USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Samsun'da besici ve çobanlar depremzedeler düşüncesince bağışta bulundu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra Samsun'un Havza ilçesinde besicilik yapanlarla çobanlar, depremzedeler düşüncesince AFAD yerine hediye yaptı.

Samsun'da besici ve çobanlar depremzedeler düşüncesince bağışta bulundu
11-02-2023 11:07
Samsun

"Asrın felaketi" adına nitelenen depremin peşi sıra Havza ilçesinde küçükbaş efsanevi besicisi Ahmet Kılıç ile çobanlık özne Engin Edis ve Hasan Eski, mahallelerinde besicilik ve çobanlık yapanların katılımıyla depremzedeler düşüncesince yardım emek vermesi başlattı.

Kılıç ve arkadaşları, kampanyaya arkalamak talip besici ve çobanlardan topladıkları 36 koyunu mezbahada kestirerek sattı. Toplanan 86 bin 350 lira, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve AK Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan ile vezneci şubesine gidilerek AFAD'ın yardım namına yatırıldı.

Kılıç, AA muhabirine, besici ve çobanlar ortada yardım kampanyası düzenlediklerini belirterek "İnşallah arkadaşlara kip oluruz. Bizim elimizden mevrut buydu. İnşallah henüz sonraları da hakeza ortak emek vermek yapacağız. Destek bulunan hepsi arkadaşlarımıza teşekkürname ederim." dedi.

Özdemir de Kılıç ve arkadaşlarına teşekkürname ederek "Güzel yüreklerini ve ellerinde olanı ortaya koyarak öğütücü diş baş döndürücü yaptılar. Asrın felaketinde yaraların sarılmasına ulama sundular." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler