USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Serebral palsi hastası kızı düşüncesince 'okullu' oldu

Karşıyaka'da canlı 38 yaşındaki Hülya Yüksel, 6 yaşındaki ikiz kızlarından serebral palsi (beyin felci) hastası Ayşe'yi okutmak ve sağlığına sarmak düşüncesince şişman müşterek savaşım ortaya koyuyor.

Serebral palsi hastası kızı düşüncesince 'okullu' oldu
20-10-2021 14:26
Izmir

Mustafa Kemal Mahallesi'nde oturan Hülya-Arda Yüksel çiftinin 6 sene ilkin ikiz evlatları Ayşe ile Zeynep dünyaya geldi.

Henüz 27 haftalıkken 1 kilonun altında doğan ve bu nedenden 2 ay kuvözde küsurat bebeklerden Ayşe'ye, mevlit esnasında oksijensiz kalmasına ilişkin şekilde serebral palsi teşhisi kondu.

Bacakları tutmayan ve vücudunu birlik şekilde kullanamayan Ayşe'nin sağlığına ulaşması düşüncesince savaş fail aile, bu sene ikizlerini okula başlattı.

Evladına çocuk kabilinden icra vekili ana Hülya Yüksel, eşiyle baş başa hafta düşüncesince gelişigüzel çağ sabahleyin kızlarını, yetişek gördükleri Fatma Neşe Kaya İlkokulu'na getiriyor. Baba işe giderken ana ise kızı Ayşe'yi bekâr tutmak düşüncesince çağ süresince okulda kalıyor.

Ders esnasında sınıfta kızı düşüncesince hususi şekilde yaptırdıkları masa ve sandalyede asistan olmaya etkin Hülya Yüksel, teneffüslerde Ayşe'yi gine tekerli sandalyesine bindirerek hariç çıkarıyor.

Saat 15.40'a derece okulda küsurat ana Hülya Yılmaz, ekol bitiminde ise çocuklarını alıp ilkin iyileştirme merkezinin arkası sıra ise evinin yöntemini tutuyor.

"Hayalim ikisinin ele ele tutuşarak okula gelip gitmesiydi"

Hülya Yılmaz, AA muhabirine, sıkıca yaşanak periyodunun arkası sıra kızlarını kucağına aldığını söyledi.

Zeynep ile Ayşe arasındaki farkı 11'inci aydan sonradan anlayabildiklerini aktaran Yılmaz, kızlarına serabral palsi teşhisi konmasının arkası sıra şişman müşterek mücadeleye giriştiklerini tabir etti.

Ayşe'nin yaşamını kolaylaştırmak hesabına savaş etmeye başladıklarını dile getiren Yılmaz, "İlk 6 ayda bu rahatsızlığın geçeceğini düşünmüştüm. Tabii bilmiyordum bu derece olayın ağırbaşlı olduğunu. Sonra insanoğlu adım adım alışıyor. Onun yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince gelişigüzel çeşitli yolu denedik. Ailelerimiz de bizlere baş döndürücü asistan oldular, bozulmamış olsunlar." dedi.

Çocukların bu sene okula başladığını ve Ayşe'nin de başka kızları kabilinden tahsilden arka kalmaması düşüncesince savaş verdiklerini özetleyen Hülya Yılmaz, "Ağlayarak geldik okula. Tabii ki hayalim ikisinin ele ele tutuşarak okula gelip gitmesiydi lakin baht olmadı lakin o da olacak zamanla. Ben Ayşe'ye çaba gelsin, başka evlatları görüp onlara özensin istedim. O nedenden okula getirmeye değişmeyen verdik." niteleyerek konuştu.

"Öğretmenlerimiz baş döndürücü ilgili"

Yorucu müşterek proses yaşadıklarını lakin kızı düşüncesince fedakarlık hazırlamaya bitmeme edeceğini tamlayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her çağ zaman 06.00'da kalkıyorum, çocuklarımın çantalarını hazırlıyorum. İhtiyaçlarını gideriyorum, kahvaltılarını yaptırıyorum, giysilerini giydirip, okula akla yatkın yola çıkıyoruz. Okul müdürümüzün öncülüğünde müşterek iye bizlere tekerli iskemle gerçekleştirme etti. Eşim arabayla okula bırakıyor sonradan Ayşe'yi tekerli sandalyesine bindirip, kızlarımı sınıfına alıyorum. Okul baş döndürücü elleme acemi bina, tekerli sandalyesi düşüncesince rampa var, hususi lavabolar var. Öğretmenlerimiz baş döndürücü ilgili, öğrenciler beklediğim kabilinden değildi. Çünkü çekincelerim vardı lakin anca olmadı bütünü Ayşe'yi baş döndürücü seviyor. Ayşe burada on paralık yabancılık çekmedi."

"Vazgeçmeyeceğim"

Derslerde de Ayşe'yi bekâr bırakmadığını aktaran Yılmaz, şu şekilde bitmeme etti:

"Ayşe'nin indinde duruyorum zira kalemi birlik tutamıyor, tür terviç kabiliyetini kazanana derece ona dayanak olmaya çalışacağım. Teneffüslerde bahçede onu gezdiriyorum yanımızda daim öğrenciler oluyor. Sandalyesinden indirip yürütüyorum, arkadaşları onu alkışlamaya başlıyorlar. Kızım da hakeza olunca bahtiyar oluyor. O nedenden Ayşe'nin gayrete gelip hâlâ elleme olacağına inanıyorum. Okuldan sonradan hikmet tedaviye gidiyoruz orada da 1 zaman patron eve dönüyoruz. Evde evvel ilkin karınlarını doyuruyorum, sonradan onlar dinlenirken ego kemirmek yapıyorum. Her çağ hakeza bitmeme ediyor. Yorucu ilerleyiş lakin müşterek gayem var. Ayşe'min, Zeynep'im kabilinden koşup oynaması. Buna iktiran etmek düşüncesince vazgeçmeyeceğim."

Okul müdürü Meltem Yeşim Akar, Hülya Yüksel'in fedakarlığıyla her insana benzer bulunduğunu tabir ederek, ekol idaresi olarak, Yılmaz ailesine dayanak olmaya çalıştıklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler