USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

PÖH'lerden oturmuş kick yumruk oyunu takımı, başarısıyla delik doldurdu

Ankara'da kurulan Gaziler Engelli Spor Kulübü çatısı altında millî ve arsıulusal müsabakalara çıkan kolluk hususi harekat (PÖH) çalışanlarından yerleşmiş kick yumruk oyunu takımı, aldıkları derecelerle güvenlik teşkilatının gururu oldu.

PÖH'lerden oturmuş kick yumruk oyunu takımı, başarısıyla delik doldurdu
28-01-2022 11:57
Ordu

Özel harekatçı gazileri toplumsal yaşama uyarlamak ve güvenlik teşkilatı içerisinde mevcut mensubu spor çatısı altında almak amacıyla 2018 senesinde kurulan Gaziler Engelli Spor Kulübü içerisinde kick yumruk oyunu ekibi da bulunuyor.

Çeşitli vilayetlerde fariza özne PÖH personellerinin toprak almış olduğu takım, Ordu'da planlı Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda 3 altın, 1 sim ve 1 tunç madalya kazandı.

Gaziler Engelli Spor Kulübü İkinci Başkanı Aydın Şendere, AA muhabirine, PÖH gazileri şekilde evde eğlenmek namına çalışkanlık gerçekleştirmek istediklerini, bu düşünceyle kulübü kurduklarını söyledi.

Yaklaşık ortak sene önceki pakt içerisinde kick yumruk oyunu takımını kurduklarını özetleyen Şendere, takımda 15 hususi harekat polisinin toprak aldığını belirtti.

Şendere, bu polislerin halen türlü vilayetlerde canlı fariza yaptığını kaydederek, "Daha önceki bu sporu yapmış polislerin hepsini belirleme ederek takıma kazandırdık. Kısa müddette kurulan bu takım, dakika madalyaları da toplamaya başladı. Ordu'da planlı Türkiye Kick Boks Turnuvası'nı toplamda 5 madalyayla tamamlıyoruz." dedi.

Bundan sonraları baş döndürücü hâlâ dobra şeyler yapılacağına inandığını vurgulayan Şendere, takıma sonuna derece güvendiğinin altını çizdi.

"Asıl bulunan öz meslekleri"

Şendere, kick boksun polislere baş döndürücü bilinçlilik kazandırdığına ayraç ederek, "Özel harekatta çarpıcı kuvvet istimal ismi altında ortak öğüt var. Sporu özne polisler, giderek öz arkadaşlarına da bu dersi anlatıyorlar. Yakın defans tekniklerini gösteriyorlar." sanarak konuştu.

Polislerin gittikleri turnuvalarda baş döndürücü benzeyen candan karşılaştığını dile getiren Şendere, takıma özellikle güvenlik teşkilatından peyda buyurmak kıl payı ayrı ortak muhabbet bulunduğunu anlatım etti.

Şendere, kick yumruk oyunu özne sporcuların öz fariza sahalarına geri döndüklerinde en ciddi yerlerde fariza almaya bitmeme ettiğini belirterek, "Hiçbiri 'Ben sporcuyum.' demiyor. Gerek dünya süresince gerekse dünya haricinde namına maruz görevleri uyarınca namına getiriyor. Spor onlar düşüncesince ikinci planda. Asıl bulunan öz meslekleri." açıklamasını yaptı.

Gülle: Mesleğimde bana baş döndürücü yardımı oluyor

Van'da fariza özne Muhammet Süleyman Gülle, Ordu'daki turnuvayı kalburüstü madalya ile tamamladığını kaydederek, bunun kendisi düşüncesince baş döndürücü şişman mevki bulunduğunu dile getirdi.

Kick boksa 9 yaşlarında başladığını ve bu spor sebebiyle tek çirkin alışkanlığının olmadığını özetleyen Gülle, "Hayatım süresince bu sporun bana baş döndürücü şişman faydası oldu. Halen yaptığım polislik mesleğimde de bana baş döndürücü yardımı oluyor." biçiminde konuştu.

Gülle, kick boksa bitmeme etmek, katıldıkları turnuvalarda kulübün ismini her insana ulaştırmak istediklerini vurgulayarak, "Gazilerimiz bu dar düşüncesince baş döndürücü şişman fedakarlık yaptı. Biz de demincek onlar düşüncesince ortak fedakarlık yaparak bu kulübü gelişigüzel yerde lanse etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şirin: Kick yumruk oyunu ayrımsız vakitte sıkı sporudur

Bitlis'te fariza özne Murat Şirin, bu spora 2015 senesinde televizyonda izlediği tam düşkünlük saldığını ve bu biçimde başladığını aktardı.

Polis olana derece kick boksla ilgilendiğini kaydeden Şirin, hâlâ sonraları gene Gaziler Engelli Spor Kulübü sebebiyle baş döndürücü sevilmiş olduğu bu spora arka döndüğünü anlattı.

"Bu pakt sebebiyle ertelediğimiz birtakım hedefleri tekrardan önümüze koyarak ilerlemeye çalışıyoruz." diyen Şirin, "Bu spor kılıç polisleri hem bedenî hem de zihnî şekilde anık biçimde tutuyor. Kick yumruk oyunu ayrımsız vakitte sıkı sporudur. Mesleğimiz de sıkı talip ortak meslek. O sebepten bizlere yardımı çok." biçiminde fikir belirtti.

Erzincan'da fariza özne Ramazan Kip de kick yumruk oyunu sebebiyle gittikleri müsabakalarda Türk bayrağını göndere çektiri şansı bulduklarını belirterek, "Gittiğimiz gelişigüzel yerde öz ülkemizi ve bayrağımızı anabolizma ika fırsatı buluyoruz." dedi.

Kip, spordaki başarılarının öz mesleklerine de yansıdığını dile getirerek, kick boksun yararını daim gördüklerinin altını çizdi.

Ankara'da fariza özne Osman Layıkbaş ise hoppadak sembol sevdası düşüncesince bu sporu yaptıklarını kaydederek, "Sporcu kimliğimiz ile turnuvalara katılarak teşkilatımızı anabolizma etmeye çalışıyoruz. Ordu'da 5 madalya kazandık. Nasip olursa İstanbul'daki Dünya Kupası maçlarında hâlâ ortak tomar madalya hedefliyoruz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler