USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: “Yarın başkanla görüşeceğim, istifa da dahil birçok gündemimiz var”

Giresunspor'a bölgesinde 4-0 aşınmış bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın arkası sıra konuştu. Yarın Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşeceğini ve gündemde istifa da dahil iktisap etmek kabilinden birçok alternatif bulunduğunu kail Yalçın, takımın vaziye

Sergen Yalçın: “Yarın başkanla görüşeceğim, istifa da dahil birçok gündemimiz var”
27-11-2021 23:05

Süper Lig'in 14. haftasında Giresunspor'a alanında 4-0 yenik bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın peşi esna planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. ilk başlarda oyunla ilişik mütekellim ve mücadeleyi değerlendiren Yalçın, “Oyunla ilişik şurası söyleyeyim, bugün çok aşkın konuşulacak bir aldatmaca bulunduğunu düşünmüyorum. Tamamen nasip kısmetle ilişik bir geceydi bizim için. Çok antika şeyler oldu. Yediğimiz goller, sakatlıklar, maçın yönetimi, VAR sistemi, çok namüsait yakalandığımız bir akşam oldu. Yeni bir baş gerçekleştirmek istiyorduk ancak bu koşullarda yapmamız az buçuk zor. Hakemlerle ilişik çok aşkın konuşmadım ancak ilkin VAR sisteminin devreye girmesi, maruz penaltı, Necip'in görmüş olduğu al kartpostal öncesinde Josef'e meydana getirilen faul var. VAR'ın bizim aleyhimize bulunan pozisyonlarda aceleten devreye girmesi, lehimize bulunan pozisyonlarda devreye girmemesi enteresan. Televizyonda editör yapı çeşidinden gösterilmeyen sahneler var.

İstediğimiz devir “Bu görüntüleri sildik” diyorlar. Silerler tabii. Bugün 10 dakikada VAR devreye girdi ve muazzam bir camiayı çökertti. Bunları mazeret şekilde beyan etmek istemiyorum ancak içimde kalmasın. Türk futbolu yerine üzgünüm. Bu durumun içre olduğumuz için, ilkin kendim hakeza itimatsız bir vaziyette olduğum düşüncesince üzgünüm. Bu mazeret değil. Sezon aslında buyana performansımız beklenenin çok altında. Bu mevsim çok elan serbest bir ekip kurup elan güzel işler yapacağımızı planlarken, istediğimiz kabil gitmedi. Bu düşüşleri elan evvela de yaşadık ancak bu az buçuk derinlemesine oldu. Büyük camialarda bunun altından kazanılmak da güç oluyor. Toparlamaya çalışıyoruz ancak bunu beceremedik.

Burada bir mesuliyet varsa, bu mesuliyet benimdir. Taraftarımızın emniyetsiz desteği ile buraya geldik ve bugüne denli emniyetsiz bir dayanaklık etmek verdiler. Onlara teşekkürname ediyorum. Onların beklentilerini karşılayamadık ancak bura Beşiktaş. Her devir düşmüş olduğu yerden kalkmasını bilir. Oyuncuların psikolojisi çok aşağıya düştü. Çok antika goller yiyoruz, on paralık beklemediğimiz şeyler oluyor. Başımıza gelmedik kalmadı. O nedenden dolayı üzgünüz. Ben ekibim ve oyuncularım yerine taraftarımızdan bozukluk arzuluyorum bu tutum için” ifadelerini kullandı.

“Her çeşitli ihaleyi alırım”

Bireysel performansların düşüklüğünün beraberinde çok değişik bir oynadıklarını da kail Sergen Yalçın, “Bireysel performanslar elbette ki düşüktü ancak bugünkü karşılaşma çok enteresandı. Hiç kaleye gelmeyen bir rakiple oynuyorsunuz, ceza vuruşu oluyor, ondan sonra VAR'dan al kartpostal çıkıyor. Necip'in al kartından evvela Josef'e meydana getirilen yüzdelik 100'lük bir faul var. N'Sakala öz camiasına ve aktör arkadaşlarına hürmetsizlik yaptı. Sezon başlangıcında Salih'i oynatıyorduk, bugün almadık. Bu alışılagelen bir durum. Sonuçta aşkın oyuncumuz var ve birilerinin kenarda kalması gerekiyor. Bizde şu anda oynamayan aktör namevcut ancak devir hin kimi seçenekler yapıyoruz. Tercihlerin eleştirilmesini çok akla yatkın bulmuyorum. Oyunu, skoru, hamleleri eleştirebilirsiniz ancak tercihler, aktör performansına ilişkin tercihler. Oyuncu beklentiye ödün vermediğinde seçenekler kusur oluyor. Şu anda yaptığım ahacık başarısızım. Burada mesul olacak isim benim. Her çeşitli ihaleyi borç isim benim, on paralık mihnet değil. Yeter ki işler güzel gitsin. Ben değme çeşitli ihaleyi alırım” dedi.

“Bütün mesuliyet bana ait”

Takımda tek mihnet olmadığını da nazarıitibar çekici Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Maaşlar haset gününe ödeniyor. Aralarında tek dava yok. Bizim de oyuncularla problemimiz yok. Buradan çıkışı göremiyoruz. Görmek istiyoruz ancak bu bugünlük tutum değil. İlk oynadığımız Borussia Dortmund maçından sonraları etraflı düzenimiz bozuldu. Sakatlıklar başladı, lige dönüyoruz, sakatlıklar sürüyor. Antrenman programını değiştirdik, sistemi değiştirdik, analizler yapıyoruz. Bazen çözümleme yapılmıyor deniliyor ancak analizi değme öğretmen yapar. Kimi az yapar, bazısı çok yapar ancak bu işin bir parçasıdır analiz. Sürekli kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Yeni egzersiz metotları buluyoruz, değme şeyi yapıyoruz ancak arada bir işler olmadığında olmuyor. Bazen düzeltemiyorsunuz işleri. Burada kimin bulunduğunun önemi yok. Oyuncuların psikolojisi bozuluyor, aksülamel göstermesi gerekiyor ancak dönüşü yapamıyor. Bizden elan kalbi kırık biri mümkün mi? Ama meydana getirecek bir bilinçlilik yok. Çok da aşkın dokunca hasretmek istemiyorum. Taraftarlarımız çok eş çıkıyorlar bize. İşler çirkin gittiği devir mesuliyet alabilecek kapasitedeyim. İşler güzel gitmiyor, kazanamıyoruz. Birçok sorunumuz var. Biraz da nasip maatteessüf bizi buraya götürüyor. İlk 10 dakikada 4 kıta yüzdelik 100 pozisyonumuz var ancak ferde kaleye girmiyor, kaleye mevrut geçmiş atakta ceza vuruşu oluyor. Tabii ki bu düşüşten üzgünüz ancak elimizden mevrut bu” açıklamasını yaptı.

“Taraftar tepkisinde haklı”

Oyuncuların da fikirlerini aldıklarını tabir ederek laflarını sürdüren Yalçın, “Oyuncuların da fikirlerini alıyoruz, bir mihnet bulunduğunu da söylemiyorlar. Oyuncuların talebine de yanıt hasretmek istiyoruz. Bilmeden yaptığımız vebal var ise bunu da değiştiririz. Antrenmanlarda da bir dava yok. Arkadaşlık çok iyi. İdmanlarda gürültü çıkmıyor, başağrısı çıkmıyor. Görünün tek dava yok. Sahada oynanan çirkin aldatmaca ve tahsil edilen çirkin neticeler var. Hiçbir şeyi çözemedik henüz” dedi.

Taraftar tepkisine de yer veren Yalçın, “Taraftarların oyunculara verdiği aksülamel denli natürel bir bilinçlilik olamaz. Başarıda ne ihsanıhümayun alıyorsanız muvaffakiyetsizlik kısmında da o protestoya maruz kalırsınız. Biz de vaktiyle oynadığımızda çok gıcırtı edildik. İyi gittiğimizde de el üzerinde tutulduk. Futbol oynayan hacısı hocası hisseder bunu” niteleyerek bitmeme etti.

“Yarın başkanla musahabe yapacağız”

Oyuncuların namına erinç kasten oynamadığı yönündeki suali yanıt veren Yalçın, “Asla anca bir endişe içerisine giremem. Doğal şekilde mesul benim. Yöneten benim. Geçen yıl 2 yürek aldığımızda mesul ne bensem, bugün de mesul benim. Bu topluluk bizim camiamız. Kendi adıma o kadar da aşkın dokunca hasretmek istemiyorum. Gidişatımız güzel değil. Yarın başkanla oturup tutum değerlendirmesi yapacağız. Bu tutum güzel bir tutum değil.

Futbol böyle. Kimi devir güzel gidersiniz, arada bir sevinir arada bir üzülürsünüz. Yarın başkanla oturup tutum değerlendirmesi yapacağız” dedi. İstifa yazar etmeyeceği kendince da mütekellim Yalçın, “Bu husus da dahil birçok husus gündemimizde. Yarın muhtemelen olacak” niteleyerek konuştu. Ümraniye'de bekâr bırakıldığı yönündeki haberlerle ilişik mütekellim Yalçın, “Ümraniye'de katiyen bekâr kalmadık. Yöneticiler değme gün orada. Ceyhun Kazancı, Emre Kocadağ değme devir bizimle, başkan da devir hin geliyor. İşler çirkin gittiğinde iri camialarda bunlar konuşuyor. ‘Hoca bekâr bırakılıyor, hocanın konsantrasyonu yok, antrenmana gelmiyor' derler. Geçen yıl de öğretmen tesise kaçta geliyor diyorlar. Sanki ego veznedar memuruyum. Bir iş yapıyoruz başarısızız. Bu kadar” niteleyerek laflarını tamamladı.

İLGİLİ HABER
Mert Günok hastaneye götürüldü Mert Günok hastaneye götürüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler