USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sınır köyündeki öğrencileri düşüncesince seferber evet 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne sözlü gösterildi

Hakkari'nin Derecik ilçesindeki birlikte karye mektebinde 3 senedir fariza işleyen Mehmet Uyanık, "Küresel Öğretmen Ödülleri" yarışmasında evvel 100 hoca arasına yavuklu gösterilmenin gururunu yaşıyor.

Sınır köyündeki öğrencileri düşüncesince seferber evet 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne sözlü gösterildi
27-10-2021 14:35
Hakkari

Çocukluk imgesel bulunan muallimlik mesleğine 2019'da Irak sınırındaki Derecik ilçesinde başlamış bulunan Bingöllü derslik öğretmeni Mehmet Uyanık, Anadağ Köyü Yeşilova Mezrası İlkokulunda geçmiş öğrencilerine kavuştu.

Çalıştığı 3 salname müddette köydeki evlatların hâlâ güzel şartlarda görgü bilimi bilimi görmesini gelmek ve gelişimlerine ulama arz etmek düşüncesince girişimlerde mevcut Uyanık, diyar içi ve dışındaki hayırseverlere ulaştı, ayırt mucit planlar yaşama geçirdi.

Bu sayede okula laboratuvar malzemeleri, öğrencilerine kırtasiye malzemesi, giysi ve tablet realizasyon fail ülkücü öğretmen, ortağı bulunduğu "Bana Çocukluğunu Anlat" ve "Öğreniyorum, Üretiyorum, Paylaşıyorum" e-Twinning projeleri millî nitelik etiketi aldı.

Köyde kalın pıtrak iye ziyaretleri gerçekleştirerek ailelerin de çocuklarının eğitiminde hâlâ aşırı hata almasını sağlayıcı Uyanık, otizmli küçüklere müteveccih Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Dil Enstitüsü Oyun ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle toplumsal hata projesi de yaşama geçirdi.

Girişimlerinin beraberinde düzlük içi ve dışı 38 görgü bilimi bilimi sertifikası alarak ferdî gelişimini de sürdüren Uyanık, başarılarından çevre Hindistan merkezli AKS Education kabilinden düzenleme edilen ve 100'ü birlikte hayli ülkeden binlerce eğitimcinin katılmış bulunduğu "Küresel Öğretmen Ödülleri" (Global Teacher Awards) yarışmasında geçmiş 100 hoca arasına yavuklu gösterildi.

"Umudumu tek devir yitirmedim"

Uyanık, AA muhabirine, eğitimde mükemmelliğin motivasyon edilmesi şartıyla planlı ödüle yavuklu gösterilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Coğrafi yapısı zımnında semt şartlarının çetin bulunduğunu tamlayan Uyanık, burada yurdun ciharıyek yanından mevrut öğretmenlerin öğrencilerin başarısı düşüncesince fedakarca fariza yaptığını vurguladı.

Meslektaşlarıyla öğrencileri düşüncesince ellerinden geleni hazırlamaya çalıştığını aktaran Uyanık, "Bize verilen olanaklar mevcut fakat tığ bunlara ek kendisine da olanak yaratmaya çalışıyoruz. Buradaki her öğretmenden muvaffakiyet hikayesi duyabilirsiniz. Şartlar ne olursa olsun umudumu tek devir yitirmedim, pes etmedim." dedi.

Öğrencilerinin gelişimi düşüncesince her devir arayış ortamında olduğunu, bundan ötürü düzlük içi ve düzlük dışı 38 görgü bilimi bilimi sertifikası aldığını özetleyen Uyanık şöyleki bitmeme etti:

"Konu ne olursa olsun çözmeye çalıştık, çocuklarımla bu arada çalışmaktan vazgeçmedik. Her işin, her zorluğun birlikte çare bulunmaktadır niteleyerek düşünüyorum. Çalışmalarımızdan birileri e-Twinning projeleri oldu. Sınırdaki akıbet mektep kendisine bunda arazi aldık. E-Twinning'de dü nitelik etiketi aldık. Bu projelerden biri 'Bana Çocukluğunu Anlat.' Sanat ve spor camiasında, her sistem branşında adlı sanlı kişilerle tanıştık. Buradaki dallar çıkarlarını tanıttılar. Öğrencilerim bu platformu bilmiyordu. Ben mektep dışındaki zamanımın çoğunu öğrencilerime bunu belletmek düşüncesince harcıyordum. Bu iş düşüncesince evlatların tableti yoktu. Sosyal medyadan tahsile anahtar vermiş hayırseverlere ulaştık. Sağ olsunlar onlar da bizlere iane elini uzattı."

"Velileri okula çektik"

Bu sayede okula laboratuvar materyali realizasyon ettiklerini, öğrencilerin de giyim, tablet ve kırtasiye gereksinimlerini giderdiklerini tabir fail Uyanık laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şu anda her çocuğun tableti var. Her bebek istediği emek harcamayı yapabiliyor. Öğrenciler burada ilmî deneyler yapıyorlar, hilekârlık bilimlerini yaparak, yaşayarak işliyorlar. Yaptığımız geçmiş işlerden biri de veliyi okula tefriş etmek oldu. Yaptığımız topu topu işlerden veliler haberdardır. Evde çocuklarına kesinlikle araştırma görevlisi olacakları dair onlarla daima görüşüyoruz. Hatta makul çağ ve haftalarda da topu topu velilerimizi okula çağırıyoruz yaptığımız etkinlikleri onlarla paylaşıyoruz. Küresel Öğretmen Ödülü'ne yavuklu gösterildiğimi duyduğumda hakkıyla aşırı heyecanlandım. Bir karye okulu öğretmeni kendisine bu ödüle gösterilmek şişman birlikte muvaffakiyet benim için. Bu başarıyı martir bulunan öğretmenlerimize ve bu işe anahtar verenlere adıyorum."

Öğrencilerden Nehla Taş da aşırı sevdiğini belirttiği öğretmeninin derslerimizi anlayacakları halde anlattığını, mürebbi etkinlikler yaptıklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler