USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyun dünyasının kurallarını baştan yazan 5 teknolojik gelişme

Türkiye'nin teknoloji markalarından Casper'ın kuvvet ve başarım bilgisayarı Excalibur devir ortamında aldatmaca dünyasının kurallarını baştan yazan teknolojik gelişimleri ve geleceğe değgin ipuçları paylaştı.

Oyun dünyasının kurallarını baştan yazan 5 teknolojik gelişme
28-12-2021 14:45

Teknoloji yaşamımızın dört dörtlük merkezinde ve kâffesi alışkanlıklarımız, hobilerimiz, ağız ağıza teknolojik gelişmelere layıkıyla şekilleniyor. Teknolojik gelişimleri yakından izlem fail gaming dünyası düşüncesince de Casper'ın çelim ve başarım bilgisayarı Excalibur fon gücünün ötesinde birlikte tekâmül kaydeden düzen endüstrisinde devir ortamında yaşanmış bulunan teknolojik gelişimleri sıraladı.

3D grafiklerle hâlâ realist birlikte sanallık

Eski devre içi oyunlar, sağlıklı tabanlı teknoloji ile dü boyutlu grafiklere dayalıydı. Artık 3D grafiklerin ve hususi efektlerin buluşuyla ve düzen bilgisayarlarının gelişmesiyle oyunlar hâlâ da realist birlikte duruma geldi. 3D çizge teknolojisi realist dokular oluşturmak, fiziki nitelikleri düşünmek ve nesneler ortada düzen içi etkileşim getirmek düşüncesince toy vasıtalar ortaya çıkardı. İyi mutasavver realist ayrıntılara cemaat hususi efektli oyunlardan hâlâ baş döndürücü afiyet düzlük gamerlerin ise devre içi düzen yaşamına çıkarlarını kaptırmaktan apayrı seçeneği kalmadı.

AR ve VR teknolojileriyle oyunun hazzı doruklarda

Oyun dünyasını yerinden sarsan en ehemmiyetli gelişmelerden AR ve VR teknolojileri oyuncuların rastgele zamankinden hâlâ sevinçli devir geçirmesini sağladı. AR ve VR teknolojileri, oyuncuların mevhum düzen dünyasıyla hâlâ birlikte tomar bütünleşmiş olabilmesini belkili kıldı ve fiziki sınırları ortadan kaldırarak düzen keyfini en fevk seviyeye taşıdı.

İnternetin gelişmesiyle bundan böyle oyunlar içtimai birlikte etkinlik

Dört duvarlı birlikte odanın ortamında tek başına düzen korkmak bundan böyle eskide kaldı. İnternetin gelişmesi, gamer arkadaşların devre içi dünyada birlikte araya gelmesini sağladı. Daha çabuk ve hâlâ çelimli birlikte altyapıya cemaat ümranlı genel ağ teknolojileri, kadro biçiminde oynanacak oyunları mevhum birlikte aktiflik biçimine getirdi.

Güçlü laptoplarla kalan düzen oynama alışkanlığı

Mobilleşme ve aktör laptopları, düzen dünyasını bugün bulunduğu yere getirmiştir denilebilir. Son zamanlarda gelişen çelimli işlemciler, görüntülük ve çizge kartları, erdemli ambarlama alanları ve soğutma sistemleri ile aktör laptopları birer başarım anıtı biçimine gelirken, elverişli olunan rastgele yerde ve rastgele dakika düzen oynanmasına imkân sağlamasıyla oyunseverlerin sınırlarını ortadan kaldırmasına da araştırma görevlisi oldu.

Oyun oynama deneyimini fizikselleştiren teknolojiler

Yüz ve ahenk tanıma, akım kontrolleri, faziletli çözünürlüğünde bulunan ekranlar, giyilebilir konsollar ve hâlâ fazlası. Bu teknolojilerin tek birlikte maksadı var; düzen oynama deneyimini hâlâ realist hissettirebilmek ve bu mevzuda değerli da oldular. Oyunseverler kâffesi bu teknolojik imkanlarla düzen oynadıklarında neymiş oyunun içerisindeki karaktermiş derece hissediyor ve bu da mevhum dünyanın fizikselleşmesini, hâlâ da benimsenmesini sağlıyor.

Gamerlerin dört gözle beklediği sonuç teknoloji: Hipergerçeklik

Hipergerçeklik, gerçeğe benzeyen birlikte düzen deneyimi getirmek düşüncesince mevhum gerçekliği ve fiziki gerçekliği birlikte araya getiriyor. VR ve AR teknolojilerinin buluşması ve birlikte fevk seviyesi namına düşünülebilecek hipergerçeklik yardımıyla oyuncular, birtakım mevhum nesnelere ulaşabilecek ve ayrıca onlara fiziki birlikte halde dokunuyormuş derece hissedebilecek. Bu teknoloji adım adım düzen yaşamına antre hazırlamaya ve oyunculara nazirsiz ve dinamo birlikte düzen deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Oyunseverler ise gerçeklikle sanallığı hâlâ önceki on paralık bulunmadığı denli iç içe geçirecek bulunan hipergerçeklik teknolojisini dört gözle bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler