USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Bütün konsantrasyonumuz kazanmak üzerine'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ferda oynanacak bulunan Sporting Lizbon karşılaşması öncesinde konuştu. Sakatlıkların adım adım iyileştiğini kail Yalçın, Sporting Lizbon karşısında kâffesi konsantrasyonlarının kazanmak üzerine bulunduğunu anlatım etti.

Sergen Yalçın: 'Bütün konsantrasyonumuz kazanmak üzerine'
18-10-2021 17:49

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında erte Sporting Lizbon'u misafir edecek bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, planlı matbuat toplantısında konuştu.

Genel açıdan müşterek dubara mantaliteleri bulunduğunu ve bu biçimde bitmeme ettiklerini söyleyerek laflarına başlamış bulunan Sergen Yalçın, “Geçen yıl de ayrımsız biçimde oynadık. Bu yıl de kişi oyunumuzdan aşırı müşterek tomar ivaz vermiyoruz. Dortmund maçında önde oynayan, kazanmak düşüncesince riskleri düzlük müşterek Beşiktaş vardı. Yarın da herkesin ümidi bunu görmek. Kazanarak en azından erte itibarı ile 3 nokta almış müşterek Beşiktaş değerlendirmek istiyoruz. Ama Şampiyonlar Ligi maçları hazırlop değil. Ayrıca bu yıl aşırı ağırbaşlı problemler yaşadık şu anne kadar. Sakatlıklar ritmimizi olağandan bozdu diyebilirim. Sakatlıklardan dönüşler aşırı önemli. Sakatlık dönüşleriyle, oyuncuların karşılaşma ritmini yakalaması ayrımsız bilinçlilik değil. Zor sakatlıktan dönen oyunculardan elden ümit süresince olmayalım. Doğal adına ayrımsız tempoyu yakalamaları müddet alıyor. Bazı oyunculara makul süreler verip adım adım sahaya dönmelerini istiyoruz. Şu anda biricik isteğim dimdik biçimde oyuncuların hepsinin art dönüp alışılagelen seviyeyi yakalamak” dedi. Sol acımasız dair sorulan soru ile ait adına yarınki maçta tercihinin N'Sakala olacağını tabir fail Yalçın, “Türkiye Ligi'nde ecnebi kuralı var. Bu sebepten bazısı alanlarda bazısı aktörleri kullanamıyoruz. N'Sakala'nın bölgesi en şen olduğumuz bölge. 3 oyuncumuz mevcut burada. Ama Şampiyonlar Ligi'nde N'Sakala'yı kullanıyoruz. Pjanic de inşallah erte başlayacak. Yaklaşık 1 haftadır takımla bitmeme ediyor ve ümit ederim ayrıksı müşterek hata olmaz” açıklamasını yaptı.

“Bütün konsantrasyonumuz kazanmak üzerine”

Kaleci dair sonuç maçta Mert'i yeğleme ettiklerini kail Sergen Yalçın, “2 parça oynayabilecek potansiyele ehil kalecimiz var. 3. kalecimiz de gelişiyor. Son karşılaşma öncesinde Ersin maçtan 1 devir evvela geldi ve Mert'i kullanmayı düşündük Kaleci dair iş yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz yenilen golleri kalecilere bağlıyoruz fakat bu akıllıca eseme değil. Savunma ön tarafta başlar, kaleci en arkada duran kişidir. Kaleciler rastgele müşterek devir gol yer, nice ehemmiyetli kaleci girintisiz çıkıntısız goller yer. Ben yenilen golleri kalecilerimize bağlamıyorum. İkisi de aşırı elleme kaleci. Çok ayırt etmiyor bizim için. Geçen yıl Ersin'le oynadık ve hacısı hocası ‘Risk aldınız' dedi. Risk aldık fakat şampiyona geldi. Yarın düşüncesince sorarsanız, yarınki pik Ersin'le başlayacağız” dedi. Sakatlıklara da yer veren Yalçın, “Atiba yok. Atiba, Başakşehir maçı başlamadan evvela ayağını yere vurmuş. Bir sıkıntısı bulunduğunu söyledi. Kullanmayabilirdik fakat sallanmak istedi. Muhtemelen müşterek ahir ulusal grup arasına derece olmayacak. N'Koudou ve Mehmet Topal gelecek hafta takımla çalışacak. Diğer oyuncular takımla çalışıyor. Oyuncuların sakatlıktan dönmesi eyitmek karşılaşma oynayacakları anlamına gelmiyor. Bu müddet uzayabiliyor. Bazen performanslar inişli yokuşlu olabiliyor. Sezon başlangıcında sıkkın müşterek süreçten geçtik. Çok müşterek tomar hata yaşadık ve beklemediğimiz senaryo gerçekleşti. Ama ligin sonuna aşırı derinlemesine müşterek müddet var. Şampiyonlar Ligi'nde de yarınki maçı kazanmak istiyoruz. Bütün konsantrasyonumuz bu şekilde. Taraftarlarımızın da yardımıyla inşallah dobra müşterek dubara ve skorla galip ayrılırız” niteleyerek bitmeme etti.

“İşler çirkin gidince bu sorular ortaya çıkıyor”

Yarın Alex Teixeira'nın da evvela 11'de olacağını kail Sergen Yalçın, “Yarın Alex'le başlayacağız. Yeterince dinlendirdik onu. Yarınki maçı kazanamazsak evvela 2 düşüncesince rastgele müşterek amacımız kalmayacak. Yarınki maçı kazanmak istiyoruz. Ondan sonradan bakacağız. Tek düşündüğümüz özellik yarınki maçı kazanıp sonrasına bakmak” niteleyerek konuştu. Kamp yapılmaması dair eleştirilmesiyle ait mütekellim Yalçın, “Böyle şeyleri yalnızca siz düşünüyorsunuz, kılıç düşünmüyoruz. Kamp yapmamaya gelince, kılıç güzeşte bugün pandemi çağında güçlü dinlenme kampı yaptık. Bazen aşırı müşterek tomar gidiş geliş olunca oyuncularımızın aileleriyle sayaç geçirmesini istiyoruz. Mesela bugün dinlenme kampı yapıyoruz yarınki karşılaşma için. Bazı hususi hallerde dinlenme kampı yapmıyoruz. İşler az buçuk çirkin gittiği devir maatteessüf bu sorular geliyor. İyi giderken hakeza mesail olmuyor. Geçen yıl de hakeza şeylerle karşılaştık. ‘Hoca tesiste duruyor mu' kabilinden sorular yalnızca bizde var. Başka müşterek yerde konuşulmuyor” ifadelerini kullandı.

“Ülkemize nokta vermek istiyoruz”

Bir matbuat personelinin ‘Beşiktaş erte elleme oynayacak mı?' sorusunu yanıtlayarak laflarını sürdüren Sergen Yalçın, “Bunu bilmiyorum düşüncesince ayrıksı müşterek iş yapmam lazım. Tabii ki elleme sallanmak istiyoruz, oyuncuların aşırı savaşım etmesini, koşmasını istiyoruz. Ama bunları ilkin öngöremem. Mücadele eylemek ve akın eylemek futbolda extra özellikler değil. Bunlar elhak olması müstelzim şeyler. Zaten oyunun ayrıcalığı bu. Avrupa'da sistemler aşırı değişti. Birçok sayım bilimi önümüze geliyor. Bunlara adapte olmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi istatistiklerine girmek zorundayız. Türkiye'deki istatistiklerle, Şampiyonlar Ligi'nde elhak şansımız olmaz. Zaten dü kütle arasındaki sıkıntısı oynadığımız maçlarda yaşıyoruz. İstatistikleri aşırı bahsetmek istemiyorum fakat oradaki koşun mesafeleri, sprintler aşırı elan yukarıda. Dortmund maçında güçlü yüzdelik 80 bu seviyelere ulaştık fakat gene de mükemmel adına yakalayamadık. Burası aşırı elan değişik müşterek kulvar. Oyun süresince aşırı elan ayrıksı şeyler olması lazım. Bunu tespit eylemek istiyoruz. Çok elleme başladık fakat sakatlıklar ekibi aşırı böldü. Sakatların dönmesi düşüncesince uğraşıyoruz, hazırlanmaları gerekiyor ve bu gidişat da proses gerektiriyor. Bizim de hakeza müşterek süremiz yok. En acele iyileşenlerle en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Yarın dubara aşırı mu elleme olur, kazanır mıyız, kaybeder miyiz bilmiyorum. Ülkemize dünya puanı vermek istiyoruz ve ümit ederim rastgele müşterek bilinçlilik istediğimiz kabilinden olur” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler