USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Samsunlu gezici 'school bus' ile Nepal'e değerlendirmek düşüncesince çağ sayıyor

Samsun'da 30 yaşındaki gezmen Kadir Mert, çocukluk düşsel bulunan "school bus"ı (eski meslek otobüsü) karavana çevirerek Nepal'e görmek düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

Samsunlu gezici 'school bus' ile Nepal'e değerlendirmek düşüncesince çağ sayıyor
31-10-2021 13:04
Samsun

Daha geçmiş Endonezya, Tayland, Singapur, Kamboçya, Nepal, Hindistan kabil devletleri gezen Mert'in gündeş maksadı karavanla baştan Nepal'a gidip müşterek müddet orada yaşamak.

Uzun uğraşlar sonrası manzara etmiş bulunduğu ara bulucu müşterek galeriden satın alıp memleketi Samsun'a getiren Mert, aracını karavana çevirerek düşlerini yapmak düşüncesince çalışmalara başladı.

Mert, AA muhabirine, gittiği devletlerde konaklamanın baş döndürücü değerli olduğunu, elan geçmiş karavan yaşamının olmadığını söyledi.

Hep emektar ekol otobüsünü karavana yöneltme düşsel bulunduğunu tamlayan Mert, "Çocukluk hayalim bulunan 'school bus' aracına müşterek biçimde ulaştım. Beş senedir izleme ediyordum bu aracı. Bütçemi hazırlayıp ara bulucu 260 bin liralık kabil müşterek maliyete alıp karavana çevirmeye başladım. Bu vesait İzmir Valiliğine 1990 senesinde gelip 2013 yılına derece personel taşıyor ve elan sonraları kullanılmıyor. Satın aldığım maliyet derece da gider yaparak otomobilin motosiklet sesine ulaştık." dedi.

Eski ve ecnebi müşterek anahtar bulunduğu düşüncesince zerre sıkıntısının bulunduğunu aktaran Mert, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye'de zerre tedariki sağlayıcı müşterek şirket mevcut. O da müşterek tane bulunduğu düşüncesince tutarları az buçuk fahiş tutuyor. Yaklaşık 25 bin liraya motosiklet parçalarını Samsun'a getirttim ve burada motoru açtıracak müşterek eli uz bulamadım. En sonuç motoru Ankara yahut İstanbul'a mı götürsek niteleyerek düşünürken Çarşamba ilçesinde müşterek eli uz ile tanıştık ve detroit (dizel motosiklet modeli) motorları elan geçmiş de açtığını öğrendik ve sorunsuz biçimde 20 günde motorun montajını gerçekleştirdi."

Aracın işlemleri bittiğinde Nepal düşüncesince yola çıkacağını özetleyen Mert, "Belli müşterek rota namevcut esasta aklımda ancak banko art dönmeyeceğim müşterek rota olacak. Samsun'dan başlayıp o anki pozisyona uyarınca bitmeme edecek. Afgan tarafı şu an az buçuk problemli, Nepal'de yaşadım halleri biliyorum az çok. Rotamdaki defa Nepal'e gitmemde ümit ederim başağrısı yaşatmaz. Aracı 2022 Ocak ayında Nepal'e çıkartmayı planlıyorum." niteleyerek konuştu.

"Uçaktan atlayıp paraşütle karavana gerileyiş etme projelerim var"

Yamaç paraşütü ile karavan hayalini müşterek arada yaşamı sürdürmenin baş döndürücü hararetli olacağını özetleyen Mert, "Paraşütle ait uçaktan atlama eğitimimi bitmeme ettiriyorum. Uçaktan atlayıp paraşütle karavana gerileyiş etme projelerim mevcut ve gerçekleştireceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni sima koronavirüs salgınıyla bu arada kişilerin "yürüyen müşterek ev"le geçinme hayalinin arttığına ayraç fail Mert, şunları dile getirdi:

"Çoğu ad karavan hayatına müşterek hevesle başlıyor. Karavana neşet eylemek talip arkadaşlara geçmiş müşterek incizap karavan ile karavan yaşamının ne olduğuna bakmalarını kaynak ederim yahut karavan kiralayarak deneyim edebilirler zira karavanda berhayat olmak ve bunu manzara eylemek baş döndürücü ayrımlı şeyler. Küçücük müşterek bölgeye yaşamınızı sığdırmanız gerekiyor ve bu yorabilir insanları. Karavan yaşamını körlemeden başlayanların yüzdelik sekseni elhak satıyorlar aldıkları araçları. Öncelikle ne istediklerini bilmeleri gerekiyor. Ben dört başı mamur istediğimi manzara edip, planlayıp adım adım bu bölgeye sığdırmaya çalışıyorum."

Şu anne derece 600 bin liralık kabil müşterek maliyete ulaştığını bildiren Mert, şunları kaydetti:

"Daha da yapılacak şeylerim var, çağ panelleri, teras kabil bilgileri da yaptırmam gerekiyor yola çıkmadan önce. Yazılımcı olduğum düşüncesince başıboş adına müşterek firmada plan yöneticiliği yapıyorum. Aynı sürede yalpı paraşütü de yaptığım düşüncesince gittiğim devletlerde ticari adına uçuculuk yapabiliyorum. Bununla ilgili ustalık sertifikalarım var."

Mert, sağlık olmaksızın karavan yaşamının ağır olacağını vurgulayarak gittiği yerlerde tandem uçuşu (çift yabanlık yalpı paraşütü) yaparak ve edep bilimi bilimi vererek yalpı paraşütünden de mülk kazandığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler