USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Otizmli Recep Ege'nin konservatuvar sınavına hazırladığı özürlü dinç hayaline kavuştu

Hafif zihnî engeli mevcut 21 yaşındaki Barış Kadıoğlu, otizmli Recep Ege Altıncıoğlu'nun verdiği pedagoji bilimi sebebiyle konservatuvar imtihanını kazandı.

Otizmli Recep Ege'nin konservatuvar sınavına hazırladığı özürlü dinç hayaline kavuştu
12-09-2022 12:03
İzmir

Üniversitede opera ve gösterişlilik bölümünde terbiye meydan otizmli Recep Ege Altıncıoğlu, konservatuvar sınavına hazırladığı 21 yaşındaki geniş zihnî mânialı Barış Kadıoğlu'nun hayaline kavuşmasına asistan oldu.

Mersin'de canlı Barış Kadıoğlu'na daha 5 yaşlarındayken nazarıitibar eksikliği ve esenlik problemlerinden çevre geniş mental reterdasyon tanısı kondu. Barış'ın fiziki mânialı anası Kadime Kadıoğlu ile babası Mustafa Kadıoğlu, yaşamlarını çocuklarına adadı.

Çocuklarının önemsiz yaşlardan itibaren müzikle ilgilenilmiş olduğu devir bahtiyar bulunduğunu ayırt fail çift, ona 12 yaşlarında birlikte putrel aldı. Kadıoğlu, ortaöğretim eğitiminin peşi sıra hayalini kurduğu konservatuvar düşüncesince sınava girdi. Sınavda aldığı kadar muvaffakiyet gösteremeyen Kadıoğlu, pes etmedi, sınava gene hazırlanmaya değişmeyen verdi.

Barış Kadıoğlu, güzeşte sene musiki eğitmeni Orçun Berrakçay eliyle musiki dalında erdemli lisans eğitimini sürdüren 25 yaşındaki otizmli Recep Ege Altıncıoğlu ile tanıştı.

Sınava Altıncıoğlu ile hazırlanmaya başlamış olan Kadıoğlu, ailesiyle İzmir'e de yerleşti. Altıncıoğlu, Kadıoğlu'na solfej ve tartım kalıpları özellikle kızarmak az daha piyona araklama ve eserlerin seslendirilmesi dair eğitimler verdi.

Kadıoğlu, almış olduğu eğitimler sebebiyle ikinci denemesinde kandırıcı şekilde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümüne yerleşti.

"Recep'in sebebiyle hayalime kavuştum"

Barış Kadıoğlu, AA muhabirine, müziği aşırı sevdiğini, dünyadaki en şişman arzusunun konservatuvarda terbiye kabul kılmak bulunduğunu söyledi.

Geçen sene konservatuvar imtihanını kazanamadığı düşüncesince üzüldüğünü tamlayan Kadıoğlu, "Recep ile öğüt hazırlamaya başladığımda iyi şeyler öğrendim. Bugüne derece gittiğim öğretmenlerden daha ayrımlı ve iyi öğretti. 'Bu bebek anlamaz, bundan olmaz' diyen aşırı oldu. Recep'in sebebiyle hayalime kavuştum. En aşırı isteğim birlikte üniversitenin musiki bölümünde okumaktı. Onun sebebiyle kazandım. Hayalim musiki öğretmeni olmak. Küçük küçüklere ve arzusu olanlara musiki öğretmek." niteleyerek konuştu.

Kadıoğlu, bağlamasının tellerine dokunduğu devir şenlik ve hürriyet hissettiğini dile getirerek, namına gelişigüzel devir dayanak verici ailesine teşekkürname etti.

"Bütün emeklerimizin karşılığını aldık"

Otizmli Recep Ege Altıncıoğlu da İzmir'de hususi birlikte üniversitenin musiki kısmı opera ve gösterişlilik bölümünden güzeşte sene yetkilendirilmiş olduğunu, peşi sıra da Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde musiki dalında erdemli lisans eğitimine başladığını anlattı.

Barış Kadıoğlu'nun konservatuvarda kıraat isteğini öğrendiğinde aşırı etkilendiğini, ona iane etmeye değişmeyen verdiğini kaydeden Altıncıoğlu, "Onlara fazlalık sokulmak önemli. Onların hevesini, sevgisini ve itimatını tashih kılmak önemli. Yoksa kesinlikte bu iş yeniden yürümez. Pozitif yaklaşıp hesabına gidip 'yapabilirsin, başarabilirsin' niteleyerek oluyor. Barış'ın imtihanı kazanmasıyla dört başı mamur emeklerimizin karşılığını aldık." ifadelerini kullandı.

Altıncıoğlu, birlikte sene süresince Barış'ın tek yüzlü yüzlü ve vazgeçmeden derslere geldiğine değinerek, ondaki bu azmi görür görmez kendisinin de etkilendiğini vurguladı.

Özel bireylerin isterlerse gelişigüzel şeyi başarabileceklerini kail Altıncıoğlu, şunları kaydetti:

"Kesinlikle pes etmesinler, aşırı çalışsınlar, azmetsinler. Barış ile alım çalım duyuyorum, o da kalıp oldu. hususi şahıslara asistan kızarmak her insanın görevi, birbirimize asistan olmamız lazım. hususi şahıslara iane kılmak istiyorum. Onlara piyano olur, solfej olabilir ne öğretebiliyorsam asistan olmayı kendime görev ve görünüş edindim."

Annenin mutluluğu

Barış Kadıoğlu'nun anası Kadime Kadıoğlu da oğlunun hayallerine kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Recep Ege Altıncıoğlu'nun en şişman destekçileri bulunduğunu özetleyen ana Kadıoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Bu başarıyı Recep'e borçluyuz. Bana bu mutluluğu yaşatan Recep'tir. Oğlumla ilişik en şişman hayalim, bana gereksinimi olmaması, ayaklarının üstünde durması ve üniversiteyi bitirmesi. Bir ana çocuğu düşüncesince ne ister. Mal, para olsun o hayalim yok. Benim hayalim oğlumun iyi ve alçak gönüllü birlikte yaşantısı olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler