USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Derbiyi kazanmak çok önemliydi'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1'lik Galatasaray galibiyetinin peşi sıra konuştu. Çok önemli birlikte maçtan galibiyetle ayrıldıkları düşüncesince bahtiyar olduklarını anlatım fail Yalçın, takımın ritminin de gün günden arttığını anlatım ederek, “Mayıs

Sergen Yalçın: 'Derbiyi kazanmak çok önemliydi'
26-10-2021 00:38

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı misafir fail ve Larin'in golleriyle geriye düşmüş olduğu karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında konuştu.

Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış bulunan ve galibiyetin önemli bulunduğunu anlatım fail Yalçın, “Derbiler önemlidir. Kazanmak zor olsa gerek ve rastgele muhtelif ihtimale açıktır. Güzel müşterek karşılaşma oldu, ahbapça müşterek savaşım oldu. Oyuncular çok ak davrandılar ve dü camiaya uygun dobra müşterek karşılaşma oldu. Berabere de bitebilirdi. Kazanmak çok önemliydi. Son çağda yaşadığımız iyi sıfır neticeler var. Özellikle Şampiyonlar Ligi'yle geldiği düşüncesince katıksız şekilde üzerimizde müşterek bası oluşturdu. Son maçlarda aldığımız sonuçların tesiri var. Bu gidiş antrenmanlarda da oyunlarda da anlaşılan oluyor. Geniş müşterek grup kurduk. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarından sonradan yaşadığımız sakatlıklar takımın dağılmasına ve düzenin bozulmasına sebep oldu. Oyuncuların dönüşleri de bedava olmuyor. Doğal şekilde ritimleri yakalamaları devir alıyor. Bu tarihi da hasretmek zorundayız. İyi oynayan, savaşım fail savaşçı ve kazanmak düşüncesince rastgele şeyi sağlayan müşterek aktör grubu vardı sahada. Bu isteğimiz, arzumuz ve gücümüz bitmeme ettikçe, oynadığımız maçlarda bundan hakeza iyi neticeler gelecektir niteleyerek düşünüyorum. Lig yerine bahsetmek düşüncesince çok erken. Daha önce çeyrekteyiz. mühim bulunan bütünsel başarıdır. Sadece 1 maçlık neticeler bizi bahtiyar etmemeli. Mayıs ayına derece gidecek müşterek sergüzeşt mevcut ve önemli bulunan mayıs ayında nerede olduğunuzdur. Bunu sonuna derece zorlayacağız. Geçen vakit bunu becerdik ve bu kez de sonuna derece savaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Fatih hoca, Türkiye'nin en başarılısı”

Karşılaşma öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile meydana getirdiği lakırtı karşı mütekellim Sergen Yalçın, “Fatih öğretmen benim antrenörlüğümü yaptı. Çok severim. Rakip olabiliriz ancak sevgim, saygım katiyen bitmez. Türkiye'nin en kalburüstü isimlerinden ve ayrıca en başarılısı. Onun bugüne derece elde etmiş olduğu başarıları bundan hakeza yakalayabilecek bir tanesi bulunduğunu düşünmüyorum. Biraz oyunla ilgilendiren ve az buçuk da Avrupa'daki aldığımız neticeleri konuştuk. Biraz bilgiler verdi bizlere oyunla ilgili” dedi. Takımın maçlara iyi başlamasına rağmen gol bulamaması ve bu mevzuyla ilgilendiren manzume değişikliği yapmış olup yapmayacağıyla ilgilendiren de mütekellim Yalçın, “Biz geldiğimizden beri sistemi değiştirmedik. Lizbon maçında baskıyı önde yaptık. 3 savunmacıyla oynayıp karşılık hasretmek düşüncesince apayrı biçimde başlıyoruz. Ön düzlük düşüncesince aktör sayısını hareketli tutuyoruz. Tabii bunun riskleri var. Oynadıkları düzene tanıdık takımlarla oynuyorsunuz. Geçişi çok çabuk yapmış olup başağrısı oluşturuyorlar. Pozisyon veriyoruz ancak davranış da buluyoruz. En az da rakip derece davranış buluyoruz. Yaptığımız sade yanlışlar oluyor. Kornerden 3 pare gol yersen, mücadeleyi kazanamazsın. Buna sebep çalışmadın diyorlar. 2,5 senede kornerden müteaddit gol yedin. Aynı duran ferde organizasyonlarıyla oynuyoruz 2,5 senedir. Bu futbol, yanlışlar oyunu, gol yiyorsun müşterek şekilde. Yiyebilirsin. 1-2 maçta işler iyi gitmedi niteleyerek ağırbaşlı mesail araştırmak lojik değil. Sonucu bilemeyiz. Belki iyi olmayacak, ihtimal iyi olacak. Kesinlikle çakılı oynadığımız müşterek hile mevcut ve bunu oynayacağız” niteleyerek laflarını sürdürdü.

“Larin'in arka dönmesi beni çok kıvançlı etti”

Bugün oynanan oyunda kendisini maksimum bahtiyar fail mevzunun 2 gol atan Larin'in emektar görüntüsüne dönmesi bulunduğunu anlatım fail Sergen Yalçın, “Geçen seneki oyunlarına andıran müşterek hile sergilemesi ve arkasındaki Umut Meraş'ın çok iyi oynaması beni kıvançlı etti. Larin, sabık seneki görüntüsünden kimi görüntüler izletti. O da yargı yaşadı. Yazın ulusal takımdaydı, çok karşılaşma oynadı. Güçlenerek dönüyor. Pjanic ve Alex de yargı yaşadı. Biraz devir ilişki anlaşılan müşterek seviyeye çıkmaları. Sabırlı olmalıyız. Oyuncular çok yukarı dozaj isimler. Ama anlaşılan müşterek müddet sonradan hikmet hali kimi şeylere izin etmiyor. Ama onlar da oynayarak ritimlerini bulacaktır. Şampiyonlar Ligi'ndeki şu anda bir hale bakarsak, çıkacak ihtimalimiz zor. Avrupa Ligi'ne bitmeme edebilir miyiz, buna bakacağız. Kalan maçların 3'ünü de kazanmak düşüncesince oynayacağız. Lig çok apayrı müşterek kulvar. Burada bütünsel hali cezaevi önüne almamız gerekiyor. Tabii ki maksadımız nisan, mayıs ayını en yukarıda görmek. Henüz önce çeyrekteyiz ve oturmamış şeyler var. Bunları oturtup ligin ikinci ½ si düşüncesince ayrımlı müşterek yazı izlence yapabiliriz. Bunları bahsetmek düşüncesince elan erken, az buçuk bekleyelim” açıklamasında bulundu.

“Benim dediğim rastgele obje akla yatkın olmayabilir ancak bunlar benim fikirlerim”

Sporting Lizbon karşılaşmasının peşi sıra maçın 4-1'lik müşterek karşılaşma olmadığını söylemesi karşı mütekellim Yalçın, “Tabii ki benim dediğim rastgele obje akla yatkın niteleyerek müşterek gidiş yok. Bunlar hemen benim fikirlerim, beğenmeyebilirsiniz. Ben hakeza düşünüyorum ve söylediklerim beni bağlıyor. Biz de Lizbon maçında taraf küresel attık golü. Çalışıyorlardı madem, sebep yediler o devir golü. Biz de bugün Necip'in aşırtmasıyla gol attık. Birisi ön direkte aşırtıyor, bir tanesi hepsi kaptırıyor. Hatalar oyunu bu, bunlar normal. Sporting Lizbon maçı düşüncesince 4-1'lik müşterek gidiş olmadığını söyledim. Duran küresel yedik golleri, cari oyunda yemedik. Duran topta vurdurursan golü yersin. 2 yıldır duran toplarda ayrımsız konumu alıyoruz ve az gol yiyoruz. Ama ara sıra dikkat toplaşımı bozukluları olabiliyor. İyi oynadığımız müşterek maçta 4-1 zayi etmek bizi çok üzdü. İyi oynadığımızı ve çok savaşım ettiğimizi düşünüyorum. Basit yanlışlar yapınca bu gidiş bizi apayrı kafaya götürebiliyor. Ben de açıklamalarda günah yapabilirim. Bu beni bağlar” niteleyerek bitmeme etti.

“Fırat öğretmen iyi karşılaşma yönetti. Penaltı sonucu çok doğruydu”

Lig maçlarında 3 Türk aktör tehyiç etmek mecburiyetinde olduklarını kail Sergen Yalçın, “Kalecimiz Türk. Ülke içerisindeki maçlarda sol bekimiz Türk olacak. Bugün düşüncesince Necip'i yeğleme ettim. Bu yeğleme eleştirilebilir mi, elbette ki eleştirilebilir. Ama skora layıkıyla eleştirmeyin. 3. Türk'ü stoperde yeğleme ettik bugün. Necip, Umut ve Ersin bugün çok iyi oynadılar ancak ihtimal müşterek ahir maçta iyi oynamayacaklar. Her devir karşılaşma kazanılacak niteleyerek müşterek gidiş bahis konusu değil. Biz kazanmak düşüncesince savaşım ederiz ancak ara sıra olmayabilir. Yaptığımız işin en biçimsiz yanı hemen başarıya endeksli olması. Başarısızlık haklı önce gidecek isim de uran direktör. Bu dünyanın tek haklı hakeza değil. Avrupa'da sezonda müteaddit öğretmen değişiyor, bizim ligde müteaddit öğretmen değişiyor. Doğal şekilde da bu gidiş beni ve nice arkadaşımı ağır bir hale sokuyor. İşin doğruyu bu” dedi.

Son şekilde maçın hakemi karşı mütekellim Yalçın, “Bence Fırat öğretmen iyi karşılaşma yönetti. Çok güvendiğim müşterek öğretmen kendisi. Ufak tefek yanlışlar olanaklı tabii. Bence verdiği ceza vuruşu sonucu doğruydu, çok iyi gördü. Ama bizlere de ayrımsız kararları verin. Maçı 5 dakika uzatıp, 10 dakika oynatma. Ya da Amerikan futbolundan gol yedirmeyin” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler