USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Rock ve tasavvuf sanatçısını buluşturan düet zevk topladı

Elazığ'da 80 yaşındaki tasavvuf müziği sanatçısı Turgut Kırgıl ile 28 yaşındaki rock şarkıcısı Mücahit Kalçık'ın gitar eşliğinde seslendirdiği lokal ırlamak sosyal medyada nazarıitibar gördü.

Rock ve tasavvuf sanatçısını buluşturan düet zevk topladı
27-09-2021 12:22
Elazığ

Elazığ'da rock şarkıcısı ile tasavvuf müziği sanatçısını buluşturan düet, sosyal medyada aşırı sayıda ferdin takdirini kazandı.

Kentte canlı tasavvuf müziği sanatçısı Turgut Kırgıl, 28 yaşındaki rock şarkıcısı Mücahit Kalçık'tan mevrut arzu ve gençlerin de ısrarı üstünde beraberce düet yapmayı bildirme etti.

Bir müzikevinde ortak araya mevrut Kırgıl ve Kalçık, Elazığ yöresine ilgili türküleri gitar eşliğinde seslendirdi.

İki değişik musiki çeşidini buluşturan bu düetleri zevk ile dinleyen gençlerden biri, "Mamoş" adlı Elazığ türküsünü Kırgıl ve Kalçık'ın seslendirdikleri düeti el telefonu ile kaydederek, sosyal medyada paylaştı.

Düet sosyal medyada herhangi ortak kesimden ve herhangi ortak yaştan ferdin takdirini topladı.

"Yeter ki ortak gösteriş olsun"

Tasavvuf müziği sanatçısı Turgut Kırgıl, AA muhabirine, gençlerin geleceğin mimarı ve yarınların da teminatı bulunduğu bilinciyle ilerleyici yaşına karşın bulmuş bulunduğu herhangi ortak fırsatta onlarla ortak araya geldiğini söyledi.

Gençlerle yaşama değgin sohbetler yaptığını, onlara avlu tecrübelerini anlattığını, tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Kırgıl, geleceğe değgin en kalburüstü kaynak şekilde görmüş bulunduğu gençlere aşırı şişman ehemmiyet verdiğini belirtti.

Kırgıl, geveze etmiş bulunduğu gençlerden mevrut dilek üstünde onları kırmamak hesabına rock şarkıcısı Mücahit Kalçık ile gitar eşliğinde düet yaptığını anlatarak, "Mücahit de ortak sanatçı kardeşimiz ve bana dedi ki 'Turgut ağa seninle ortak Elazığ türküsü söyleyebilir miyiz?' Ben de Tamam, başım gözüm üstüne. Mamoş, memleketimizin ortak türküsüdür, onu da söyleriz, ötekileri de.' dedim. Yeter ki görünürde ortak gösteriş olsun." dedi.

Mücahit Kalçık'ın insancıl ortak güre olduğunu, onunla bitirdikleri düetin beğenildiğini dile getiren Kırgıl, "Düetimiz çoluk çocuk ve yaşlılar görünürde şişman özen gördü. Çok aşırı iyi mesajlar geldi." diyerek konuştu.

"Gençlere gönül rahatlığı aşırı şişman sempatim var"

Kırgıl, düetin sosyal medyada bu derece özen görmesinin çoluk çocuk ve yaşlılar görünürde aşırı iyi ve manalı diyaloglar kurulmasına punt bulunduğunu anlatarak, bundan devlet duyduğunu anlatım etti.

"Ben gençleri aşırı severim, çoluk çocuk de beni sever. Gençlere gönül rahatlığı aşırı şişman sempatim var. Zaten hedefimiz bu gençlerle ortak araya gelip, tasavvuf söylemek, tasavvufu anlatmak." diyen Kırgıl, dileğinin kâffesi sanatçıların tasavvuf eserlerini de seslendirmeleri bulunduğunu aktardı.

"İnsanların aşırı örneğine rastlamadığı ortak durum"

Rock şarkıcısı Kalçık da Turgut Kırgıl'ı evvel tanımış bulunduğu günden bu yana güler yüzlülüğü, samimiyeti, babacan tavırları ve gençlere bulunan merakı zımnında aşırı sevdiğini söyledi.

Seslendirdiği ilahileri beğenerek dinlediğini ve bundan çevre namına beraberce düet yapmayı öneri ettiğini özetleyen Kalçık, "Düet kayıtlarını izlediğimizde her insanın aşırı hoşuna gitti ve sosyal medya hesaplarımızdan da paylaştık. Sonrasında insanoğlu da aşırı sevilmiş bulunduğu düşüncesince değişik değişik sayfalarda paylaşmaya bitmeme etti." biçiminde konuştu.

Kalçık, düetlerinin kişilere iyi hissiyat yaşattığına dikkati çekerek, "İnsanların aşırı örneğine rastlamadığı ortak durum. Bundan çevre sanırım aşırı özen çekti. Gençler ve buğulanmış insanoğlu aşırı ortak araya gelip, ortak şeyler yapmıyor. Bir rock sanatçısı ile ortak tanrısal sanatçısının ortak araya gelip ırlamak okuması aşırı iyi art dönüşlere punt oldu." ifadelerini kullandı.

Tüm gençlerin Turgut Kırgıl'ı aşırı sevdiğini özetleyen Kalçık, Kırgıl'a namına bu fırsatı verdiği düşüncesince aşırı teşekkürname ettiğini, onun hoşgörüsü yardımıyla bu düetin ortaya çıktığını kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler