USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Savaş yorgunu şehirde hız mağduru çıkmaz hayvanlarına ana şefkatiyle bakıyor

Irak’ın başkenti Bağdat’ta canlı Um Abbudi anlı şanlı kadın, zat olanaklarıyla kiraladığı arsayı koyu sertlik ve ihmale uğrayan çıkmaz kedisi ile köpekler düşüncesince bakım evine çevirdi.

Savaş yorgunu şehirde hız mağduru çıkmaz hayvanlarına ana şefkatiyle bakıyor
01-12-2021 12:01
Bağdat

Um Abbudi, Bağdat’ın batısında öz olanaklarıyla kiraladığı 500 metrekarelik arsada şiddete verilen kalmış şekilde vücudunun ayrışık bölgeleri çıban üzüntülü süresince küsurat 14 çıkmaz köpeği ve 70'in üstünde kediye bakıyor.

Iraklı kadının şefkatlilik kırcı davranışı, çıkmaz hayvanlarının dip namına şiddete verilen kalmış olduğu ve bunun düşüncesince tek caydırıcı ancak de bulunmadığı ülkede eşine eşsiz rastlanan müşterek gidiş namına özen çekiyor.

AA muhabirine mütekellim Um Abbudi, hayvanlara bulunan şefkatinin önemsiz yaşlardan geldiğini anlatarak, "Çocuk yaştan buyana kedilere dirlik ilgim vardı ve pisik beslemeyi severdim. O vakitler ülke dışından pisik ve kapik ithalatı bulunmadığı düşüncesince her daim yerli pisik ve köpeklerim vardı. O dönemler başkaca hayvanlara müteveccih hız yoktu ve onlar düşüncesince düz hâlâ güvenliydi." dedi.

"Sokakta hastalanmış ve ya şiddete verilen eksik hayvan gördüğümde elden alıp buraya getiriyorum ve bakımına başlıyorum." diyen Um Abbudi, Bağdat'taki veterinerlerin iri bölümünün bahis konusu hayvanların tedavisi dair kendisiyle el birliği bünyesinde bulunduğunu söyledi.

14 köpek, 70'in üstünde kedisi var

Aynı sürede mevki memuru bulunan Um Abbudi, şu an tahsis etmiş olduğu bakım evinde 14 kapik ve 70'in üstünde kedisi bulunduğunu tabir ağabey ederek, şunları kaydetti:

"Bazı hayvan bilimi dip şiddete verilen kalmış olduğu düşüncesince tedavisi elden yapılamıyor. Bunlar düşüncesince iri müşterek meydan gerekliydi, o nedenden kâffesi güçlükler ve mahalle baskısına karşın burayı hayvan bilimi düşüncesince oluşturdum. Ayrıca hayvanseverler de evlerinde müşterek ayağı kopmuş yahut dertli hayvan yeğleme etmiyor. O nedenden hayvanları hasretmek istesem de tedavilerini tamamlamam gerekiyor. Tedavisi sonlanmış hayvanların fotoğraflarını içtimai medyada paylaştığımda bazısı insanlardan isteklendirme edici yorumlar alıyorum. Allah'ın yarattığı hayvanlara dirlik yaptığımız (bakım) azdır bile."

"Türkiye'de insanoğlu uçar kuşa fark merhametle yaklaşıyorlar"

Irak'ta müşterek kesimin çıkmaz hayvanlarına müteveccih hız uygulamasından sitem fail Um Abbudi, pisik ve köpeklerin taşlı ve silahlı saldırının beraberinde zehirlenmeye verilen kaldığını dile getirdi.

Um Abbudi, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Geçen günlerde annesiyle yoldan sabık müşterek bebek müşterek çıkmaz kedisini su içerken taşla vurdu ve anası çocuğuna bunu bozukluk yaptığını bile sormadı. Bu bir hale aşırı üzüldüm. Böyle ayrıntılar hayvanlara dirlik merhametsizse, büyüyünce ana ve babasına dirlik da acımasız olacak. Türkiye'de insanoğlu uçar kuşa fark merhametle yaklaşıyorlar, orada pisik ve köpekler sokakta şiddetten ırak oldukça engellenmeyen halde dolaşıyor. Biz bozukluk köpeklere dirlik hakeza hız uyguluyoruz? Bana bazısı kimi hayvan bilimi adına kişilere bozukluk bakmadığımı soruyorlar ve eleştiriyorlar. Ben hayvanları seviyorum ve onların şiddete verilen kalmasını istemiyorum."

Bağdatlı Um Abbudi, haftanın 5 haset sayaç 20:00'den geceleyin geç saatlere derece zamanını hayvanların indinde geçiriyor ve hafta sonlarını da bakım ve şefkate eksikli bu pisik ve köpeklere ayırıyor. Um Abbudi, "Arkadaşlarımdan onlarla hariç çıkıp devir geçirmediğim düşüncesince bana küsenler oluyor. Sosyal hayatım tek yok. İş dışındaki zamanımın tamamını burada geçiriyorum." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler