USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş karşısında haklarının yendiğini ve sürecin takip edeni olacaklarını söyleyerek, Fatih Terim'in maaşının ise 2 milyon Euro'ya bedel mevrut 21 milyon TL bulunduğunu anlatım etti.

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'
02-11-2021 18:39

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Nesine.com ile meydana getirilen sponsorluk anlaşması esnasında matbuat çalışanlarının sorularını cevaplayan Epözdemir, transferden spor yasasına sincap nice mevzuya duruluk getirdi. Melo ve Elneny isimlerinin gündeme gelmesiyle ait şekilde mütekellim Epözdemir, “Başkanımız Melo dair müşterek izah yapmıştı. An itibarıyla Melo itibarıyla müşterek çalışmamız yok. 6 ölçü bölgesi levent boylu zamandır konuşulan şeyler var. Transfer devim bilimi müşterek süreç. Başkanımız ve hocamız bu mevzuda çalışıyor. Kulübün hesaplı hassasiyetlerini fikren eksikleri izale zımnında gideceğiz. Dinamik müşterek süreçten bahsediyoruz. Bütçe ve olanaklar doğrultusunda en akıllıca transferleri hazırlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı.

“Bu kanun aşırı önemli”
Galatasaray Spor Kulübü şekilde spor yasası emek harcaması yaptıklarını kail Rezan Epözdemir, “Bu yasanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Mevcut sistemde cemiyetler ve AŞ'ler var. UEFA ve FIFA'nın ‘Futbol kocabaşı olmalıdır' yaklaşımı var. Statü ve talimatlarla yönetilen müşterek meydan olmalı, kocabaşı olmalı. Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve neşriyat haklarının bu firmaya devredilmesini istiyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir de bu mevzuyla ait müşterek açıklamada bulundu. Burada müşterek kombinezon yapılması lazım. Sporcular, uygulayım adamlar, TFF, futbolun etraflı paydaşları kendisini kalburüstü hissedecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bunu teyit ettik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de bunu gönderdik. Umarız Türk sporunun hak etmiş olduğu müşterek yasalı kombinezon yaşama geçer” niteleyerek konuştu.

“Galatasaray'a atak olursa yanıtsız bırakmayız”
Galatasaray şekilde Türk sporunun gelişme göstermesi hesabına herhangi müşterek kulüple ahenk yapabileceklerini kail Rezan Epözdemir, “Limit problemi, ecnebi kısıtlaması kabil umumi konular, etraflı kulüpleri ilgilendirir. Rekabetçi müsabakanın etkisiyle bazısı kulüplerin yöneticileri bazısı izahat yapılıyor. Bütün Süper Lig kulüpleriyle, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleriyle görüştük. Uzlaşma yöntemiyle bu sorunları ortaya koyduk. Bu boyut birilerini tasalı edebilir. Ama ahenk gayretimiz sonuna denli bitmeme edecek. Türkiye'nin en şişman sivil polis polis maşer örgütü bulunan Galatasaray'a atak olursa bunu yanıtsız bırakmayız. Ama sahanın haricinde Türk sporunun eş sorunları, eş akılla çözülür. Bunun düşüncesince de herhangi müşterek kulüpten hassaslık bekliyoruz” dedi.

Beşiktaş'ın paylaşımı kendince da mütekellim Epözdemir, “Beşiktaş'ın paylaşımını da yanıtlamak isterim. Türk futbolunun en şişman problemi adalet. Başkanımız icra ettiği açıklamadan ötürü 45 devir ukubet alırken, şimdi ciddi konuşanlar ukubet almadı. Bütün statlara gidiyoruz, bütünü hınca öfke dolu. Bu kaide müşterek birim tane Galatasaray'a mı uygulanıyor? Bir kaide var ise uygulayalım denir lakin geldiğimiz noktada bizim haricimizde kimesne buna uymuyor. Maske ve aralık kuralları hiçe sayılıyor ve göz boncuğu müeyyide uygulanmıyor. TFF Tahkim Kurulu'nu istifaya çağırma ettik, düzen bağı ve takviye oturmuş üyelerini savcılığa yakınma ettik, değim bulunmayan dedik. Sezon başlangıcında kimesne yanımızda yoktu. Şimdiye denli maşer kutuplaşmış durumda, sporda bunu yapmamak düşüncesince elimizden geleni yaptık. Ama Galatasaray'ın hakları gır konusuysa boyut değişir, kimesne Galatasaray'ın haklarını yiyemez. Biz etraflı kulüplerle sporun eş sorunlarıyla ait uzlaşmaya varırız. Beşiktaş'ın vurguladığını kanıt ettiğiniz şeylerin yaşama geçmesi belkili değil. Bizim Gaziantep maçında attığımız golün ofsayt olması uygulayım anlamda belkili değil. Spordan anlayan cümle bunu söylüyor. 2019'da Beşiktaş'ın özlük açıklaması var. 2 eda birbirinden bağımsız. Tartışmaya yer vermeyecek müşterek goldü attığımız” ifadelerini kullandı.

“Hocamızın aylığı 21 milyon TL”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşıyla ait suali da cevaplayan Epözdemir, “Başkanımız ve hocamız, seçimin elden peşi sıra müşterek araya geldi. Hocamız, Galatasaray'ın söylence isimlerinden biri şekilde göreve başladı. Hocamız gereksiz mukaveleye imza atıp yönetimimize verdi. Biz de doğruluk iklimini hükümran eylemek istedik. Kamuoyunda 3 milyon Euro, 35-40 milyon TL'ler konuşuluyor. Bunlar esas sıfır rakamlar. Biz hocamızla TL üstünden geçim yaptık. Hocamız eski devirde salname 18 milyon TL alıyordu, doğrusu 2 milyon Euro'ya istikbal ediyor. Sözleşme imzaladığımız devirde 2 milyon Euro, 21 milyon TL'ye denktaş geliyordu ve biz de müşterek artma yapmadan bu miktar üstünden imzamızı attık. Euro üstünden müşterek bindirim yapmadık lakin düzey farkından ötürü 18 milyon TL'lik rakam, 21 milyon TL oldu” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş maçında hakkımız yendi”
Beşiktaş maçının peşi sıra Remzi Sanver'in Beşiktaş'ın muhik müşterek yengi aldığını anlatım etmesinin hatırlatılması üstünde mütekellim Rezan Epözdemir, “Golden geçmiş Nelsson'a meydana getirilen ve bana layıkıyla açık anaç mucip müşterek akıntı var. Bu benim şahsi görüşüm. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 defa al anaç görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin ad vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ait açıklaması ha zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin muhik olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Remzi Sanver'e katılmıyorum. Kendisi bizim beraberce çalıştığımız ehemmiyetli müşterek isimdir. Bu ifadeyi kullandı lakin bütününde müspet müşterek izah yaptı. Haklı yengi dair ego namına katılmıyorum. Galibiyetin muhik olmadığını, yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum. Bütün bu sürecin de takip edeni olacağız. Bunun haricinde afaki sıfır ve amigo kabil davranan yorumcular var. Bir hanende çıkıyor, incelik yoksunu halde Galatasaray'a saldırıyor. Bütün bunları tarihe derece düşüyoruz. Galatasaray yalnızca müşterek spor kulübü değildir, ayrımsız sürede hars ve yetişek bilimi bilimi kurumudur. Galatasaray'ın süresince ayrımlı fikriyat olabilir, bu da kulübün demokratik bulunduğunu gösterir. Türk sporundaki bu ayrık sistemin düzelmesi düşüncesince gösterdiğimiz gayret, güç sonuna denli bitmeme edecek” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler