USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin gailesiz başvurdu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki uygulayım bilimi yarışmalarına gelişigüzel gözyaşı grubundan 600 bin gailesiz kardeşimiz başvurdu." dedi.

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin gailesiz başvurdu
30-08-2022 17:05
Samsun

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda planlı TEKNOFEST KARADENİZ'in açılışında icra ettiği konuşmada, dakika ehemmiyetli nezdinde zamanı günün yaşandığına ayraç etti.

TEKNOFEST KARADENİZ başladı

Büyük Zafer'in 100. yılı bulunduğunu tamlayan Bayraktar, "100 sene ilkin mükemmel da dakika obstrüksiyon ve esaret altında yaşam sürmeyi ikrar etmeyen eren Türk milleti, Samsun'da yanan istiklal ateşinin ardı sıra koşarak yurdumuzu düşmanlardan kurtardı. Bu mücadeleye önderlik fail özellikle Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarını, el düşüncesince canını ortaya koyan milletimizin gelişigüzel nezdinde ferdini, bu okazyon ile ebediyete ölüm etmiş hepsi martir ve gazilerimizi nezdinde kere elan yağmur ve gönül borcuyla yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 100. yılı hümayun olsun." diyerek konuştu.

"Rahmetli babam Özdemir Bayraktar ve ekibimizle tek sorunda vazgeçmedik"

İlk domestik İHA denemelerinden gır fail Bayraktar, karşılaştıkları hepsi zorluklara karşın vazgeçmediklerini vurguladı.

Bayraktar, 2005 yılında, Türkiye'nin evvel ulusal İHA'sı olacak Bayraktar Mini İHA'nın evvel prototipini imar etmek düşüncesince önemsiz nezdinde ekiple aylarca çalıştıklarını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Uçuş denemelerimizde siz değerli ziyaretçilerimizin de yaşamış bulunduğu derece yazılımdan donanımına, mekanikten airodinamiğine denli ayrışık mütenevvi problemlerle boğuştuk. Program kapsamında tanıtım gösterisi uçuşuna hazırlamış olduğumuz dü uçağımız vardı. Onlardan nezdinde tanesi devletin resmi heyetleriyle yapılacak demoya mükemmel 12 zaman kaldığında imtihan uçuşunda ilçe geçirerek kırıldı. Rahmetli babam Özdemir Bayraktar ve ekibimizle tek sorunda vazgeçmedik, pes etmedik. Zira en güç anda fark uğraş edersek, yürümeye bitmeme edersek, çalışmaktan vazgeçmezsek Cenab-ı Mevla'nın iane edeceğine inanmıştık."

Ankara'daki uçuşta, Bayraktar Mini İHA'nın doyurmak olduğunu, o an bu işin önünün ne denli bariz bulunduğunu hissettiğini anlatım fail Bayraktar, domestik ulusal hızla gelişen teknolojinin önemine dikkati çekti.

"Kendimizi koruyacak gücümüz eğer olmazsa bizi bu coğrafyada şen bırakırlar mı?"

Gücü elinde bulunduran devletlerin elan eneze haldeki ulusları tek doğruluk ve hususiyet gözetmeden ezdiğine ayraç fail Bayraktar, bunun Filistin'de, Karabağ'da, Afganistan'da, Irak'ta, Ukrayna'da görüldüğünü belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Kendimizi koruyacak gücümüz, kuvvetimiz eğer olmazsa bizi bu coğrafyada şen bırakırlar mı, hayat hakkı tanırlar mı? Kovid-19 salgınıyla evlere hapsolduğumuz devri hatırlayın. Bütün evren içerisine kapandı. Tek işveli eskimiş medeniyetin flaş devletleri birbirlerinin teneffüs cihazlarına, ayrıca maskelerine bile el koydu. 'Benden sonrası' tufan dedi. Ülkemiz ise medeniyetimizin değerlerinden almış bulunduğu ilhamla hem teneffüs cihazını geliştirdi bununla beraber bu cihazları olanağı sıfır devletlere göndererek mazlum coğrafyalara dem oldu. 100 sene ilkin de el doğrudan giderken bağımsızlık, ırak dağların peşinde nezdinde hayale dönmüşken, öz yurdunda antika olmaya, öz vatanından ayaktakımı olmaya hakkında çıkan bu milletin kadını, beyi ayrıca evlatları fark cepheye koşarak vatanı savundu. Samsun'da başlamış bulunan Milli Mücadele dalavere dalavere vatanın gelişigüzel köşesine ulaştı. Tam da ayrımsız ruhla bu vatanı elan yaşanılır nezdinde toprak durumuna getirmek, egemenliğimizi pekiştirmek bizlerin elinde. Hayattaki düsturumuz yalnızca vatanımızı değil, hem inancımızın bununla beraber kadim medeniyetimizin bizlere öğrettiği derece dünyayı adaletin, hürriyetin ve merhametin buyruk sürdüğü nezdinde toprak durumuna getirmektir."

"TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin gailesiz başvurdu"

Geçen sene merhum bulunan babası Özdemir Bayraktar, ulusal İHA'ları yaparken, "Birilerinin gayrimenkul dışına yayımcı olma zorunluluğu milletimize bulunan sorumluluğumuzun önüne geçemez" nasihatı verdiğini tamlayan Bayraktar, "Tam da bu yüzden erdemli uygulayım bilimi imar etmek her insanın milletimize hakkında iri sorumluluğu. Bu sebeple durmayacağız, yılmayacağız, pes etmeden yürüyeceğiz. Sizler yürüdükçe çağ doğacak, şems açacak, ilkbahar gelecek. Ekip arkadaşlarımızla TEKNOFEST düşüncesince çalışmalara önceden mükemmel istiklal düşüncesince nezdinde seferberliği, zihinlerde gerçekleşecek nezdinde devrimi görüntü etmiştik. Bundan yalnızca 5 sene ilkin Türkiye'de, merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu nezdinde organizasyona Türk gençleri atak akış yüzbinlerce müracaat meydana getirecek deseydik, herhalde en bol tabirle alaya alınırdık. Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki uygulayım bilimi yarışmalarına gelişigüzel gözyaşı grubundan 600 bin gailesiz kardeşimiz başvurdu." ifadesini kullandı.

Selçuk Bayraktar, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"600 binden nezdinde tomar genç. Hayatın gelişigüzel dalında mükemmel serbest nezdinde el hedefiyle, milletimize ve insanlığa görev edecek teknolojiler imar etmek düşüncesince aha zihinlerde başlamış bulunan inkılap budur. Öğrenilmiş çaresizliğe yıkmacı taassuba ayaklanma budur. Ancak, bu kadarı da yetmez. Gün elan nezdinde tomar uğraş ika günüdür. 2023'te, 2024'te, 2053'te ve ayrıca 2071'de TEKNOFEST'leri hazırlamaya bitmeme etmeliyiz. 600 binleri aşan yarışçı sayımız, milyonları geçmeli. Bu yarışmalarda yeşermeye başlamış bulunan fidanlar büyümeli, asıl salıp ürün vermeli. 2005'teki hissiyatımın nezdinde benzerini, T3 Vakfı ekibimizle TEKNOFEST düşüncesince evvel sene yola çıktığımızda yaşadık. 2018'de yapı yeri halindeki İstanbul Havalimanı'nda planlı nezdinde manken tayyare yarışmasına hakem heyeti adına katılmıştık. Aynı sürede orada, ' Böylesine nezdinde festival, dünyada aynısı benzer sıfır nezdinde uygulayım bilimi festivali acep düzenleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtlamak içindi bu ziyaretimiz. Orada mevcut Savunma Sanayi Başkanımız gine aramızda ve dakika paydaşlarımız bulunan bazısı kurumlarımızın yöneticilerine TEKNOFEST fikrini evvel anlattığımızda baş döndürücü heyecanlandılar. Ekip adına çabucak 4 koldan çalışmaya başladık. Bugün siz değerli ziyaretçilerimizin de yaşamış bulunduğu derece baş döndürücü iri stres, derin emek, uykusuz geceler. Daha da önemlisi dimağımızda daima şu istifham vardı. 'Acaba, milletimiz TEKNOFEST'e hazzetme gösterecek mi?' Şükürler olsun. Adeta nezdinde yanardağ patlaması derece insanlarımız atak akış TEKNOFEST'e geldi. O anı ve hissiyatını on paralık unutamam, on paralık unutamadım. Allah'a şükürler olsun. Yine nezdinde TEKNOFEST açılışında sizlerle birlikteyiz."

"Bu hümayun maksata revan yolda ütülmek yok"

Bilimde, kültürde, sanatta, teknolojide, inovasyon ve teceddüt getiremeyenlerin menzile varmasının katiyen beklenir olmadığının altını çizen Bayraktar, eskiden ve dakika bulunduğu derece gelecekte de yürüdükleri alternatifleri yalan, bühtan ve düzen taşlarıyla durdurmak düşüncesince çalışanların olacağını dile getirdi.

Bu insanlara hakkında baş başa uğraş edeceklerini vurgulayan Bakyraktar, şunları kaydetti:

"Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, ulusal teknolojileri engel olmak düşüncesince idam sehpası kurmaya çalışanlar, kılıç yolumuzda dimdik uğraş ettikçe ve yolumuzdan dönmedikçe katiyen kazanmayacaklar. Durmadan, yılmadan, katiyen pes etmeden mükemmel serbest ve gönençli nezdinde Türkiye düşüncesince azim ve gayretle yürüyeceğiz. Biz yürüdükçe iyi vatanımıza, karındaş Azerbaycan'a ve mazlumların yaşamış bulunduğu hepsi coğrafyalara güneş, en yunak en aydın haliyle doğacak. Asla yeise kapılmayın. Bu hümayun maksata revan yolda ütülmek yok. Biliyorum ki şems yüzlü evlatların aydınlığı, balçıkla sıvanamaz. İşte umut, aha hedef, aha istikamet, hepsi insanlığın onur, geçim ve sulh zarfında yaşamış bulunduğu nezdinde 'Kızılelma'"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler