USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar: 'Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart'

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliğinde yapılacak bulunan TEKNOFEST'in lansman toplantısında mütekellim Selçuk Bayraktar, “Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart” dedi.

Selçuk Bayraktar: 'Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart'
07-02-2022 12:14

Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e beşinci senesinde 26-29 Mayıs 2022 tarihleri ortada Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliği yapacağı TEKNOFEST'in lansman toplantısı gerçekleştirildi. Bugün meydana gelen lansman toplantısına, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, martir aileleri ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

“Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart”

Tanıtım toplantısında mütekellim Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in kalbinde geleceğin trendlerini içeren uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğunu belirterek,“Teknofest, ayrımsız sürede hesabına milli uygulayım bilimi dediğimiz bir hareket. Her bölgede yurtdışına basıcı olmaya direngen geçlerimizin dünyaya kılıç de buradayız söylediği en şişman platform. TEKNOFEST seferberliği, milletimizce öylesine uyanıklık ve haz görmüş oldu ki, ikinci senesinde 1 milyon 720 bin ferdin katılımıyla dünyanın en şişman havacılık, gök ve uygulayım bilimi festivali oldu. TEKNOFEST'i bu yıl, Eylül ayında Samsun merkezli edinmek neredeyse Karadeniz'de düzenleyeceğiz. Buradan yetişme olanağı bulunan topu topu Azerbaycanlı kardeşlerimi TEKNOFEST Karadeniz'e çağırma ediyorum.

TEKNOFEST güneş geçtikçe büyüdü, büyümeye bitmeme ediyor. Yurtdışından da ağır ortaklaşa iş teklifleri alıyor. Yurtdışında bir TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu evvel olarak, nasip donanması yaptığımız, dirilik kardeşlerimizin topraklarında gerçekleştirmek istedik. Bu nedenle Türkiye dışındaki evvel TEKNOFEST'i Azerbaycan'da yapıyoruz. Unutmayalım ki bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart. Bunun en güzel örneğini milli ibdai şekilde geliştirdiğimiz Bayraktar SİHA'larımız, Türkiye'nin terörle savaş harekâtında ve kanayan yaramız Karabağ'da gördük. Allaha şükür olsun ki o çıban zaferi mimarlık şehitlerimiz ve gazilerimiz yardımıyla kapandı. Karabağ işgalden azad oldu. Karabağlı canlar konutlarını dönmeye başladı. Tam da bu nedenle efdal teknolojiyi gerçeklenmiş suretle, hiç kimseye basıcı yapılmaksızın milletimizin geliştirmesi gerekiyor” dedi.

“Omuz omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz”

Azerbaycan ve Türk halkının Bakü'de bir tane ulus şekilde taraf yana gene bu arada bulunduğunu vurgulayan Bayraktar,“İstanbul'da semaya, yabancılar açılarak edilen duaya Bakü'de amin denilir. Dünyada bariz açıklık en şişman uygulayım bilimi konkur platformu şekilde 200 bin mektepli ve 39 ayrımlı yarışmayla TEKNOFEST dolayısıyla bitmeme ediyor ve bu yarışmalardan gelişen çoluk çocuk girişimlerini kuruyorlar, dünyayı açıklıyorlar, ehemmiyetli firmalarda ve ülkemizin eleştiri ve izlemsel planlarında arazi alıyorlar. TEKNOFEST Azerbaycan'da evvel senesinde dolayısıyla 10 konkur ile başlıyor. Tüm uygulayım bilimi meraklılarını ellerini acele yakalayıp 17 Şubat'a denli bu yarışmalara müracaat hazırlamaya çağırıyorum. Bu yarışmaları düzenlemekteki maksadımız hem milletimizin hem de şişman adamlık ailesinin hayat ve zenginlik içerisinde yaşayacağı bir doğacak nesir etmek.

Takımlarınızı kurup, yarışmalara iştirak göstermeniz geleceği şimdiden alıştırmak düşüncesince ehemmiyetli bir zorunluluktur. Gelin geleceğin çelimli Azerbaycan'ının oluşmasında sizlerde arazi alın. Azerbaycan'daki paylaşımlarımızla baş başa bu kuracağımız dene yap bilgelik merkezlerinde robotikten kodlamaya, bileşimli zekadan siber güvenliğe, geleceğin uygulayım bilimi kanallarına inşallah gailesiz kardeşlerimiz, yetişecek ve hazırlanacaklar. Yüzyıllar öncesinden başlayan, Kafkas İslam Ordusundan Karabağ Savaşı'na denli uzanan kuma tarihimiz gösterdi ki birbirimizden ayrı düştüğümüzde, ırak kaldığımızda herhangi bir daim kaybettik. Bu nedenle bundan böyle herhangi bir daim bir arada şişman hedefler düşüncesince el birliğiyle, çiğin omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz. Birlikteliklerimiz ülkelerimizin mürebbeh geleceği ve kusursuz istiklal mücadelesine de en şişman dayanak noktası olacaktır. mühim bulunan güçlükler karşısında pes etmeden, yılmadan mücadeleye bitmeme etmek. Bunun düşüncesince çelimli bir inanç, ilmiahlak bilimi ve ahlaktan katiyen ayrılmadan sonuna denli mücadeleyi sürdürmeliyiz.

Azerbaycan'ın millî istiklal harekatının öncülerinden Mehmet Emin Resulzade'nin söylediği gibi; bir kez yükselen bayrak, bir henüz yere inmez. Gün, bayraklarımızı henüz da yükseğe çekip sonsuza denli itimat içre davranacağı gündür. Sözlerime akıbet verirken, Bakü'den Şuşa'ya dirilik Azerbaycan'ın herhangi bir köşesine selamlarımı iletiyorum. Bu vesileyle kardeşliğimizin pekişmesinde şişman gösteriş oynayacak bu organizasyonu koruma fail cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Cumhurbaşkanı esin Aliyev ilkin edinmek neredeyse bize dayanak noktası sağlayan topu topu büyüklenme ve paydaşlarımıza kalben teşekkürname ederiz. TEKNOFEST Azerbaycan milletimize ve uzandığı topu topu coğrafyalara şimdiden mebzul kademli olsun” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST, Azerbaycan gençliğinin ilime, teknolojiye, inavasyona bulunan merakını tasarruf etmek düşüncesince şişman yardım sağlayacaktır”

TEKNOFEST'im evvel kez Türkiye sınırlarının haricinde Azerbaycan'da düzenlenmesinin, Azerbaycan'la Türkiye arasındaki beraberlik örneğinin işareti bulunduğunu tamlayan Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev,“Bu bizim düşüncesince şişman bir onur ve şişman bir sorumluluktur. Ülkemizin ekonomi, toplumsal hayatındaki uygulayım bilimi hastalıkların çözülmesi bakımında TEKNOFEST kabilinden teşebbüsler şişman ciddiyete sahiptir. 44 güneş devam eden Vatan Savaşı'nın kahramanına dönük Bayraktar, kişilerin teknolojiye, ilime, tahsile bulunan talebin en şişman örneğidir” diyerek, TEKNOFEST Azerbaycan gençliğinin ilime, teknolojiye, inavasyona bulunan merakını tasarruf etmek düşüncesince şişman yardım sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler