USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Rize'de afiyet personelleri sıkıca coğrafyada aşı çalışmalarını sürdürüyor

Kovid-19'la mücadelede dü düze aşılama oranının yüzdelik 71'i geçmiş olduğu Rize'de muhtarlar ile görüşerek aşı olacak insanları belirleyen esenlik ekipleri, şehrin en erdemli kesimindeki Çamlıhemşin'e ilişkin plato ve köylerde aşılama emek vermesi yapıyor.

Rize'de afiyet personelleri sıkıca coğrafyada aşı çalışmalarını sürdürüyor
10-10-2021 13:02
Rize

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla savaş fail afiyet çalışanları, Rize'nin yaylalarında, çay bahçelerinde ve faziletkâr kesimdeki köylerde aşılama çalışmalarına bitmeme ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki aşılama ekipleri, site merkezinin beraberinde ilçelerde vatandaşların aşılanarak Kovid-19'a erinç muafiyet kazanmaları düşüncesince koyu efor harcıyor.

İki düze aşılama oranının yüzdelik 71'i geçmiş olduğu kentte, karye ve mahalle muhtarları ile görüşerek aşı olacak bireyleri belirleyen ekipler, Rize'nin en faziletkâr kesimindeki Çamlıhemşin ilçesine ilişkin plato ve köylere gidiyor. Ekipler devir kurnaz izlek yollardan yayan ulaştıkları bölgede, aşılama ve bilgilendirme yapıyor.

Muhtarlıkların belirledikleri bölgelerde birleşen vatandaşları aşılayan ekipler, sırası gelmesine karşın bostan işleri yahut ayrışık nedenlerle aşı olmayanları bilgilendirip aşılıyor.

Çamlıhemşin İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye 8 kilometre mesafede 1069 rakımdaki Güllü köyünde aşılama emek vermesi gerçekleştirdi.

Muhtarlık çeşidinden camiden meydana getirilen anonsla karye meydanına mevrut vatandaşların aşılarını karşılayıcı ekipler, evde bakım hizmeti meydan ve aşısı meydana getirilen vatandaşların afiyet vaziyetini da arama etti.

Çalışma esnasında birtakım yurttaşlar çay tarlasından çıkarak aşı olurken, evler ve çay tarlasındaki yurttaşlar görüşme edilerek, bilgilendirmede bulunuldu.

"Allah razı olsun çocuğum, kızım' demeleri bizlere yetiyor"

Çamlıhemşin İlçe Entegre Hastanesi Doktoru Serdar Tabakoğlu, AA muhabirine, bölgenin, sahn koşulları üzere doğasının da ağır bulunduğunu anlattı.

Zorlukların üstesinden gelerek, Sağlık Bakanlığı ve İl Müdürlüğünün yardımı ile aşı yokken tedavi, aşı varken aşılama düşüncesince halkın ayağına derece derece araştırma görevlisi olmaya çalıştıklarını tamlayan Tabakoğlu, "Bir saatlik plato zımnında üstelik birlikte ad düşüncesince gidip aşı yaptığımız oldu. Yaylalarda çobanlar vardı, onların ayağına derece derece aşılama yaptık. Şimdi de aşılama tablosuna uyarınca üçüncü yahut ikinci düze aşılamaları yapıyoruz." sanarak konuştu.

İnsanların dinleyerek biber dolması sözlerle akım etmesinin afiyet çalışanlarını aşırı üzdüğünün altını çizen Tabakoğlu, "Biz birlikte saatlik bölgelere giderken, sırtımızda çantalarla gezerken, tek bilgisi sıfır insanların, inanın, aşı kendince biçimsiz değerlendirme yapmış olup bizlere tepkime göstermesi körpe olmuyor. Bizim de etraflı enerjimiz düşüyor. İnsanımız devletimize, bilime, Sağlık Bakanlığına güvensin. O doğrultuda aşı olurlarsa önümüzdeki devri hâlâ şen geçirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Zorlukların birlikte şekerli uydurma ile unutulduğunu kaydeden Tabakoğlu, "Bölgede emektar yerleşme bölgeleri çok. Evlerin önüne anahtar gidemiyor. Yürümemiz gerekiyor. Belli yere derece araçlarla, arkası esna aşı çantamızı sırtımıza alıp gidiyoruz. Evlere gidiyoruz, yatalak hastalar oluyor. Ne olursa olsun gidiyoruz. Onların 'Allah razı olsun, çocuğum, kızım.' demesi bizlere yetiyor. Yeter ki namüsait tepkime ile karşılaşmayalım, o bizlere yeter." sanarak konuştu.

"Bölgemizde coğrafya hakkıyla zor"

Çamlıhemşin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güllü Köyü Muhtarı Ahmet Günba da sağlıkçılar ile daima bağlantı şeklinde olduklarını, aşılanacak yurttaş talebi oluşturulduğunda, alelacele misyon aldıklarını anlattı.

Sağlıkçılara afsun fail Günba, "En ücra köşelere derece derece derece halkımızın pandemiden birlikte an önceki kurtulması düşüncesince ellerinden geleni yapıyorlar. Pandemi sürecinde aşırı savaş ettiler. Köyümüzde ağır koşullarda gelmiş olarak aşı yapıyorlar. Bölgemizde coğrafya hakkıyla zor. Bazı vakitler icabında birlikte saatlik patikalardan çıkarak, sağlıkçılarımız fedakarlıkta bulunarak aşılamaya bitmeme ediyorlar. Kendilerine teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çay bahçesinden çıkarak aşısını yaptıran Ayten Kus, ekiplere teşekkürname ederek, "İki düze aşı olmuştum, üçüncü düze aşımı oldum. Sağ olsunlar ayağımıza derece geldiler. Bahçe temizliyordum, bahçeden çıktım geldim, aşımı oldum. Pandemi bizi aşırı etkiledi, çocuklarımız okula gidemedi. Her mevzuda aşırı etkilendik. İnsanlar aşılarını olsunlar. Aşısız enine boyuna ağır birlikte proses bizi bekliyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler