USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'

Trabzonspor karşısında 2-1 aşınmış kendisine ligde fevk fazladan ikinci yenilgisini meydan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın peşi sıra konuştu. Yaşanan süreci toparlamanın kendilerinin elinde bulunduğunu kail Yalçın, “Kelimelerin tükendiği yerdeyiz” ifade

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'
06-11-2021 23:35

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'a dalında 2-1 aşınmış bulunan ve liderin 10 nokta gerisine sakıt Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı.

Oyun planlarının yöneltmek hesabına bulunduğunu söyleyerek laflarına başlamış bulunan Sergen Yalçın, “Genelde halis muhlis maçları bu biçimde oynuyoruz. 2 ulusal karşılaşma arasındaki performansımız beklediğimizin baş döndürücü altında. Beşiktaş'a yaraşıksız müşterek durum. Oyunlar istediğimiz kabil olsa da skorlar dobra olmadı. Birçok nedeni mevcut lakin işim mazeret bildirmek değil, hal üretmek. Bu kabil durumlarda, bu cins matbuat toplantılarını gerçekleştirmek zor. Son devirde matbuat toplantılarında ‘Üzgünüz, şimdi dobra olabiliriz' kabil kelimeler kullanıyoruz, bunları dillendirmek de zor. Kelimelerin tükendiği yerdeyiz. Sezon esasen buyana yaşadığımız pot ve oyunsal mesail var, oyunculara gene eğmek düşüncesince çabalıyoruz. Tabii ki performansı kabul geçirmek arada sırada zorlaşıyor. Taraftarı bahtiyar geçirmek istiyoruz, şu anne denli bunu yapamadığımızı düşünüyorum. Çok acele toparlamalıyız, lige dönmeliyiz, basar açımızı değiştirmeliyiz. Sorunlar adına hal üretmeliyiz. Bunları yapabilecek kapasitemiz var. Kadrodaki oyuncuların bütünü fevk düzem isimler. Buraya gelmeleri düşüncesince ağır iş gider edilen oyuncular. Ama şu anne denli baş döndürücü metin olmadı. Bu gestalt aktörleri da bizi de üzüyor. Kısa müddette gene oyunun içerisine dönmemiz gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“Arada kapanmayacak müşterek ayırt yok”

Takımda yaşanmış bulunan sakatlıklarla ilgilendiren kendisine kondisyoner kadrosuyla ilgilendiren müşterek değişmeyen alıp almayacağı sorusunu cevap veren Sergen Yalçın, “Kondisyoner kadrosuyla ilgilendiren kökten müşterek değişmeyen edinmeyi düşünmüyorum. 2 yıldır buradayız ve 2senedir art arda baş döndürücü karşılaşma oynadık. Maç trafiğinin baş döndürücü olması, oyuncuların ehliyetli hazırlığa cemaat olmaması, katıksız kendisine müşterek tartım bozukluğuna hastalık olabiliyor. İstediğimiz kabil müşterek pozisyonda değiliz. Devre arasına denli bu karşılaşma trafiği bitmeme edecek. Bu müddette dobra alıştırma yapıp, dobra birleştirme olup, çevrim arasına denli dobra başarım sergilersek, en azından ikinci yarıda şimdi değişik müşterek başarım ortaya koyabiliriz niteleyerek düşünüyorum” dedi.

Ligdeki nokta farkı hesabına da mütekellim Yalçın, “Şu anda bahsetmek düşüncesince er kabil görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle müşterek nokta farkımız yok. Trabzonspor'la bulunan ayırt da kapanmayacak müşterek ayırt değil. Ama bu oyunla farkın kapanması zor. Oyunu behemehâl yukarıya çekmeliyiz, şimdi dobra oynamalıyız. Bu biçimde ihtimal yarışçı kadro kimliğine bürünebiliriz lakin bu oyunun ehliyetli bulunduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

“Daha müşterek tomar istemeliyiz, şimdi baş döndürücü çalışmalıyız”

Yaşanan güdeleme kaybı hesabına da mütekellim Sergen Yalçın, “Oyuncuların bütünü neticede insan. Doğal kendisine motivasyonu kaybedebilirler. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçları motivasyonu düşürüyor. Orada müşterek şeyler gerçekleştirmek istemiştik lakin bu planları uygulayamadık. Bugün bakmış olduğunuzda beğenilmeyen müşterek dubara oynamadık, dobra oynadık, kazanabilirdik de. İki devrenin de uzatmalarında gol yemek, maksadı bulunan müşterek takıma yakışmadı. Bu gestalt elhak ağır müşterek güdeleme bozukluğu bulunduğunu gösteriyor. Bunu toparlayabiliriz bence lakin evvel oyuncuların bunu istemesi gerekiyor. 3 günde 1 derinlemesine devam eden maçlar oynuyorlar ve sakatlıklar meydana geliyor. Şampiyonlar Ligi maçlarının gerisi bizi baş döndürücü zorladı. Daha 12. hafta, toparlayabiliriz. Daha müşterek tomar istemeliyiz, şimdi müşterek tomar çalışmalıyız. Süre ortamında aradaki ayırt kapanır mı, bunu da görürüz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler