USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Savaş, Kiev Hayvanat Bahçesi'ni de "vurdu"

Rus ordusunun Ukrayna'daki eleştiri altyapılara ve erke tesislerine müteveccih koyu saldırıları bitmeme ederken ülkede yaşanmış olan elektrik kesintileri dolayısıyla hükûmet merkezi Kiev'deki hayvan bilimi bahçesinde hayvanların ısınabilmesi düşüncesince odun sobaları kuruldu

Savaş, Kiev Hayvanat Bahçesi'ni de
21-12-2022 12:07
Kiev

Rusya-Ukrayna mücadelesi bitmeme ederken Rus güçlerinin düzenlemiş olduğu saldırılar dolayısıyla erke altyapısının ağırbaşlı hasar görmüş olduğu Ukrayna'da, gayrı kentler kabilinden Kiev'de de aceleci yahut düzenlenen elektrik kesintileri bitmeme ediyor.

Kent merkezindeki Kiev Hayvanat Bahçesi'nin yöneticileri, kışın antipatik havalarda elektrik kesintisi yaşandığında hayvanların ısınması düşüncesince odun sobaları kurmaya başladı.

Her güneş nice ferdin görüşme etmiş olduğu Kiev Hayvanat Bahçesi'nde kurulan iri odun sobaları ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor.

"Savaş bizi 18. yüzyıla sürükledi"

Kiev Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Kiril Trantin, 1909'de oluşturulan hayvan bilimi bahçesindeki binlerce hayvanın ısınması düşüncesince ürettikleri çözümü AA muhabirine anlattı.

7 senedir yöneticiliğini icra ettiği hayvan bilimi bahçesinin, Ukrayna'daki en iri hayvan bilimi bahçesi bulunduğunu dile getiren Trantin, saldırılar dolayısıyla başkentte başlıca elektrik problemi yaşandığını ve antipatik havalarda hayvanlar düşüncesince hamam yassı oluşturulmasının eleştiri ehemmiyet taşıdığını belirtti.

Elektrik kesintilerinin etraflıca sürmesi yerinde teshin sistemlerinde de hastalıkların yaşandığını tabir fail Trantin, "Bazı hayvanlar ısınmadan yaşayamaz. Bu nedenden de hayvan bilimi bahçesinin en eleştiri noktalarında hamam ortamın oluşması düşüncesince odun sobaları kurduk." dedi.

Elektrik kesildiğinde elektrik üreteci sebebiyle hayvan bilimi bahçesini aydınlatmaya ve ısıtmaya çalıştıklarını kaydeden Trantin, etraflıca müddet elektrik kesintisi yaşandığında odun sobalarını acıtmak mecburiyetinde kaldıklarını söyledi.

Trantin, şita devrinde hayvanların sağlığı düşüncesince olan koşullarda en akla yatkın çözümün odun sobaları bulunduğunu belirterek "Bu sobalar odunla yakılıyor. Odunu satın alıyoruz. Sıcak ortama en baş döndürücü gerekseme duyan hayvanlar düşüncesince bu baş döndürücü önemli." sanarak konuştu.

Hayvanat bahçesinde 200 türden 4 bine DOĞRU hayvanın bulunduğunu kaydeden Trantin, başkaca çatışmaların yaşandığı savaş alanı hattında olan şehirlerdeki hayvan bilimi bahçelerinde olan hayvanları da örtbas etmek üzere Kiev'e getirdikleri bilgisini paylaştı.

Kurdukları odun sobalarının evren genelinde seneler öncesinde kullanıldığına ayraç fail Trantin, "Benzer sistemler 18. yüzyılda kullanılıyordu. Bu savaş bizi 18. yüzyıla sürükledi." dedi.

Savaş başladığında hayvanlarla bu arada yaşadık

Kiril Trantin, savaşın geçmiş günlerinde Rus ordusu Kiev alanında bulunmuş olduğu zaman, çalışanlarıyla hayvan bilimi bahçesine geldiğini ve hayvanları arkalamak üzere burada haftalarca yaşadıklarını dile getirdi.

Trantin, sözlerini, "50 yabanlık personelimizle geceli gündüzlü burada kalıyorduk. Hayvanlar düşüncesince stokta aşındırmak vardı. İki ayrı grubumuz sonsuz görevdeydi. Bir grup marketlerden insanoğlu düşüncesince aşındırmak getiriyordu, ötekisi ise hayvanlarla ilgileniyordu. Bu biçimde yaşamda kalabildik. Şimdi de şita düşüncesince hazırız." sanarak tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler