USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş karşısında haklarının yendiğini ve sürecin takip edeni olacaklarını söyleyerek, Fatih Terim'in maaşının ise 2 milyon Euro'ya emsal mevrut 21 milyon TL bulunduğunu anlatım etti.

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'
02-11-2021 18:39

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Nesine.com ile meydana getirilen sponsorluk anlaşması esnasında matbuat personellerinin sorularını cevap veren Epözdemir, transferden spor yasasına değin nice mevzuya duruluk getirdi. Melo ve Elneny isimlerinin gündeme gelmesiyle ilişik şekilde mütekellim Epözdemir, “Başkanımız Melo dair eş izah yapmıştı. An sebebi ile Melo itibarıyla eş çalışmamız yok. 6 düzen bölgesi derinlemesine zamandır konuşulan şeyler var. Transfer devim bilimi eş süreç. Başkanımız ve hocamız bu mevzuda çalışıyor. Kulübün konuşu hassasiyetlerini fikren eksikleri izale dolayısıyla gideceğiz. Dinamik eş süreçten bahsediyoruz. Bütçe ve olanaklar doğrultusunda en akla yatkın transferleri hazırlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı.

“Bu kanun aşırı önemli”
Galatasaray Spor Kulübü şekilde spor yasası emek vermesi yaptıklarını kail Rezan Epözdemir, “Bu yasanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Mevcut sistemde cemiyetler ve AŞ'ler var. UEFA ve FIFA'nın ‘Futbol muhtar olmalıdır' yaklaşımı var. Statü ve talimatlarla yönetilen eş düzlük olmalı, muhtar olmalı. Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve neşriyat haklarının bu firmaya devredilmesini istiyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir de bu mevzuyla ilişik eş açıklamada bulundu. Burada eş organizasyon yapılması lazım. Sporcular, fen adamlar, TFF, futbolun etraflı paydaşları kendisini altın hissedecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bunu teyit ettik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de bunu gönderdik. Umarız Türk sporunun hak etmiş olduğu eş kanuncu organizasyon yaşama geçer” sanarak konuştu.

“Galatasaray'a atılım olursa yanıtsız bırakmayız”
Galatasaray şekilde Türk sporunun gelişme göstermesi namına değme kulüple uyum yapabileceklerini kail Rezan Epözdemir, “Limit problemi, ecnebi kısıtlaması kabil umumi konular, etraflı kulüpleri ilgilendirir. Rekabetçi müsabakanın etkisiyle birtakım kulüplerin yöneticileri birtakım izahat yapılıyor. Bütün Süper Lig kulüpleriyle, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleriyle görüştük. Uzlaşma yöntemiyle bu sorunları ortaya koyduk. Bu boyut birilerini huzursuz edebilir. Ama uyum gayretimiz sonuna derece bitmeme edecek. Türkiye'nin en iri çıplak maşer örgütü bulunan Galatasaray'a atılım olursa bunu yanıtsız bırakmayız. Ama sahanın haricinde Türk sporunun kuma sorunları, kuma akılla çözülür. Bunun düşüncesince de değme kulüpten duyarlık bekliyoruz” dedi.

Beşiktaş'ın paylaşımı karşı da mütekellim Epözdemir, “Beşiktaş'ın paylaşımını da yanıtlamak isterim. Türk futbolunun en iri problemi adalet. Başkanımız icra ettiği açıklamadan ötürü 45 güneş ukubet alırken, henüz ciddi konuşanlar ukubet almadı. Bütün statlara gidiyoruz, bütünü hınca gayz dolu. Bu ayaklık eş biricik Galatasaray'a mı uygulanıyor? Bir ayaklık var ise uygulayalım denir fakat geldiğimiz noktada bizim haricimizde kimesne buna uymuyor. Maske ve meydanlık kuralları hiçe sayılıyor ve uğur boncuğu müeyyide uygulanmıyor. TFF Tahkim Kurulu'nu istifaya çağırma ettik, sıkı düzen ve takviye müesses üyelerini savcılığa yakınma ettik, değim bulunmayan dedik. Sezon başlangıcında kimesne yanımızda yoktu. Şimdiye derece maşer kutuplaşmış durumda, sporda bunu yapmamak düşüncesince elimizden geleni yaptık. Ama Galatasaray'ın hakları lakırtı konusuysa boyut değişir, kimesne Galatasaray'ın haklarını yiyemez. Biz etraflı kulüplerle sporun kuma sorunlarıyla ilişik uzlaşmaya varırız. Beşiktaş'ın vurguladığını kanıt ettiğiniz şeylerin yaşama geçmesi belkili değil. Bizim Gaziantep maçında attığımız golün ofsayt olması fen anlamda belkili değil. Spordan anlayan âlem bunu söylüyor. 2019'da Beşiktaş'ın şahıs açıklaması var. 2 konum birbirinden bağımsız. Tartışmaya mevzi vermeyecek eş goldü attığımız” ifadelerini kullandı.

“Hocamızın aylığı 21 milyon TL”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşıyla ilişik suali da cevap veren Epözdemir, “Başkanımız ve hocamız, seçimin elden peşi sıra eş araya geldi. Hocamız, Galatasaray'ın söylence isimlerinden biri şekilde göreve başladı. Hocamız yersiz mukaveleye imza atıp yönetimimize verdi. Biz de nasfet iklimini hâkim buyurmak istedik. Kamuoyunda 3 milyon Euro, 35-40 milyon TL'ler konuşuluyor. Bunlar esas sıfır rakamlar. Biz hocamızla TL üstünden barışma yaptık. Hocamız eski devirde salname 18 milyon TL alıyordu, kısaca 2 milyon Euro'ya mukabele ediyor. Sözleşme imzaladığımız devirde 2 milyon Euro, 21 milyon TL'ye balya geliyordu ve biz de eş artma yapmadan bu numara üstünden imzamızı attık. Euro üstünden eş bindirim yapmadık fakat kırat farkından ötürü 18 milyon TL'lik rakam, 21 milyon TL oldu” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş maçında hakkımız yendi”
Beşiktaş maçının peşi sıra Remzi Sanver'in Beşiktaş'ın DOĞRU eş yengi aldığını tabir etmesinin hatırlatılması üstünde mütekellim Rezan Epözdemir, “Golden eskiden Nelsson'a meydana getirilen ve bana uyarınca kesin kartpostal müstelzim eş akıntı var. Bu benim ferdî görüşüm. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 kat al kartpostal görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin insan vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ilişik açıklaması he zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye ağırlık ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin DOĞRU olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Remzi Sanver'e katılmıyorum. Kendisi bizim beraberce çalıştığımız ehemmiyetli eş isimdir. Bu ifadeyi kullandı fakat bütününde müspet eş izah yaptı. Haklı yengi dair ego namına katılmıyorum. Galibiyetin DOĞRU olmadığını, yargıcı hatalarının neticeye ağırlık ettiğini düşünüyorum. Bütün bu sürecin de takip edeni olacağız. Bunun haricinde nesnel sıfır ve amigo kabil davranan yorumcular var. Bir hanende çıkıyor, incelik yoksunu biçimde Galatasaray'a saldırıyor. Bütün bunları tarihe derece düşüyoruz. Galatasaray yalnızca eş spor kulübü değildir, ayrımsız sürede firez ve terbiye kurumudur. Galatasaray'ın süresince ayrımlı fikriyat olabilir, bu da kulübün demokratik bulunduğunu gösterir. Türk sporundaki bu ayrık sistemin düzelmesi düşüncesince gösterdiğimiz gayret, efor sonuna derece bitmeme edecek” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler