetlerini andıran gelecekte tanıtmış olacak kıl payı gözüküyor. Drone teslimatının muvasala düşüncesince devir ve maliyeti ehemmiyetli seviyede azalttığı menfez önüne alındığında, bu uygulayım bilimi çabucak günce rutinimizin ortak parçası biçimine gelebilir." sanarak konuştu.

Gelecek vaat fail piyasanın gizil riskleri

Vladimir Kleshnin, İHA'ların yeteneklerinin kusursuz namına akıcı pervaz yeteneğine eş olması ve akilane konumlandırma ile donatılmış olması dolayısıyla elhak efdal seviyeye ulaştığına değinerek, drone teslimatı uygulamasının önündeki en iri engellerin ise hukuklar ve asayiş faktörleri bulunduğunu anımsattı.

İnsansız iklim araçlarının hala sıfırdan geliştirilmekte bulunan ortak mevzuat gerektiren, görülmemiş ortak muvasala çeşidi namına tanımlandığına dikkati çekici Kleshnin, "Kanun yapıcıların görevi, insansız iklim araçlarının sahadaki durumun gerektirdiği asayiş ihtiyaçlarını ihlal etmemesini temin etmek düşüncesince İHA'lar ile öbür iklim ve kişmiri taşımacılığı ortada problemsiz ortak proses yaratmaktır. Ayrıca kesinleşmemiş hadiseler düşüncesince önceleri müstahzar analizör de gerekiyor." halinde konuştu.

Kleshnin, güvenliğin drone operasyonunun kanuni yönleriyle de direkt irtibatlı olduğuna ayraç ederek, ticari firmalar ve drone kullanan bireylerin ortak İHA'nın öbür kişilerin güvenliğini yıldırma etmediğini ve firmaların uçtuğu endüstrisi negatif açıdan etkilemeyeceğini tasar çizim fail projeler yapması icap ettiğini söyledi.

Eğer ortak cihazın özlük irtifasında, hususi namına tahsis edilmiş ortak geçenek süresince uçuyorsa, drone operatörü İHA'nın o koridoru kullanmayacağından emniyetli olunması icap ettiğinin altını çizen Kleshnin, hırçın hâlde öbür uçar araçlarla cenk olasılığının efdal bulunduğunu anlattı.

Kleshnin, oluşabilecek ihlallerle ilişik de konuşarak, "Sahada ayrıca, ortak sınırı gayrikanuni ortak biçimde ihlal etmeleri, ehemmiyetli süreçlere (yolcu uçuşları gibi) karışma etmeleri yahut birisini tehlikeye atmaları yerinde (İHA'nın itfaiyecilerin çalışmasını engellediği çabucak ortak tomar halde bulunduğu gibi) uçar nesneleri nazik ruhsuz bir duruma getirme fırsatları olmalıdır. İnsansız iklim uzlaştırıcı avlayan kartalların hâlâ verimliliklerini kanıtlayamadıklarını düşünürsek, demincek ortak tane umudumuz teknolojik ortak çözüm." ifadelerini kullandı.

"Drone strateji sistemleri olmaksızın kanuni ve asayiş problemlerini halletmek imkânsız"

Düzgün drone strateji sistemleri olmaksızın kanuni ve asayiş sorunlarının çözmenin imkânsız namına tanımlandığına ayraç fail Vladimir Kleshnin, gökyüzünde İHA tespitinin hazırlop ortak iş olmadığına aksan yaptı. Kleshnin, "Sistem, ayrımlı üreticiler yahut kaslı drone meraklıları çeşidinden imal edilen ayrımlı beceri ve görsel özelliklere eş dronları fark etmelidir. Teknoloji, başkaca İHA'nın ticari yahut mahveden pervaz amacını belirlemeli ve belli başlı ortak bölgede müsaade verilip verilmediğini belirlemelidir. Tüm bunlar, çabuk akıntı fail drone'a kadem düzmek düşüncesince acilen yapılmalıdır." dedi.

Kleshnin, drone strateji ile ilişik ortak apayrı yaklaşımın hiçbir kaydedilmemiş sayımsız drone'u dikkate kabul eylemek olduğuna yer vererek bu yüzden hepsi İHA sahiplerinin anide cihazlarına ortak biykın eklemelerini beklemenin ağır bulunduğunu vurguladı.

İzleme teknolojilerinin verimliliğinin drone ekipmanına ilişkin olmaması gerektiğine aksan karşıcı Kleshnin, şunları söyledi:

"Bu cins ortak ekosistem yetiştirmek düşüncesince hâlâ ortak tomar vakte gerekseme duyulsa da bu aşırı hâlâ âlemşümul ve doğurgan olacaktır. Zaten iklim sektörünün korunması düşüncesince ortak hal geliştiren ve bu bölgede aşırı sayıda buluşun patentini meydan Kaspersky, demincek de bu konsepti yaşama görmek düşüncesince çalışıyor.

Kaspersky, kaslı radyo frekansı algılama, içgüdü algılama, lidar, yankı bilimi ve optikçi tarama karışma iktisap eylemek kıl payı türlü strateji yöntemlerini birleştirirken, türlü şartlarda kullanılabilen ortak uygulayım bilimi yaratıyor. Bir dronun çeşidini ve modelini ortak saniyeden hâlâ endamsız müddette yakalamak ve belirleme edilen İHA'ları bölümlendirmek düşüncesince araba öğrenimi ve sentetik asap ağları da gereklidir. Sistem, yeni, ek sensörler ilhak yahut dronları belirleme eylemek ve bölümlendirmek düşüncesince çabucak aşırı tesisat çözümüyle birleştirebilme kabiliyeti sebebiyle esnekliğini koruyor ve ayrıca, hoppa uçaklar düşüncesince strateji ve arama sistemlerini bütünleşmiş edebiliyor. Bu, kullananların ağ izlemeyi giderek hâlâ açık ve hâlâ doğurgan bir duruma getirmelerini sağlayacak."

Kleshnin, çırçıplak insansız iklim araçlarının yaşamı hâlâ hazırlop ve yaşanabilir bir duruma temin etmek düşüncesince iri ortak potansiyele eş bulunduğunu belirterek, fakat bu dünkü endüstrinin dünkü riskleri de yanı sıra getirebileceğini anlattı. Günün mütebeddil iklim sektörünün dünkü asayiş çözümlerini gerektirdiğine yer veren Kleshnin, bunları geliştirmenin şu anda en akıbet teknolojik edinimler kullanılarak çözülmekte bulunan iddialı ortak fariza bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler