USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sahipsiz hayvanat düşüncesince mama otomatını ayrıntılar aşırı sevdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince el değmemiş atılan projeleri kapsamında geliştirilen "mamamatik", cam, maden yahut plastik değme 5 atılan şişe karşılığında birlikte paket mama veriyor .

Sahipsiz hayvanat düşüncesince mama otomatını ayrıntılar aşırı sevdi
11-01-2023 13:07
Balikesir

Balıkesir'de 5 noktaya konulmuş bulunan "mamamatik" hem yer bilincinin büyüme göstermesine bununla birlikte iyesiz hayvanların beslenmesine imdat sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, şehir sakinlerinden mevrut dönüşleri de değerlendirerek mamamatik projesini yaşama geçirdi.

Cam, maden yahut plastik 5 şişe karşılığında mamamatikten birlikte paket parasız mama alanlar, bununla iyesiz pisik ve köpekleri besliyor. Otomatlar, çocuk, genç, nemli herhangi birlikte kesimden şehir sakinlerinde yer ve el değmemiş atılan bilinci oluşmasına da imdat sunuyor.

Avlu Balıkesir Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Toplu Taşıma Merkezi, Altıeylül ilçesi Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi, Çağış Kampüsü ile Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezine kurulan mamamatiklerin 8 noktaya henüz konulması hedefleniyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, AA muhabirine, iyesiz zooloji düşüncesince çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini söyledi.

İvrindi ve Altıeylül ilçelerindeki iyileştirme merkezleri, efsanevi sahiplerine "Patikart" ile derneşik mama desteği verilmesinin yanı sıra mamamatik projesinin de dikkat gördüğünü özetleyen Karateke, şu ifadeleri kullandı:

"Plastik ve cıncık şişelerimizi yurttaşlarımız vasıtasıyla biriktirerek onları döngüsel ekonomiye kazandırıyoruz. Bununla bu arada efsanevi sevgisini işlemiş oluyoruz. Sokaklardaki dirilik dostlarımıza mama desteğini vatandaşlarımızla yapmış oluyoruz. İçinde yer bilinci, efsanevi ve natür sevgisi bulunan etraflı planlara dayanaklık etmek olmaya, acemi planlar üretmeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına bitmeme edeceğiz."

Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez de projenin başta dallar ortada benimsendiğini vurguladı.

Bu emek vermeyi halkın talepleri doğrultusunda yaşama geçirdiklerini aktaran Dönmez, "Yoğun arzu alıyoruz. İlerleyen yıllarda 8 mamamatiği henüz faaliyete geçireceğiz." dedi.

"Bütün atılan maddeleri meydan birlikte aygıt olursa Türkiye arı sili birlikte iklim olur"

Mamamatiği kullanan öğrencilerden 10 yaşındaki Adem Baki, uygulamayı aşırı beğendiğini tabir ederek, "Biriktirdiğim yersiz şişeleri mamamatike attım. Mamaları aldım, eve giderken çıkmaz hayvanlarını besleyeceğim. Bu sayede çevreyi korumuş ve hayvanlara iane etmiş oluyoruz. Çevreyi korudukça dünyamız henüz da renkleniyor." sanarak konuştu.

Salih Binpolat da bu otomatı, okula giderken ayırt ettiğini belirtti.

Cihazın işlevini öğrenince evde şişe biriktirmeye başladığını, şu anne derece 15 şişe atıp 3 paket mama aldığını bildiren Binpolat, henüz sonraları bunları iyesiz hayvanlara vereceğini anlattı.

Malik Motova ise okulda dostlarıyla su şişesi biriktirmeye başladıklarını kaydederek, "Bu sayede çıkmaz hayvanlarını besliyoruz. Bu aşırı iyi olmuş. Balıkesir'de hakeza birlikte nesne yapılması bence aşırı güzel. Yoldan geçe şişelerin baştan sona bölgelere atıldığını görüyorum, bu gidişat on paralık hoşuma gitmiyor. Şişeleri topluyorum, mamamatiğe atarak aldığım mamaları da çıkmaz kedilerine atıyorum." ifadelerini kullandı.

11 yaşındaki Muhammet Ali Sural da mahallelerinde anneleri kabilinden bırakma edilmiş aşırı sayıda pisik yavrusu bulunduğunu dile getirdi.

Onlara mama bulamadıkları düşüncesince üzüldüklerini tabir fail Sural, "Mamamatikleri duyar duymaz şişeleri biriktirmeye başladık. Çok iyi olmuş. Çevreyi kirletmiyoruz, arka transformasyon yapıyoruz. Mamamatiklerin herhangi birlikte yere konulması lazım. Bu cihazın geliştirilip etraflı atılan maddeleri meydan birlikte aygıt olursa Türkiye arı sili birlikte iklim olur." dedi.

Hayvanseverlerden Doğukan Übeyl ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesine teşekkürname ederek, mamamatiklerin sayısının artırılmasını, herhangi birlikte mahallede bulunmasını arzu etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler