USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık'

Galatasaray'a deplasmanda 2-1 aşınmış bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş maçın peşi sıra takımın fiziki namına düştüğünü söyleyerek, “Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: 'Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık'
06-11-2022 04:53

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenik bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Güneş, “Kritik ve ehemmiyetli birlikte maçtı. Her 2 kol düşüncesince de. Biz kaybettik, rakibimiz kazandı. Zaman devir geriye çekilince rakip avantajlı oldu. İkinci yarıya henüz güzel başlamamıza karşın golden sonradan dağıldık. Oyuncu değişikliklerinin boş ve vakitsiz olması da bizi etkiledi. 2 bekin de sakatlanası, akıbet kısımda adım şansımızı azalttı. Fizik ve taktik şekilde eksiklerimiz vardı. Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık. Son kısımda rakip gelişememiş çekildi ama buna karşın henüz bilinçli oynamamız gerekiyordu, oyuncularımız hikmet şekilde düştü. Kaybedilen 3 puan. Takımın umumi aktör yapısına bakarsak henüz umutluyum. Bugün aldatmaca şekilde negatif şeyler söylüyorum ama takımın henüz güzel oynayıp maçlar kazanacağını, bu kısmı aşacağını düşünüyorum. Rakibe gönül rahatlığı ütülmek dezavantaj sağlar, bugün düzeltmek isterdik” dedi.

“Top yüzüme ansızın biçimde geldi ama şu anda başağrısı yok”

Oyuncu değişimleri dair adım yapamadıklarını kail Güneş, “Oyun başlangıcında baş döndürücü tempolu oynarsınız, sonradan düşersiniz ve adım yaparsınız. Ama umumi şekilde azalma mevcut ise sıkıntı. Gedson topla baş döndürücü oynadı ama o da sonradan düştü. Rakip öndeyken bölgesinden çıkarmamız gerekirdi ama çıkardık. Bu baskıyı meydana getirecek kuvvet gerekirdi. Fiziksel eksikliği onama ediyorum ama birlikte de küf ika yüzdemizin henüz birlikte tomar olması lazım. Topu rakibe verirseniz arkası sıra koşarsınız. Bazen 50 m. geriye neşet kılmak mecburiyetinde kaldık. Biz savunmada kaldığımızda rakip bunu avantajlı kullandı. Hava topunda da az kaldık” dedi. Maçın önce yarısında yüzüne mevrut ferde üzerine mütekellim Güneş, “Yüzüme ferde geldi ama birlikte başağrısı yok. O pozisyonda zerrin kartlık birlikte konum bulunduğunu anlatmak istemiştim. Söylememek geçişsiz normalde. O anda birlikte sadme ha ve az buçuk dert oluştu fakat şu anda birlikte mihnet yok. Topu görmedim, ansızın oldu, önce ilkin sersemledim biraz” ifadelerini kullandı.

“Eldeki oyuncuların randımanını bırakmak istiyoruz”

Rosier ve Umut Meraş'ın gelişememiş adalelerinde dava bulunduğunu kail Güneş, “Bu maçta 90 dakika çıkaramıyorsa apayrı birlikte mihnet var. Saha zarfında 90 dakika dayanamıyorsa dava var. Genel ve ferdî dava var. Kenarda artan ve oynayan oyuncular fiziki şekilde eksikse umumi dava demektir. Önümüzde Serik ve Antalya maçları var. Şartlar ne olursa olsun kazanmalıyız. Bu maçı da kazanabilseydik maneviyat kuvvetiyle tamamlayabilirdik. Takımda ilenç da var. Golden sonradan düştük. İkinci yarıda rahattık ve kendini bilici birlikte kol vardı ama peşi sıra gol geldi. Skoru himaye namına savunmada duruyorlardı ama değme çıktığında geliyorsa başağrısı vardır. Önde sansasyonel oyuncularımız var, bizim henüz sansasyonel olmamız gerekiyordu” dedi. Eldeki oyuncuların randımanını bırakmak istediklerinin altını çizen Güneş, “Bugün az buçuk henüz güzel oynasaydık, puanla ayrılabilirdik, kazanabilirdik de. Oyuncularımızın sakatlıkları var. Bireysel şekilde da başağrısı var. Tayfur ve Rosier'in henüz esbak fiziki durumuyla bugünkü birlikte değil. Daha sonradan adım yapacaktık, sakıt oyuncuların namına adım yapamadık. Bütün bunlara baktığımızda esas probleminin savunmada bulunduğunu düşünüyorum. Oyunu rahatlatan savunmadır. Geçen maçta ve bu maçta bunları gördük. Kademede durmayıp, DOĞRU markaja geçemezsen, rakip de bunu kullanır” niteleyerek konuştu.

“Atiba ve Dele Alli'yi sahaya sürebilirdik ama planlarımız bozuldu”

Savunma dair eldeki oyuncularla cereyan edeceklerini kail Şenol Güneş, “Welinton, Montero, Saiss, Emrecan'a bakıp oynayabilirsek oynayacağız. Eldeki aktörleri değerlendirerek taşıyacağız, aktarma devri ulaştığında ise eldekiler uzlaşma sağlayamıyorsa, ona layıkıyla bakacağız. 2 maç üstünden konuşup butlan kılmak istemiyoruz. Oyuncu kalitesine inanıyoruz ama oyunda adilik bulunduğunu söylüyoruz. Takım kaybettiğinde azalma oluyor. Bu maçı alsaydık ihtimal oyuncuların güvenleri artacaktır. Kazanmak başka, ütülmek apayrı duygudur. Fiziksel açıdan teessürat var, ferde kayıplarında başağrısı var. İkili mücadelede toplar kazandık ama anca noktalarda kaybettik ki. Bir de bizim sahaya mevrut aktörleri kimesne karşılamıyor. Bunlar da konum oluşturdu. Bunların bütünü hata. Atiba antrenmanda henüz iyiydi. Orta sahada yorulan oyuncunun namına girebilirdi, Dele Alli girebilirdi ama kullanamadık. Cenk yoruldu, Gedson yoruldu, ikisi de gayretliydi. Ama bozulmamış beke, sol beke aktör tahvil hakkı kullanınca gidişat değişiyor. Biz ne olursa olsun savunmada kalmamalıyız. Savunmada artan aktör gitmiyor. Yorgun olabilir, ama geride kala da değerli olman gerekir, o da yok. Sıkıntılar burada. Fiziksel azalma vardı ve hücuma el edebilecek Dele Alli vardı. O da fiziki şekilde birlik amade değil. Cenk baş döndürücü zorladı kendisini. Muleka girdikten sonradan konuma girdi. Redmond oyuna girince sabık pik layıkıyla ayırt oluşturamadı. Defans ve ölçülü sahaya Atiba değişikliği yapılabilirdi, Dele Alli girebilirdi” niteleyerek bitmeme etti.

“Şu anda en iri başağrısı savunmada”

Fiziksel azalma olunca hataların bulunduğunu da kail Şenol Güneş, “Josef güzel düşünce ve gayretiyle bunu taşımaya çalıştı. Ama Rosier bunu yapamadı. Hem oyunda güzel değil, bununla beraber farklılık yapınca bedeli ağırbaşlı oluyor. Josef bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Her aktör baş döndürücü önemli” dedi. Son şekilde aktarma mevzusuyla ilgilendiren suali cevaplayan görmüş geçirmiş uygulayım adam, “Şu anda eldeki oyuncularla oynayacağız, transfere henüz var. Şu anda en iri sıkıntı, bozulmamış ve sol stoperlerde. Orada birlikte adım yapmamız lazım. Orta ortalık ve hücumdan henüz ehemmiyetli noktalar var. Eldeki oyuncularla istediklerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Antalya ve Serik maçlarında kol zorlanabilir, umumi birlikte zorlanma mevcut çünkü. Bugün henüz pörsümemiş olsaydık, rakibin henüz az gelmesini sağlardık. Burada eksiğimiz vardı. Bu da emek harcamayı müstelzim birlikte konu. Bunları çalıştıracağız. Takım oturacak, aktör verimini alırsak dava yok, alamazsak değiştireceğiz. Savunmada zaaflarımız henüz fazla” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler