USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Romanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı hareket planından memnun

Romanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanmakta olan "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı"ndan memnun.

Romanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı hareket planından memnun
04-09-2022 18:05
Edirne

Eğitim, istihdam, sağlık, barınma, toplumsal iane ve toplumsal misyon kazanmak kabil 6 ayrımlı alanın toprak almış olduğu toy planda, Roman vatandaşların yaşantı koşullarının iyileştirilmesi ve sahn standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Eylem planı kapsamında, toy toplumsal hane projesi gerçekleştirilecek, Roman mahallelerinde "Genç Ofisler" açılacak ve Roman hanımefendilerin birleşke kurmaları isteklendirme edilecek.

Edirne Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Erdem Güyümgüler, AA muhabirine, akıbet senelerde Roman camiasının hayatında iyileştirmeler ve değişimlere müteveccih icraat yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Romanlara raci projeleri yaşama geçirdiğini tamlayan Güyümgüler, şu biçimde bitmeme etti:

"Bakanlık, Romanların çalışmalarını sağlayacak ve evlatlarımızın gelişimini bildirmek amacıyla Strateji Eylem Planı'nı yaşama geçirdi. Roman kardeşlerimiz planın ne işe yaradığını soruyorlar. Eylem Planı, Romanlar düşüncesince toplumda, eğitimde, barınmada, sağlıkta iyileştirmeler yapacak. Mümkün olduğunca istihdamı bildirmek yerine devletimizle Roman toplumumuzun bu bölgelerde baş başa icraat yapmasını sağlayacaktır."

Güyümgüler, hisse senedi planında toprak alan, Roman mahallelerinde kentsel transformasyon ismi altında durumunda ıslah modellerinin akla yatkın olacağını dile getirdi.

"Genç Ofisler tahsile ulama sağlayacak"

Roman mahallelerinde açılması planlanan "Genç Ofisler"in müfit olacağına yer veren Güyümgüler, şunları kaydetti:

"Genç Ofisler, Roman STK'larının taleplerinden beraberinde tanesiydi. Roman camiasının yaşamış olduğu mahallelerde genel ağ sorunlarımız var, elektronik beyin sıkıntılarımız var. Genç Ofislerin mahallelerimizde açılacak olmasıyla çocuklarımız çalışmalarını yapabilecek. Boş zamanlarını da burada geçirerek maşer içinde çabuk beraberinde biçimde eğitimlerine ulama sağlanması amaçlanıyor. Biz hisse senedi planından kıvançlı olduk. Birçok düzentileme yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Roman açılımı yaptı. Daha sonraları külliyede Romanlarla buluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çalıştaylar düzenledi."

Roman gençlerin iş yaşamına henüz aşkın kazandırılması gerektiğine yer veren Güyümgüler, Roman mahallelerinde gösteriş modellerin artırılması ve desteklenmesi icap ettiğini belirtti.

"Sorunlarımızın beraberinde an ilk çözüleceğini düşünüyoruz"

Roman vatandaşlardan Mustafa Körüklü de senelerdir Romanlara müteveccih nice hisse senedi planı sunulduğunu fakat bazısı problemlerin halen bitmeme ettiğini söyledi.

Romanların iş hayatında henüz aşkın toprak almasını ve eğitimlerinin artırılması icap ettiğini vurgulayan Körüklü, "Eylem planından kıvançlı olduk. Sorunlarımızın beraberinde an ilk çözüleceğini düşünüyoruz. Öncelikle yetişek ve kentsel transformasyon dalında iyileştirmeler yapılmalı." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler