USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Savaşa kampta yakalanan Ukraynalı oyuncular: 'Ülkemize gerekirse yürüyerek gideceğiz'

Rusya'nın, Ukrayna'ya askeri müdahalesini kamp düşüncesince geldikleri günün sabahı Antalya'da öğrenen Ukrayna 2. Lig ayak topu takımlarından Epicenter, şehirde muhat kaldı. Hava sektörünün kapanması dolayısıyla ülkelerine gidemeyen futbolcular, savaşın uzaması yerinde piy

Savaşa kampta yakalanan Ukraynalı oyuncular: 'Ülkemize gerekirse yürüyerek gideceğiz'
26-02-2022 15:05
Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi 3. gününde bitmeme ediyor. Bu gestalt gezim kenti Antalya'ya dinlence ve kamp düşüncesince doğacak bulunan Ukraynalı misafirleri de menfi etkiledi. Rezervasyon karşılayıcı Ukraynalılar, Antalya'ya gelemezken, kimi spor takımları ise askeri müdahalenin başladığını kente geldiklerinde öğrendi. Antalya'da şu an kampta 20'ye benzeyen Ukraynalı ayak topu ekibi yer alıyor.

Ukrayna 2. Lig ekiplerinden Epicenter de kamp düşüncesince Antalya'yı seçti. 3 çağ geçmiş Ukrayna'dan cereyan fail kafilenin uçağı havadayken, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi başladı. Havalimanına iner inmez telefonlarını açan futbolcular, aldıkları onlarca ileti ve kontrol kararında savaşın başladığını öğrendi. Kafile arka fark etmek istese de iklim sektörünün bağlı olması dolayısıyla doyurmak olamadı. Büyük ortak korkma ve fikir canlı takım, çetince da olsa kamp yapacakları otele geçti. Moralsiz biçimde idman hazırlamaya etkin futbolcular, savaşın uzaması biçiminde ortak biçimde ülkelerine gitmenin çabası zarfında olduklarını, gerekirse piyade yerine yola düşeceklerini belirtti.

Melnik: "Savaşın başladığını öğrendik"

Ülkelerinden ayrılırken gelişigüzel şeyin rahat bulunduğunu dile getiren Yardımcı çalıştırıcı Roman Melnik, "Öyle ortak kılükal mevcut gibiydi lakin buna inanmıyorduk. Türkiye'ye geldiğimizde telefonlarımızı açtığımızda ortak derinti ileti aldık. Akrabalarımızı arka aradık hemen, savaşın başladığını öğrendik. Çok tedirginiz, ailemiz, akrabalarımız orada. Geri kıymetlendirmek istedik lakin bilinen iklim alanı kapalı. Buradayız, moralsiz biçimde çalışıyoruz" dedi.

"Yaya olsa gine gideceğiz"

Yakınları ile bağlantı biçiminde olmaya çalıştıklarını tabir fail Melnik, "Ülkenin gelişigüzel durumunda harp var. Saldırılar gelişigüzel yerde bitmeme ediyor. Üzücü duyum alıyoruz, temelli telefondayız. Çok biçimsiz ortak gestalt var, tedirginiz ve telaşlı biçimde bekliyoruz. Her ayrışık eve gitmeye çalışacağız. Evde eşim, dü çocuğum ve babam var. Eğer harp uzarsa piyade da olsa gine gideceğiz" diyerek konuştu.

Chernobay: "Ölsek de kalsak da ailemizin beraberinde peyda etmek istiyoruz"

Serhiy Chernobay ise yola çıkarken morallerinin baş döndürücü efdal bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye'yi baş döndürücü seviyoruz, dobra idman yapacaktık. Fakat buraya geldiğimiz çağ dünyamız başımıza yıkıldı. Çalışmak istemiyoruz. Moralimizi sıfır. Ailemizin yanına kıymetlendirmek istiyoruz. Ölsek de kalsak da bu arada peyda etmek istiyoruz. Ama maatteessüf anca ortak imkanımız yok. Ailemiz düşüncesince baş döndürücü korkuyoruz. Bir an geçmiş bombardımanların bitmesini istiyoruz” gibi konuştu.

Kravchenko: "Ufacık gitme şansımız olsa koşarak gideriz"

İki önemsiz çocuğunun şu an ailesiyle sığınakta bulunduğunu dile getiren Vladislav Kravchenko, “İletişim kurmaya çalışıyorum sürekli. İki gündür sığınaktan çıkmadılar. Ailemin bulunduğu yerde bombardımanlar var, sesler duyuluyor. Orada ahval kötü. Moralimiz baş döndürücü kötü. Antrenman fark gözümüzde yok. Ufacık ortak gitme şansımız olsa emin olun doğrudan koşarak giderdik. Ailemizin beraberinde peyda etmek istiyoruz. Ailemin beraberinde olmak, onları destek peyda etmek isteriz. Ama anca ortak şansımız yok. Sadece harp olmamasını, barışı istiyoruz. Savaştan yana değiliz. Burada başka takımlarda arkadaşlarımız var. Hepsi arka kıymetlendirmek istiyor, ortak sefer arayışındayız” cümlelerine yer verdi.

İsa Akar-Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler