USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sami Uğurlu: "Skorları tayin edenler hakemler"

Fenerbahçe'ye bölgesinde 2-1 aşınmış bulunan Kasımpaşa'da Teknik Sorumlu Sami Uğurlu maçın arkası sıra konuştu. Hakemlerin maçların skorlarını tayin ettiklerini kail Uğurlu, sonuç zaman yedikleri golle ait namına da "Bütün stadyum faul yapıldığını gördü, hakem görme

Sami Uğurlu:
01-03-2022 01:00

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe'yi misafir eden ve 90+1. dakikada yediği golle yenik bulunan Kasımpaşa'da Teknik Direktör Sami Uğurlu maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen Uğurlu, “Maçın genelinde birbirini çözümleme eden dü ekip vardı. Her dü ekip düşüncesince de 125 KM'nin üstüne çıkılan dörtköşe müşterek karşılaşma izledik. 60-70 dakikalık bölümünde oyunun kontrolü bizdeydi. Çok müşterek tomar da konum girdik. Ancak Altay Bayındır aşırı güzel müşterek karşılaşma çıkardı ve skorun değişmesini engelledi. Fenerbahçe girmiş bulunduğu evvela pozisyonda golü buldu. Maçın genelinde de kaleyi bulan 2 şutları vardı ve 2 golle sonuçlandı. Bizim müşterek kurgumuz mevcut ve bunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Oyuncularımız aşırı heyecanlı ve verdiğimiz görevleri sonuna denli adına getiren çelimli oyuncular. Bu kurguyu da sahada rahat uyguluyorlar. İyi neticeler almıştık fakat sonuç 3-4 maçta, ağırlık dereceleri efdal maçlar oynadık. Trabzonspor, ve Konyaspor ile deplasmanda ve Alanyaspor ile Fenerbahçe ile içeride oynadık. Zorluk derecesi efdal maçlardı. Hakemler adaletten olsaydı bu periyottan hâlâ aşırı benek alabilirdik. Trabzonspor maçında sövme etmiş bulunduğu düşüncesince rakip oyuncuyu atabilen müşterek hakem ve bunu meydana getirdiği düşüncesince benim oyuncumu atan müşterek hakem. Ayrıca ‘Benim oyuncumu bozukluk attın' söylediğim düşüncesince beni de oyundan atan müşterek hakem vardı. Konyaspor maçında gine maruz kararlar vardı. Bu karşılaşma aşırı keyifliydi, dü ekip da istiyordu. Ama sonuç pozisyonda VAR'a çağrılmıyorsa ve kendisi de bu golü verebiliyorsa, aşırı müşterek tomar güzel kuvve aramamak icap ettiğini düşünüyorum. Şunu açık halde söyleyebilirim ki, hakeza düşünen arkadaşların Kasımpaşa'yı kol düşürmeye gücü yetmez. Kuvvetli müşterek oyunumuz var. Buralarda olmamamız icap ettiğini biliyoruz. Oynadığımız futbolla skoru kabul etmek istiyoruz zorla skoru tayin edenlerin hakemler bulunduğunu düşünüyorum” niteleyerek konuştu.

“Ciddi müşterek aldatmaca gücümüz var”

Takımının aşırı güzel ayak hepsi ortaya koyduğunun altını çizerek laflarına bitmeme eden Sami Uğurlu, “Ciddi müşterek aldatmaca gücümüz var. Bu da açık halde görünüyor. Zorluk derecesi ne olursa olsun, oyunun momentumunun bizde bulunduğu görülüyor. Zorluk derecesi ehemmiyetli değil. Güçlü rakiplere karşın oyunun kontrolünü eline düzlük müşterek Kasımpaşa var. Bu 4 maçlık periyottan evvela 5 maçta 15 benek düzlük müşterek ekip vardı. Eğer adaletten karşılaşma yönetilseydi tığ hedeflerimizi de ayrımlı koyardık. Takımımıza aşırı inanıyoruz. Toplu ve topsuz oyunu aşırı güzel oynuyoruz. Türkiye'de ikinci alanı en güzel oynayan ekip olduğumuzu düşünüyorum. 9 maçta 21 gol atan ve attığının fazlasını kaçıran müşterek ekip var. Hücum futbolunu aşırı benimseyerek can alıcı olduğumuzu görüyoruz zorla elbette ki düzeltmemiz müstelzim nice bilinçlilik var. Savunma anlayışı ve topsuz oyunu saldırgan oynamamız gerekiyor. Yaptıklarımızı skora yansıtabilseydik hedeflerimiz ayrımlı olabilirdi. Düşme hattıyla aramızda 2 benek var. Şu andaki gaye elbette ki tedenni hattının üstünde olmak” açıklamasında bulundu.

“Rossi oyunu ajite etti”

Uzatma dakikalarında Mabil'in görmüş bulunduğu al büyük kendisince da mütekellim Sami Uğurlu, “Mabil'in pozisyonundan evvela Rossi'nin oyunun tamamında oyunu ajite ettiğini açık halde görebilirsiniz. Hakem de buna müsaade verdi hâlâ da abartmalı müşterek çözüm aldı. Tabii burada oyuncumuzun yaptığını da onaylamıyoruz. Sarı büyük görmesi oldukça normaldi zorla daha sonra görmüş bulunduğu al kartta hakemin muhik bulunduğunu düşünüyorum. Ancak 70 dakikalık süreçte Altay hepsi gelişigüzel aldığında 1 ahit geçiyordur herhalde zorla 1 kat uyarmadı. 70'ten sonradan Ertuğrul hepsi aldığında 30 saniye geçtiğinde doğrudan uyarması bazısı şeyleri gösteriyor. İstekli, her insanın izleyebileceği, tempo zevkinin efdal bulunduğu maçlar ortaya ayırmak istiyoruz. Ancak bu elbette ki aşırı muhtemel olmuyor ligimizde” dedi. Son adına Fenerbahçe'nin golünde hakemin VAR'a gitmediğine ilgi çekici Uğurlu, “Fenerbahçe'den adını vermeyeceğim 3-4 oyuncuyla konuştuk ve onlar da minimum bizim denli şaşkınlar bozukluk faul verilmedi diye. Neden VAR'a gitmediğini oyuncular da aşırı anlamış değil. Eren de konuştu öteki rakip oyuncularla. Eren'e ‘Evet VAR'a gideceğim, bakacağım' demiş zorla sanırım VAR'dan çağrılmadığı düşüncesince gitmedi hakem. Ama bu pozisyonda VAR'a çağrılmamak ve karşılaşma oynanırken, halis muhlis stadın görmüş bulunduğunu görmemiş olabilirsin. Ama bu pozisyonda VAR'a çağrılmamak hakkıyla beyin alır üzere değildi” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler