USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ruben Amorim: “Skor 4-1 olunca galibiyetten emin oldum”

Beşiktaş deplasmanında 4-1 elde eden Sporting Lizbon'da Teknik Direktör Ruben Amorim maçın peşi sıra konuştu. Beşiktaş karşısında 3-1'in caba kendileri düşüncesince açık müşterek nüsha olmadığını kail Amorim, “Beşiktaş akıbet dakikada 1 gol bulsa, hali değiştirebil

Ruben Amorim: “Skor 4-1 olunca galibiyetten emin oldum”
19-10-2021 23:19

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Beşiktaş deplasmanında 4-1 ele geçiren Sporting Lizbon'da Teknik Direktör Ruben Amorim, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Karşılaşmanın çetin geçeceğini bildiklerini ve maçın da çetin bulunduğunu kail Amorim, “Zor olacağını biliyorduk ki aşırı da çetin oldu. İlk 15 çağ hepsi bizlere vermediler ve aşırı çelimli başladılar. Ama Coates'in golüyle dinamikler değişti. Ajax maçında da bu biçimde olmuştu, Ajax'ın golünden sonradan dinamikler değişmişti. Bu golden sonradan savunma sebebi ile iyiydik. Dortmund maçında yaptığımız hataları düzelttik. İlk yarının böylelikle 3-2 ha fakat bu gol silme edildi. İptal edilen gol önemliydi bizim için. Sonrasında da istediğimiz galibiyeti aldık” niteleyerek konuştu.

“3-1 fark güvence son değildi”

Beşiktaş'ın kendilerine gereğince enikonu birinci sınıf birlikte grup bulunduğunu kail Ruben Amorim, “Bizim sınama eksiğimiz var. Skor 3-1'ken 90. dakikada ikinci golü bulsalar fark art devir yapabilirlerdi. Skor 4-1 olduktan sonradan galibiyetten emin oldum. Penaltı dair da, penaltıyı atacak adı takıma bıraktım ve hakeza birlikte değişmeyen verdiler” dedi.

Oyuncularının kalitesiyle maçı kazandıklarını kail Amorim, “2 golü ayrımsız biçimde attık, öteki golü de ayrımsız pozisyonda ceza vuruşu namına kazandık. Bir nesne 1 kere oluyorsa şanstır lakin 2 kere oluyorsa, güzel çalışmanın sonucudur. İyi çalıştık ve karşılığını aldık. Oyuncular ne alanda şen oynayacaksa bu biçimde oynatmaya çalışıyoruz. 2 çörek rakibin atılım bölgesine gitmeye çalıştık. 1 hafta süresince çalıştığımızın karşılığını aldığımızı düşünüyorum” niteleyerek konuştu.

Son namına takımın stabil yapısı ile alakalı suali yanıt veren Amorim, “Bu düzene giderek güzel çalıştık. Ben de futbolculuktan geldiğim düşüncesince bu sistemi koymak düşüncesince vakte ihtiyacım vardı. Şu anda 3'lü savunma oynuyoruz lakin sistemde birlikte zerre değiştirdiğimiz zaman, dizge gene namına geliyor. Bu dizge ilişkin güzel çalıştık” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler