USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki yıldırı saldırısında martir sakıt Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın baş başa görev icra ettiği ve ayrımsız saldırıda vurulan mayın kontrol köpeği "Atmaca", şehidin Kahramanmaraş'taki ailesiyle dünkü hayatına alıştı.

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor
20-10-2021 13:55
Kahramanmaraş

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki ortak üsse yıldırı örgütü mensuplarınca planlı saldırıda martir sakıt Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın baş başa görev icra ettiği ve ayrımsız saldırıda vurulan mayın kontrol köpeği "Atmaca", şehidin Kahramanmaraş'taki ailesiyle dünkü ortak sahn sürüyor.

Tedavisinin arkası esna sağlığına munsap ve teşkilattan zorun edilen algılayıcı kapik Atmaca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) izniyle kestirmece 3 ay ilkin martir Akdal'ın ailesine doğrulama edildi.

Oğullarının emanetiyle ortak nebze olsun avunan bulan martir babası Feramuz Akdal ile anası Remziye Akdal'ın yanı esna kardeşleri Cihat, Sinan ve Arzu Akdal, günlerinin şişman bölümünü Atmaca ile geçiriyor. Atmaca, ailenin şehitlik ziyaretlerine de zevcelik ediyor.

Baba Feramuz Akdal, AA muhabirine, oğlunun martir bulunduğu saldırıda vurulan Atmaca'nın kendilerine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Evlatlarının Atmaca ile 2 sene görev yaptığını tamlayan Akdal, şöyleki konuştu:

"Atmaca, oğlumun şehadeti esnasında yaralanmış ve tedavisinin arkası esna tığ de talepte bulunmuştuk. Sağ olsunlar komutanlarımız onu bizlere verdi. Atmaca bizlere önceki getirildiğinde tığ Atmaca'yı aşırı sevdik. Atmaca da bizi benimsedi. Atmaca'yı evladımın emaneti ve ayrımsız sürede ortak gazi şekilde evimize aldık. Atmaca bizlere ortak çocuk denli oldu. Evladımızın acısını dindirmese de ondan ortak yadigar şekilde tığ Atmaca'ya aşırı alıştık. O da bizlere alıştı. Ailemizin ortak parçası oldu."

Baba Akdal, işten eve geldiği devir önceki ilkin Atmaca ile ilgilendiğini, hırçın şekilde namına küstüğünü anlatım ederek, "Kapıdan girdiğimde namına esenleme verip yanına uğramadan şayet ayrıksı ortak yere yönelmişsem havlayarak beni çağırıyor. Sonra da küsüyor. O bize, tığ de ona aşırı alıştık. Evladımın emanetine, tığ ölene derece bakacağız yahut o ölene derece bizimle. Atmaca, bundan sonradan ailemizin ortak üyesi." diyerek konuştu.

"Sanki üzerimizde şehidimin kokusu vardı"

Anne Remziye Akdal da şehidin emaneti Atmaca'nın kendilerine verilmesiyle ailece aşırı bahtiyar olduklarını aktardı.

Atmaca'nın aileye katılmış bulunduğu günden bu yana daim baş başa devir geçirdiklerini özetleyen Akdal, şunları kaydetti:

"Biz ona aşırı alıştık, kendisi de bizlere hakkında on paralık yabancılık çekmedi. Sanki bizi önceleri biliyor ve tanıyor gibiydi. Sanki üzerimizde şehidimizin kokusu vardı. Biz onu, o da bizi karı bildik. Biz birbirimize aşırı bağlandık. Şimdi tığ onu bırakıp ortak yere bile gidemiyoruz. Günümüzün doğrudan elden rastgele anını onunla paylaşıyoruz.

Gündüzleri bahçeye indiriyor, arada balkondan bakıp sonradan yanına gidiyoruz. Onu orada tasarruf etmek bizlere güç geliyor. Yukarıya alıyoruz sıkılmış bulunduğu devir parklara götürüyorum. Yalnız pikniğe bile değerlendirmek istemiyoruz. Atmaca bulunmayan diyerek nice şeyi silme ediyoruz. İlk geldiği güne göre demincek yakında aşırı bağlandı bize. Sanki senelerdir bizimle bu arada muammer gibi. Tabii ki şehidimin acısını tek obje dindiremez. Rabbim hakeza makul görmüş. Şükür şehitlik makamıyla şereflendi. Ben oğlumla alım çalım duyuyorum. Her devir alım çalım duydum. Bundan sonradan ölünceye derece da alım çalım duyacağım."

Atmaca'yı oğlunun emaneti şekilde benimseme ettiklerini vurgulayan ana Akdal, "Atmaca şehidimizin bizlere emaneti. Ben ölünceye derece Atmaca'ya bakacağım. O benim evladım, tığ ona kapik demiyoruz zaten. Atmaca bizim yavrumuz oldu." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde, 7 Nisan'da yıldırı örgütü PKK/YPG kabilinden tanksavarla hücum düzenlenmiş, Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal ile Uzman Çavuş Gökhan Çakır, martir düşmüştü. Şehit Ahmet Akdal ile 2 sene baş başa görev fail ve ayrımsız saldırıda vurulan Atmaca ise 3 maaş tedavisinin arkası esna TSK kabilinden 18 Temmuz'da aileye doğrulama edilmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler