USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Pilotların sarıçam ormanındaki kar sürüşü dem kesti

Bir otomotiv şirketinin araçlarını şita testinden nâkil sürüş eğitmenleri, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi sahasında kar üstünde ralli yaptı.

Pilotların sarıçam ormanındaki kar sürüşü dem kesti
02-02-2022 13:13
Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde birtakım araçları şita testlerinden nâkil sürüş eğitmenleri, sarıçam ormanları ortada kar üstünde ralli deneyimi yaşadı.

Otomobillerin tanıtımını yapmak, araçları ve lastikleri şita koşullarında sınav geçirmek talip birtakım otomotiv şirketleri, Kars çevresindeki türlü parkurlarda araçlarını deniyor.

Buzla ciltli Çıldır Gölü'ndeki testleri tamamlayıp araçları kar ilişkin çıkaran firmalar, testlerin arkası sıra Türkiye'nin ciharıyek yanından doğacak müşterilerine kar ve buz üstünde sürüş eğitimi verecek.

Araçlarını Cıbıltepe Kayak Merkezi bölgesindeki sarıçam ormanlarına götürücü birlikte otomotiv şirketi, burada kar üstünde pilotlarına ralli yaptırdı.

Gösteride 2021 şampiyonu 3 anahtar arazi aldı

Pilotların araba sporlarında 2021'de böke bulunan biri karting iktisap geçirmek kadar 3 vasıta ile çam ormanları ortada karda meydana getirdiği ralli dem kesti.

Sürüş eğitmeni İbrahim Okyay, AA muhabirine, Sarıkamış'ın koskoca birlikte arazi bulunduğunu ve 7 senedir Kars'a gelmiş olarak araçları sınav ettiklerini söyledi.

Sarıkamış'ın dünyanın en ehemmiyetli şita lokasyonlarından bir tanesi bulunduğunu anlatım fail Okyay, "Biz birlikte konkur takımıyız, bu yıl Türkiye şampiyonalarında pist, off road ile karting iktisap geçirmek kadar 3 şampiyona elde ettik ve parkurları domine ettik. Şampiyon 3 otomobilimizle buraya geldik." dedi.

Okyay, kışın anahtar kullanmanın aşırı özen gerektirdiğini ve sürücülerin birtakım teknikleri bilmesi icap ettiğini belirterek, "Sürüş eğitimleri sağlayan kasıntı olduğumuzdan ötürü başta şita şartlarında dirilik güvenliği ve araba kıymetlendirmek aşırı önemli. Burada bölgenin tanıtımı bununla birlikte şita şartlarında dirilik güvenliğimizi sağlayıcı en ehemmiyetli aktif fiil şita lastikleriyle ilgilendiren çekimler düşüncesince Sarıkamış'a geldik." diyerek konuştu.

Sporculardan Murat Nalçakan da ilçenin doğasına fanatik kaldıklarını anlatarak, emekleri düşüncesince dayanaklık geçirmek verenlere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler